Jestem w odwiedzinach u rodziny no i cóż... Jest laptop na win8 który ma internet poprzez wifi i jest podejrzenie że ktoś po prostu zna hasło które jest banalnie proste no i teraz pytanie jak to sprawdzić na tym systemie? Pytanie bonusowe jak zmienić hasło do wifi
Jak sprawdzić kto korzysta z Wifi na win8?
Ma internet przez wifi? A laptop skąd bierze internet? Ma wbudowany modem z karta sim i przez operatora sieci czy jak?
NetCut pokazuje osoby podłączone do sieci.
Nie prościej wejść na router, zmienić na trudniejsze hasło i będzie spokój
Nie prościej wejść na router, zmienić na trudniejsze hasło i będzie spokój
Tam jest też napisane na temat tego, kto aktualnie używa Internetu
Tam jest też napisane na temat tego, kto aktualnie używa Internetu
tylko sa numery a nie np. 'komputer sasiada' Ale mozesz odlaczyc wszystkie urzadzenia w ustawieniach routera, zmienic haslo i podlaczyc wszystkie te, ktore chcesz
tylko sa numery a nie np. 'komputer sasiada' Ale mozesz odlaczyc wszystkie urzadzenia w ustawieniach routera, zmienic haslo i podlaczyc wszystkie te, ktore chcesz
Nie żadne numerki - adresy IP i MAC, więc jesteś w stanie określić swoje urządzenia
Nie żadne numerki - adresy IP i MAC, więc jesteś w stanie określić swoje urządzenia
Tak, ale jeżeli ktoś zadaje pytanie, jak w ogóle takie coś zrobić, to można założyć, że jest laikiem i pewnie nie wie co to jest adres MAC i jak na jego podstawie określić urządzenie
Ale masz rację, mogłem bardziej sprecyzować
W ruterze jak wejdziesz w ustawienia masz napisane ile urządzeń jest podłączonych
Jestem w odwiedzinach u rodziny no i cóż... Jest laptop na win8 który ma internet poprzez wifi i jest podejrzenie że ktoś po prostu zna hasło które jest banalnie proste no i teraz pytanie jak to sprawdzić na tym systemie? Pytanie bonusowe jak zmienić hasło do wifi