Jak to jest z IP?

Witam, nie mialem pojecia gdzie sie podpiac wiec zakladam nowy temat - dla potomnych ;).

Moj problem jest nastepujacy; nie wiem na jakiej zasadzie dziala zdobywanie IP po wygranej/przegranej walce. Raz majac staty 12/1/4 dostalem kilkadziesiat IP a raz majac staty 4/4/4 dostalem 230 IP. Oczywiscie okolo - nie pamietam ile dokladnie. Wiec pytanie do bardziej doswiadczonych graczy - ja kto jest ze zdobywaniem IP, od czego ono zalezy i oczywiscie co zrobic zeby zdonych ich najwiecej ;).

@edit i prosze zebyscie nie uzywali jakichs skomplikowanych angielskich nazw tlumaczac to zagadnienie.

te 230 ok dostałeś z bonusu za 1 wygrana dnia ten bonus się resetuje co 24h ;)

Jeszcze jakies pomysly? :)

Był już taki temat, możesz też mieć IP Boosta...

Kolega PolskiPolak ma racje to Bonus Pierwszej wygranej dnia.A jeśli tam gdzie wyświetla twoje IP jest taka mała zielona ikona to może to być podwajacz ip

Oprócz first win of the day, oraz IP boosta, ilość zdobytych IP w trakcie gry [tak samo działa przy XP] zależna jest od twojego udziału w danym meczu, czyli - otrzymane, zadane obrażenia, kills, assists, ilość minionów oraz długość gry

http://w431.wrzuta.pl/obraz/2qoLWOyBYqx/ip_gain

To wyjaśni.

To ostatnie to jakiś bullsh!t, bo z reguły czym dłuższy mecz tym więcej IP się zdobywa, także w zwycięskiej drużynie.

Co do samego IP... zawsze co 22 godziny od ostatniego zwycięstwa za pierwszą wygraną zdobywasz dodatkowe 150IP. Jeśli masz IP boosta na xx dni, to zalicza ci podwójną ilość IP za każdy mecz (nie dotyczy tego bonusu za zwycięstwo - on nie jest podwajany). IP boost może być także na pewną liczbę wygranych (np. ten z invite). Sama liczba zdobytego IP to twój wkład w zwycięstwo.

Tak na marginesie, po wygranym meczu możesz najechać na pasek gdzie prezentowane jest zdobyte IP i wtedy możesz przeczytać za co masz odpowiednie bonusy.

Proszę o zamknięcie tematu, all wyjaśnione, zrobi się nie potrzebny spam.

Witam, nie mialem pojecia gdzie sie podpiac wiec zakladam nowy temat - dla potomnych ;).

Moj problem jest nastepujacy; nie wiem na jakiej zasadzie dziala zdobywanie IP po wygranej/przegranej walce. Raz majac staty 12/1/4 dostalem kilkadziesiat IP a raz majac staty 4/4/4 dostalem 230 IP. Oczywiscie okolo - nie pamietam ile dokladnie. Wiec pytanie do bardziej doswiadczonych graczy - ja kto jest ze zdobywaniem IP, od czego ono zalezy i oczywiscie co zrobic zeby zdonych ich najwiecej ;).

@edit i prosze zebyscie nie uzywali jakichs skomplikowanych angielskich nazw tlumaczac to zagadnienie.