Witam! Piszę tego posta, bo od bardzo dawna chciałem grać w Lineage, odkąd pamiętam, ale nigdy nie mogłem przekonać się na tyle, żeby za niego zapłacić, czy nawet teraz, pobrać. Ciekawi mnie co ma w sobie, leciwe, Lineage 2. Czy ludzie grają w niego ze względy na sentyment, czy jak? Ja uwielbiam gry gdzie grinduje się w party, gdzie znajdę ciekawe pvp, masowe pvp, enachant itp. Grafika mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, lubię taką. Chciałbym, żeby ktoś powiedział mi, czy jakaś z wymienionych przeze mnie cech znajduję się Lineagu ? Czy wersja europejska jest dobrym wyborem? Chciałbym was prosić jeszcze o jakieś rady/poradniki co do klas, ras itp. Z góry dziękuje.
Jak to jest z tym Lineage
Ludzie grają, bo gra oferuje najlepszy content PvP w historii. Jeżeli, tak jak napisałeś, szukasz:
-Grind w party (do~85 możesz solo, potem tylko party)
-Najlepsze masowe PvP w historii MMO
-Możliwość enchantowania (+XX, augumentacja, bonusy, żywioły etc)
To gra jest w sam raz dla ciebie.
A jaką wersje,od kogo, gry wybrać?
prosta sprawa oczywiście że od NcSoft bo europejskie wydania są tragiczne szczególnie Lineage2
Od kogo chcesz. Ja polecam NCSoft, ale zaraz się pojawi masa hejtu i krytyki na moja osobę i ten serwer. Różnica jest taka, że na NCSoft'cie jest więcej graczy, częstsze eventy, szybsze update'y i brak konta Gold.
Brak golda(?), to sie tak nie nazywa... Ale za to bardzo duza ilosc programow Pvp typu ZRanger raczej nie bedziesz mial szans wygrac z osoba uzywajaca tego.
Na US officialu Item shop pelny rzeczy wspomagajacych lvling i nie tylko takich, nawet takich co wspomagaja pvp czyli placisz jestes pro.
Brak mozliwosci odpalenia drugiego konta (odpalic mozna tylko z premium) i exp x2 przy premium jest tez plusem. Jak kto tam woli.
Ponad polowa US servera to boty pvp i farmery adeny, ale boty wszedzie sa, tu ich mniej, a tam wiecej.
Niby 3k online na US officialu a i tak 1.5k to boty, bo servery US nie maja antybota.
EU Core is better, przynajmniej nie mam tam lagow na siege jak na Naia mialem.
na prv serverach lepiej juz grac niz na globie poza tym Lineage 2 jest dawno darmowy
Jak długo gram, nigdy nie miałem lagów na niczym.
ZRanger to target bot, o ile się nie mylę. Ostatnio cały clan dostał bana za używanie podczas siege.
Tak jak napisałeś, boty są wszędzie. Jednak ilość online na Naia to 5k i nawet licząc, że połowa graczy to boty, żywych jest wciąż więcej niż na EU. I rozczaruję cię, jest antybot.
Gameguard? To nie jest antybot, a raczej jest a bez problemu da sie go obejsc.
Z Frostem na EU jest troszke inna sprawa i ciezej go zlamac, ale ktos to juz zrobil.
Porownanie online serverow jest jak porowanie dobrego auta ktore jest od roku na rynku do takiego auta ktore jest nadal concept artem.
Na NC soft każdy może logować tyle boxów ile uciągnie jego komp więc ludzie odpalają po 10 kont (na EU max 2 konta)...boty/sklepy itp. dlatego mają online 4-5k (z czego prawdziwych graczy może 500-800 + boty?) i tamtejsze ceny są kilkakrotnie wyższe niż na EU, bo dzięki temu, że 60-70% serwera farmi 24h na botach, adeny jest nadmiar więc item ktory kosztuje 1kkk na EU, kosztuje 3kkk na US. To jednak jeszcze nic.... najgorsze są programy do pvp i inne wspomagacze bez, których większość US graczy nie potrafi się obejść w pvp, Żywy gracz nie ma szans z odpowiednio skonfigurowanym rangerem i innymi gownami ktore sa (LEGALNIE?) uzywane bez zadnych konsekwnecji przez społeczność NC Soft / US. Z tego co slyszalem raz na rok tamtejsi GM robia pokazowke w stylu "masowy ban botow", ktore i tak po kilku dniach powracaja pod tymi samymi nickami i karuzela kręci się dalej. NC Soft pod wzgledem Administracji, braku antybota, ekonomii serwera, programami do pvp itp. nie dostara EU do pięt. Dla zaczynajacych gre tylko i wyłącznie EU gdzie można powalczyć z żywymi graczami, a nie botami. Dziękuje za uwagę
... i tamtejsze ceny są kilkakrotnie wyższe niż na EU, bo dzięki temu, że 60-70% serwera farmi 24h na botach,
Wlasnie o tym pisze. Znam kolesia o na Lilith (polskim officialu lineage2), ktory ma z 4-5 komputerow i zarabia na boceniu na serverze Naia US official. Dziennie stawia boty razem z dziweczyna i nic mu nie robia tam admini.
Tam albo placisz = masz i jedziesz dodatkowo na bocie => masz wszystko, albo grasz 4fun i nie masz nic.
Tam typ stawia bota i bot mu zarobi 1kkk adeny a on to opycha za dolary / euro / etc. Bledne kolo.
