Jak tam po nowym patchu i nowy enchant system

Czesc czesc, slyszalem ze w Terze nowy patch a w nim calkowita zmiana systemu enchantowania na mniej denerwujace rng jak bylo wczesniej. W sumie chciales sie zapytac czy teraz jeszcze latwiej sie ubrac jak wczesniej i czy ogolnie wprowadzili jeszcze cos ciekawego, no i jak ma sie aktualnie Polityka GF bo ponoc Enmesse dalo d*p* na calej lini. Jak maja sie serwery i czy poprawili cos w pvp?

Podpinam się do tematu bo zacząłem zasysać Enmesse ale się wstrzymam

Enchanting głównie opiera się teraz na goldzie, głównie tylko z tym jest problem. Enchantuje się nieco wolniej niż przedtem, ale między każdym ulepszeniem już czuć różnicę. Dzięki wszystkim zmianom w tym patchu nie trzeba już się martwić wydatkami w dziesiątkach tysięcy na bonusy czy etchingi(etchingi 2 i 3 są za bamy).

W ulepszaniu między NA i EU już niestety czuć różnicę, na EU trochę ciężej jest zarobić.

czyli jednak system jest jeszcze gorszy szkoda bo moze bym pogral ale jakos nie chce mi sie tygodniami farmic na jednego enchanta, Tera zawsze miala cancer community, ludzie nie chcieli brac na lepsze dungi jak nie mialo sie +15 czy dobrze ogarnietej postaci jak to sie nie zmienilo to teraz nawet jeszcze pogorszyli end game.

Trudniej jest zrobić tylko top tier seta do +9, z tym systemem itemy na poziomie starego ambusha +15 osiągasz po 3/4dniach gry, nawet robiąc same ghiligady.

Aktualny system ułatwia tylko grę ludziom, którzy mają więcej czasu na grę od innych i mają czas farmić doświadczenie w itemach, z full expem masz nawet do 90% na ulepszenie przy mid/high tier secie, przy top już troszkę mniej. Ogólnie odżyły craftingi, bo bez nich nie możesz ulepszać itemów powyżej high tier seta ze względu na to, że potrzebujesz przerabiać golden talenty na golden darici, a golden darici na golden platy, podobnie z biżuterią. Trzeba wejść do gry i samemu ocenić.

Według mnie to dobrze, że system jest nieco utrudniony a nowo wprowadzane instancje trudniejsze od poprzednich, które były. Dzięki temu gra stała się nieco mniej casualowa.

Trudniej jest zrobić tylko top tier seta do +9, z tym systemem itemy na poziomie starego ambusha +15 osiągasz po 3/4dniach gry, nawet robiąc same ghiligady.

Aktualny system ułatwia tylko grę ludziom, którzy mają więcej czasu na grę od innych i mają czas farmić doświadczenie w itemach, z full expem masz nawet do 90% na ulepszenie przy mid/high tier secie, przy top już troszkę mniej. Ogólnie odżyły craftingi, bo bez nich nie możesz ulepszać itemów powyżej high tier seta ze względu na to, że potrzebujesz przerabiać golden talenty na golden darici, a golden darici na golden platy, podobnie z biżuterią. Trzeba wejść do gry i samemu ocenić.

Według mnie to dobrze, że system jest nieco utrudniony a nowo wprowadzane instancje trudniejsze od poprzednich, które były. Dzięki temu gra stała się nieco mniej casualowa.

Gdybym chciał grac 2-3h dziennie to oplaca mi sie pobierac ? steam czy Enmasse ?

@ObiWanMając mało czasu na grę polecam Ci bardziej pobrać wersję od enmasse, dużo łatwiej i szybciej się ubierzesz.

@ObiWanMając mało czasu na grę polecam Ci bardziej pobrać wersję od enmasse, dużo łatwiej i szybciej się ubierzesz.

Ta i tym super pingu, gdzie polowa klas poprawnie grac sie nie da, najgorzej lancer,archer i warrior.

@majks89Tak to jest jak nie potrafi się pobrać gotowca z proxy i mieć 15ms.

@majks89Tak to jest jak nie potrafi się pobrać gotowca z proxy i mieć 15ms.

.... mozesz nam w skrocie wytlumaczyc o co chodzi?

@majks89Wpisujesz w google tera proxy, wchodzisz na githuba, masz tam discorda, pobierasz gotowca z discorda, pobierasz moda ze skill prediction, instalujesz konsolę node, uruchamiasz plik bat z proxy i gotowe, masz przepiękne 8-15ms.

to nie zmienia jednak faktu ze NA ponoc dalo dupala i ilosc graczy jest mniejsza jak na EU poza tym my gramy w godzinach kiedy oni spia tak wiec zapewne totalne pustki.

"ponoć", "zapewne" - piękne słowa, ale niewiele wnoszą, bo "ponoć" to ostatniego grudnia 1999 był koniec świata, a "zapewne" to czeka nas apokalipsa zombie.

Zamiast słuchać plotek wystarczy po prostu wbić do gry : ludzi na NA cały czas sporo, o wiele więcej niż na EU, dungeony odpalają się po max 5 minutach czekania i to o dowolnej porze, nie wspominając już o IS. I nikt normalny nie odchodził (z mojej gildii koło 50 osób dalej tyle samo gra). Bo niby czemu? Bo Enmasse przyznalo się że czat można wykorzystać w celu dorwania czyjegoś IP? Przyznali się, wyłączyli czat i naprawiają.

A wiesz jak to robi gameforge?

- "ej, panowie, wykryliśmy lukę w czacie która pozwala hakerom manipulować grą i graczami"

- "cii, nie tak głośno, jeszcze ktoś się dowie"

- "to co robimy?"

- "siedzimy cicho i udajemy że nic takiego nie ma miejsca, a skargi ignorujemy, a z forum pousuwamy posty i tematy"

ja wiem jakie miejsce bylo w ostatnim patch przed nowy enchantem itp a sprawa wygladala tak ze mialem dwa klienty zarowno NA jaki i EU i NA serwery byly wyludniale nikt tam nie gral w, godzinach europejskich do tego a caly chat czy lfg opieralo sie na trzech wpisach z czego 2 to bylo wts. Ludzie nawet w Highwatch nie bylo moze teraz po nowym patchu gra tam ozyla nie wiem, nie mam aktualnie wersji NA na lapie ale EU zeby ogarnac co sie dzieje. Jak na NA latwiej sie ubrac to przerzuce sie na NA bo tez nie dysponuje mega czasem aby ciagle farmic.

maly ref jak wyglada aktualnie spraw z ubieraniem sie na NA jest latwiej o gemy itp na NA czy raczej EU i NA stoja na tym samym poziomie?

Czesc czesc, slyszalem ze w Terze nowy patch a w nim calkowita zmiana systemu enchantowania na mniej denerwujace rng jak bylo wczesniej. W sumie chciales sie zapytac czy teraz jeszcze latwiej sie ubrac jak wczesniej i czy ogolnie wprowadzili jeszcze cos ciekawego, no i jak ma sie aktualnie Polityka GF bo ponoc Enmesse dalo d*p* na calej lini. Jak maja sie serwery i czy poprawili cos w pvp?