Jak sprawdzić wadliwy router?

Mam ostatnio problemy z routerem, ogólnie dziwna sprawa.

Gdy np. zagram w jakąś gre - w fife, dote czy civ5 to internet jest cacy i gitez majonez.

Ale gdy np. siedzę w przeglądarce, to jakoś zara zaczyna się pieprzyć.

Mało tego, steam czy skype w tym momencie gdybym włączył, działają bezproblemowo.

Po prostu wywala, nikt w domu nie ma neta, jedyny sposób to zrestartować router. I wszystko znowu Francja elegancja.

Z czym to jest problem? Z routerem?

rachunki zaplacone ?;p

warn_ico.png
Spam. Z powodu osiągnięcia liczby ponad 10 punktów ban ~ blaumro

perm_ico.png
Dostałeś perma - administracja mmorpg.org.pl & Hello Kityy

Wygląda trochę jak poblokowane jakieś porty, na grach działa a na przeglądarce wywala. Tudzież też wina może być w syfie jaki masz w przeglądarce, i z takimi przypadkami się spotkałam. Przeczyszcz ją najpierw Adwcleaner, jak nie pomoże to z konfiguracją routera chyba coś nie halo. Zawsze możesz zgłosić się do serwisu od kogo masz internet (a nie od kogo masz router), pracuje w firmie od internetu i oni się tym także zajmują, konfigurując albo nawet naprawiając routery, które nie są ich.

Nie wiem u kogo ty masz internet ale u lokalnych dostawców tak jest, natomiast jak masz od tych dużych jak Orange to tez możesz to zgłosić ale radzę uzbroić się w dużą dawkę cierpliwości :P

Router ma opcję diagnostyki i tam widać co się z nim dzieje.

Zrestartuj go, jeśli potrafisz go potem poustawiać na nowo. Ale nie włącz i wyłącz, tylko naciśnij na nim taki mały guziczek RESTART (pewno za pomocą zapałki trzeba będzie).

Czy Internet się rozłącza gdy używasz przęglądarki na kilku różnych komputerach/urządzeniach, czy tylko na jednym PC ?

Mam ostatnio problemy z routerem, ogólnie dziwna sprawa.

Gdy np. zagram w jakąś gre - w fife, dote czy civ5 to internet jest cacy i gitez majonez.

Ale gdy np. siedzę w przeglądarce, to jakoś zara zaczyna się pieprzyć.

Mało tego, steam czy skype w tym momencie gdybym włączył, działają bezproblemowo.

Po prostu wywala, nikt w domu nie ma neta, jedyny sposób to zrestartować router. I wszystko znowu Francja elegancja.

Z czym to jest problem? Z routerem?