Jak szybko zdobyć full exotic

Hej,

Już od dłuższego czasu męczę się z ubranej mojej postaci w full exoticy. Jak wiadomo nie mając go nie można grać Fractali no i ogólnie się tak stoi trochę w miejscu. I chociaż dla niektórych pewnie jest to śmieszne to naprawdę mam problem z pełnym ubraniem się.

Latam na World Bossy, tam niestety niemalże zawsze dropi coś pod NIE moją klasę (mesmer), kolega polecił mi farmić CoF ale marnie mi idzie. Nie wiem czy mam tak cholernego pecha czy robię coś źle?

Znacie jakieś szybkie i przyjemne sposoby wyfarmienia exoticów, czy faktycznie muszę się tak męczyć? :P

Kupić set który się craftuje, bodajże ok. 5g/sztuka. Grać PvP, przy okazji zdobywasz tomy, wymienić za karmę ok. 260 tysięcy lub zwyczajnie robić dungeony.

W dungeonach nie chodzi o to, że z bossa lecą części, tylko o farmienie waluty za którą kupujesz je.

Najszybciej scraftować albo kupić z TP. Natomiast z dungów masz tokeny. CoF jest najszybszy, w mniej niż pół godziny jesteś w stanie zrobić P1 i P2, co daje sumę... chyba 120tokenów dziennie, za samo ukończenie. +3 z worków, + ewentualne 20 za każde powtórzenie.

Na cały set, trzeba około 1k tokenów, nie licząc broni.

Karmy mam sporo bo coś ponad 200 tys. pytanie tylko co z nią właściwie zrobić? Idzie za nią kupić exoticy?

I o który craftable set konkretnie chodzi? Ja ogólnie w sferze craftingu w GW2 jestem kompletnie w lesie :P

Najlepiej scraftować imo.

Za karmę raczej się niezbyt opłaca, bo na shardy będzie potrzebna. Można też kupić pewien set (nie pamiętam nazwy, bo już nie gram [*]) za naprawdę niewielką ilość golda. ;]

Dokładnie z dungów to musisz uzbierac 1440 tokenów jeśli zależy ci na czasie rób kilka dungów co spowoduje że szybciej uzbierasz equ o konkretnych parametrach.

Jeśli chodzi o craft to zależy od profesji. Craft wygląda na zasadzie połączenia 4 itemów w jeden oczywiście z odpowiednich matsów. Ceny na TP są różne bo zależą od prefixu i runki które mają.

Armor za karmę możesz zdobyć w regionie Orr u merchantów, którzy pojawiają się po ukończeniu eventów w świątyniach. Każda świątynia to inny rodzaj statystyk.

Od poziomu 400 w craftingu możesz tworzyć exo, koszt jest dość spory, więc ja polecam robienie codziennych aktywności w grze i kupowanie armora po 3-4g za sztukę w TP.

Jeśli masz problemy z szybkim rozwijaniem craftingu polecam tą stronę: http://gw2crafts.net/

Editttt:

Na fraktale potrzebny jest ascended tier, to już inna liga. Na fraktale 1-10 wystarczy czy nawet rare gear. Exotic nie jest aż tak wymagany.

Moim zdaniem CoF jest najszybszy aby dobrze się ubrać.Wiadomo że nie wykupisz full set'u w 1 dzień,ale dziennie 1 kawałek i jest spoko.

Set albo farmić na dungeonach te tokeny ew. grać wvwvw i za mieszanke golda i badge kupisz set :)

CoF akurat to najgłupszy wybór, pugi robią tylko dwie ścieżki. Lepiej robić CoE choć tak naprawdę najlepiej robić oba dungi choć czemu chłopakowi każecie ubierać zerka? Może ma inne gusta

Tylko niech potem nie płacze, że nikt niechce tego jego dire, rabido knighta na dungu. Mesmer nawet zerku też królem dpsu nie jest.

Zależy kto co lubi robić. Ja np. preferuję PvP i jako, że sprawia mi to przyjemność, to nagle zauważam, że pełno exoticów wala mi się po bagach. O tyle dobrze, że można to rozbijać na matsy, inaczej trza by było je wywalać.

A jak nie lubisz PvP, to może rób dungi?

Też uważam, że PvP to świetna sprawa. Sam dużo niegram, kilka meczyków dziennie, a już 2 ascended przedmioty nawet wpadły ze skrzynek :D

Hej,

Już od dłuższego czasu męczę się z ubranej mojej postaci w full exoticy. Jak wiadomo nie mając go nie można grać Fractali no i ogólnie się tak stoi trochę w miejscu. I chociaż dla niektórych pewnie jest to śmieszne to naprawdę mam problem z pełnym ubraniem się.

Latam na World Bossy, tam niestety niemalże zawsze dropi coś pod NIE moją klasę (mesmer), kolega polecił mi farmić CoF ale marnie mi idzie. Nie wiem czy mam tak cholernego pecha czy robię coś źle?

Znacie jakieś szybkie i przyjemne sposoby wyfarmienia exoticów, czy faktycznie muszę się tak męczyć? :P