Jak to jest możliwe?!

Wiatam, ostatnio zaciekawiłem się parametrami mojego PCeta i zaciekawiła mnie jedna rzecz... Jak to jest możliwe, że pudlo o parametrach:

Proc. - 2x AMD 64 athlon x2 processor 4000+

Zasilacz. - feel atx 400w

Grafika - NVIDIA GeForce 9800gt

RAM - 2 giga

Windows xp pro sp 3...

jest w stanie uruchomić np. Battlefield Bad Company 2 z maxymalnymi detalami na multiplayerze.? Albo Wiedźmina 2 równierz na max... o.O I tak może działać nawet do 10 godzin.

Pewnie większość czytelników uzna mnie za wariata który chce spalić kompa. :D

co tym takiego szalonego ja mam dwa razy słabszego od twojego a BF BC 2 na wysokich mi chodzi ;p

Obie gry są bardzo dobrze zoptymalizowane. Ja również mam o wiele słabszego kompa od Ciebie (procek Intel Pentium 4 3,1ghz, 1gb ram, karta geforce8600gt) i również odpalam bfbc2 na wysokich/srednio wysokich ustawieniach. Nie ma w tym nic dziwnego.

ale odpalić czy grać i na max to znaczy ULTRA w wieśku 2 ?, ja mam lepszy sprzęt niż twój, o wiele lepszy i w Wieśka na ultra bez uberpróbkowania czasami FPS spadały mi do 30

Ja GRAM. w Wieśka z ULTRA detalami z ok. 50-60 fps, tak samo jest z bf'em, moge przy okazji nagrywac frapsem z 40% tym... konwersacja? (niech mnie ktoś poprawi:p)

Tak jak mówił "Yell" te gry maja dobrze zoptymalizowany silnik - racja

Irytujace w moim sprzecie jest to, że gdy gram w MMO'gi, to wyskakują artefakty, albo poprostu grafika sie przegrzewa i jedyna pomoc to reset. ;(

To masz magicznego kompa bo ja mam ze 3x lepszego i Wiedźmin 2 działa mi na niskich z 40fps... Gdy wziąłem średnie to było 10fps.. No porażka. BFBC2 to żadne osiągnięcie tak w ogóle :P

Chyba zalezy tez od tego, na jakim monitorze gramy, a co za tym idzie, w jakiej rozdzielczosci odpalamy gre. Moj komp z roku 2007, nie chce mi sie wypisywac ego parametrow, dawal rade na wiesku z maks detalami za wyjatkiem Uberprobkowania, a zaznaczyc musze, ze odpalalem do na monitorze o przekatej ledwie 17 cali. Tak wiec moj zlomek dawal rade (czas przeszly, bo 3 miesiace temu dokonal swego zywota, zapalmy za niego znicz [*]), ale gdybym odpalil weska na nim w wiekszej rozdzialce, to pewnie nie przebrnalbym przez menu ; p.

@UP Popieram. U mnie na 1440x900 Wiedźmin 2 ciągnie przyzwoicie (30-40 fps) mój Gts 250, więc tu rozdzielczość gra dużą rolę. Kolega ma pewnie 800x600 lub 1024x768

Żeby jeszcze BF3 tak zoptymalizowali jak to było w BFBC2 to byłbym w siódmym niebie. Powiem, że jest dobrze, ale nie doskonale, a wiem, że DICE na to stać.

Rozdziałka to oczywiśćie 1920X1080 ;)

Ja mam 1440x900 i tak się momentami tnie.

Ciesz się, że ci chodzi, ale mimo wszystko nic nadzwyczajnego tego nie ma. Również grałem w BFBC2 na podobnym komputerze i wszystko śmigało "jak ta lala".

Heh, mój komputer dobrze sobie radzi z produkcjami dobrych jak i słynnych producentów, którzy tworzą gry na świetnie dopracowanych silnikach... Ale... Gdy gram w produkcje typu MMO, np Perfect World, czy WoW. To gra nagle się zacina, pixele się rozjeżdżają, a muzyka się zacina - ogólnie komputer staje. I mam wrażenie, że jest to spowodowane moim zacilaczem, który nie jest w stanie podtrzymać karty graficznej. Bardzo chętnie posłucham waszych propozycji, czym może to być spowodowane ;)

Wiatam, ostatnio zaciekawiłem się parametrami mojego PCeta i zaciekawiła mnie jedna rzecz... Jak to jest możliwe, że pudlo o parametrach:

Proc. - 2x AMD 64 athlon x2 processor 4000+

Zasilacz. - feel atx 400w

Grafika - NVIDIA GeForce 9800gt

RAM - 2 giga

Windows xp pro sp 3...

jest w stanie uruchomić np. Battlefield Bad Company 2 z maxymalnymi detalami na multiplayerze.? Albo Wiedźmina 2 równierz na max... o.O I tak może działać nawet do 10 godzin.

Pewnie większość czytelników uzna mnie za wariata który chce spalić kompa. :D