Jak sytuacja?

Hej kochani. Dawno mnie nie było w grze i chciałbym spytać jak się rozwinął ten zacny tytuł. Weszła chyba Kama prawda? Ale coś to zmienia? Jest więcej do roboty w party? Jakieś inne sety niż bossowe. Inne opłacalne spoty do grindu kasy albo expa? Ogólnie skończyłem na poziomie Witch/Wizard więc jak próbuję czytać jakieś newsy to i tak nie wiem za bardzo co faktycznie wprowadziły i czy zmiany są akceptowalne czy tylko są bo są :(

Jakieś casualowe gildie jeszcze się trzymają bez nacisku na ciągłe pvp?

Hej kochani. Dawno mnie nie było w grze i chciałbym spytać jak się rozwinął ten zacny tytuł. Weszła chyba Kama prawda? Ale coś to zmienia? Jest więcej do roboty w party? Jakieś inne sety niż bossowe. Inne opłacalne spoty do grindu kasy albo expa? Ogólnie skończyłem na poziomie Witch/Wizard więc jak próbuję czytać jakieś newsy to i tak nie wiem za bardzo co faktycznie wprowadziły i czy zmiany są akceptowalne czy tylko są bo są 

Kamasylvia part 1 weszła, ten rejon daje nacisk na party,o kasie i expie nie powiem, iż mało latałem po kamie, gildii polskich jest sporo ja zapraszam do ZakonVII

Hmm.. Populacja też jest wysoka, ale najlepiej jak bys sam wpadł i zobaczył ;P

Hej kochani. Dawno mnie nie było w grze i chciałbym spytać jak się rozwinął ten zacny tytuł. Weszła chyba Kama prawda? Ale coś to zmienia? Jest więcej do roboty w party? Jakieś inne sety niż bossowe. Inne opłacalne spoty do grindu kasy albo expa? Ogólnie skończyłem na poziomie Witch/Wizard więc jak próbuję czytać jakieś newsy to i tak nie wiem za bardzo co faktycznie wprowadziły i czy zmiany są akceptowalne czy tylko są bo są 

raczej sie wiele nie zmienilo, nie oplaca sie nadal w pt latac ;(

Gra w party stanie się opłacalna od wprowadzenia Kamy 2, bo moby tam posiadają loot dla party (czyli wszyscy członkowie party coś dostają). Spoty do grindu dalej te same, z tego co słyszałem Kama 1 jest zbyt wymagająca solo, a nie posiada party loot, przez co nie jest też opłacalna w pt. Boss gear wciąż najlepszy i raczej nic tego nie zmieni.

Gildie casualowe (jak i każde inne :D) co chwila reklamują się na czacie.

@SzymeX , @Quaku ehh chopy chopy :P

Kama 1 obecnie jest głównie solo plus jeden spot do 5ciu osób - moby które wcześniej dropiły Bundle dla 3osób zostały zamienione na normalny loot a ich ilość zwiększona do 5ciu osób, przed tą zmianą 3 osoby robiły w 1h ~20mln na głowę. Oczywiście zarówno Kama 1 jak i Kama 2 pod PT jest wymagająca, nie idziesz tam ze słabym gearem, to samo w Kama 1 pod solo, wilki i Manshaumy wymagają proper gearu do efektywnego zarabiania itd.

W Kama 2 będą dwa spoty na poziomie sausanów i piratów. "Takie dziwne centaury", które mają chyba 60 no i wspomniany spot dla PT 5cio osobowego, bardzo wymagający i wdzięczny spot, dropi tam nowy pasek, jest bardzo dobry exp i kasa. Ale tak jak wspomniałem, nie jest to miejsce dla ludzi, którzy nie mają ani lvla ani gearu.

Dla mnie KAMA jest obecnie miejscem z którego nie wychodzę.

Liczymy na to, że jeśli twórcy tak ściskają grę, boostują ostro do 60 lvl, cofnęli skille z 61 i 62 do lvla 60, że kontent który szykują na koniec roku może być ostro na PT nastawiony.

No to idealnie to na wiosne moze bedzie warto zaczac. Och zapowiedzi. A jak to w praktyce wychodzi to 2 rozne rzeczy.

Jak wejdzie solidny party content, zmienia odleglosc rysowania oraz wejda awakeningi DLA main hand weaponow to moze. Do Rego czasu - nah.

wiesz tam nikt nic nie zapowiada, Ci co śledzą temat wiedzą jak to wygląda. Mowa oczywiście o Kamie 2.

Ci którzy nie są gotowi na ten content w dniu dzisiejszym nie będą za miesiąc i nie będą gotowi na wiosnę na jakiś kompletnie nowy, kontent który wprowadzą w koreii nie będzie kontentem słabszym od kamy 1 czy od kamy 2. Nie po to boostują lvle itd. by ludzie sobie siedzieli na GSie 450 :P. BDO to nie gierka, do której wrócisz po 6mc nieobecności i z uśmiechem na ustach utoniesz w nowym contencie. Niestety ale takie ma prawidła ta gra.

Zapomnij o dalekim renderingu. Jest to zbyt dynamiczny świat i zbyt obciąża wszystko sprzęty, a ludzie i teraz mają problemy pomimo wszelakich modyfikacji i innych. Niestety nie jest to jakiś znany silnik a autorski. Czy na innym silniku byłoby lepiej/ładniej.... tego się nigdy nie dowiemy.

Czy ja wiem... niektóre spoty z kama 1 są warte np robienia je w duo, a by grać w duo trzeba być w party więc jest i party :P. A co do awakeningów dla main weapona (nie main handu - jakbyś nie widział różnicy... dwa sztylety to main hand? Bo dla mnie to main i off hand. Za to main weapon), to nwm czy to cokolwiek widziałeś... bo on niczego nie zmienia tak jak zwykly awakening. To po prostu wzmocnienie main weapona tak by dorównywał awakeningowi i na samo to... raczej nikt nie czeka. Obecnie ludzie czekają na mistyczkę i spoty z kama 2. Ale niech zgadnę : wielce obrażony ranger? Było do przewidzenia :)

Quaku wydaje mi się, że nie masz racji. Dreedzik dobrze powiedział i zgadzam się, że to dobry czas by wrócić, ogarnąć co jest do ogarnięcia zanim wejdzie Kama 2. Tu progres jest cały czas taki sam a nie jak w WoW'ie gdzie możesz pominąć wszystkie dodatki bo gra się tylko na ostatnim.
Co do broni to... nie chciałbym, żeby w ogóle wracał main weapon :P Nie lubię swapowania w grach bo wygląda to po prostu sztucznie (Eso... nie no schowam dwuręczną pałę żeby strzelić dwa razy z łuku i wyjmę ją spowrotem, po prostu mnie to odrzuca :P ).
Ogólnie dzięki chłopaki za odpowiedzi i danie jakiegoś zarysu. Już mam pobrane, zaczynam robić questy i poganiać swoich niewolników, by budowali moje imperium.

Z fartem przyjaciele.

Dobra szybko odbiłem się od tych questów, jednak ten napis party recommended nie jest dla picu :P

Hej kochani. Dawno mnie nie było w grze i chciałbym spytać jak się rozwinął ten zacny tytuł. Weszła chyba Kama prawda? Ale coś to zmienia? Jest więcej do roboty w party? Jakieś inne sety niż bossowe. Inne opłacalne spoty do grindu kasy albo expa? Ogólnie skończyłem na poziomie Witch/Wizard więc jak próbuję czytać jakieś newsy to i tak nie wiem za bardzo co faktycznie wprowadziły i czy zmiany są akceptowalne czy tylko są bo są :(