Dla mnie oficjalny Lineage 2 dawno upadł. Ostatnia grywalna kronika dla mnie jest H5. Prywatne serwery Lineage 2 są dużo lepsze i napewno znajdziesz coś dla siebie. Tyle ze jak będziesz grał na High Ratowym serwerze nie znajdziesz tam grindowania w party ale będziesz za to zbierał epiki do których pt jest nie zbędne.
Przy L2 ludzie zostali tylko i wyłącznie z sentymentu. To co wymieniłeś w pierwszym poście wszystko w grze się znajduję. Niestety obecnie żeby wszystko to zaczerpnąć musisz mieć lvl maksymalny na każdym z serverów nawet na najmłodszym polskim officialu. No i oczywiście sprzęt co też nie jest łatwy w zdobyciu szczególnie dla ludzi którzy zaczynają grać w tą grę. Wielkim + jest to że dołąćzasz do klanu i się z nim zżywasz oni Ci mogą pomóc poznać tajemnice gry. To jest chyba największy + że się poznaje fajnych ludzi z którymi się chcę grać a nie lata się samemu. Tylko czy dociągniesz do momentu dołączenia do klanu? Nie wiadomo. Naprawdę rzadko się teraz spotyka nowych graczy. Życzę ci powodzonka.
Nom,Lineage2 to całkiem przyjemny aczkolwiek nieco trudny grindownik.Można powiedzieć,że to gra pokroju Mu,Kal online,Silkroad itp.tyle,że L2 wybijało się znacznie jakością wykonania na tle pozostałych tytułów,w czasach swojej świetności gra wymiatała.To prawda,że dawni gracze wracają do tej gry z sentymentu,ja właśnie zrobiłem nową postać na EU i gram for fun.Tylko tu jest właśnie kwestia,jak wspomniał kolega wyżej,jak się znajdzie fajną ekipę która trochę wesprze poradą,będzie z kim expić,czy chociaż by pogadać na czacie to gra będzie przyjemniejsza,a wręcz zajebi..ta może być .
Nie wspominając już, że najnowsze kroniki to tragedia...
Obecnie gram na privie z oficjalnymi plikami Interlude i godnie go polecam
P.S. L2Evoke
L2 ma wszystko to co Ci się podoba.
Niestety coś się ostatnio skopało z optymalizacją, gra ładuje się wieki i co chwila spadki FPS, a chwile po przejściu na f2p , nawet przy przepełnionych serwerach gra działała dużo lepiej.
Oczywiście, że serwery NCSOFTU, nie ma co grać na jakiś wiejskich wersjach EU czy polskim.
Pierwotny twórco-wydawca zawsze jest lepszy, czy to w przypadku L2 czy Aiona czy BnS.
Witam! Piszę tego posta, bo od bardzo dawna chciałem grać w Lineage, odkąd pamiętam, ale nigdy nie mogłem przekonać się na tyle, żeby za niego zapłacić, czy nawet teraz, pobrać. Ciekawi mnie co ma w sobie, leciwe, Lineage 2. Czy ludzie grają w niego ze względy na sentyment, czy jak? Ja uwielbiam gry gdzie grinduje się w party, gdzie znajdę ciekawe pvp, masowe pvp, enachant itp. Grafika mi nie przeszkadza, wręcz przeciwnie, lubię taką. Chciałbym, żeby ktoś powiedział mi, czy jakaś z wymienionych przeze mnie cech znajduję się Lineagu ? Czy wersja europejska jest dobrym wyborem? Chciałbym was prosić jeszcze o jakieś rady/poradniki co do klas, ras itp. Z góry dziękuje.
Nie czytałem powyższych postów i czytać ich nie będę odpowiem Ci na podstawie swojego doświadczenia :
1. Lineage ][ TO MMO na które potrzeba poświęcić min 4 godziny dziennie 5-6x w tygodniu
2. Gra się w tzw. Constant Party(official, privy zdechły więc nawet nie będę się wypowiadał)
loguje się 7 osób (siedzi na TS) i robi kolejno instancje/pvp/e itd. itd. min. 4h dziennie
3. Wyfarmienie postaci na oficjalnym serwerze to teraz ROK (min. Lv na PvP to 99/95/80/80@nobless) na NCbocie może mniejszy na 2nd subie ...
4. Jak ktoś na upartego chce grać to tylko oficjal EU
USA NCSOFT = 5000 online (40% to boty, 20% to boxy, 40% to gracze) poza botami to wszyscy korzystają z programów do PvP (zRanger) które praktycznie sterują postacią w 80%, nie przeskoczysz tego np. w L2 żeby kogoś zaatakować musisz go stargetować, wiadomo np. biszopa (healer) tutaj na pvp 50vs50 nie jest to takie łatwe, a mając program (zRanger) robisz to w przeciągu 1ms. automatycznie ... nie przeskoczysz tego nie ma takiej opcji, więc albo jak 99.99% Constant party będziesz tego używał albo padał.
Innova EU PL SERWER = 600 online, nie polecam
Innova EU Core SERWER (ENG) = 1500 - 2000 (może 100-200 botów nie więcej i chyba tylko 1 party ma end game korzysta z programu do PvP)
Jak grać to tylko na Innovie CORE, każdy tam gra na premium x2 exp/sp/drop
L2 ma wszystko to co Ci się podoba.Niestety coś się ostatnio skopało z optymalizacją, gra ładuje się wieki i co chwila spadki FPS, a chwile po przejściu na f2p , nawet przy przepełnionych serwerach gra działała dużo lepiej.Oczywiście, że serwery NCSOFTU, nie ma co grać na jakiś wiejskich wersjach EU czy polskim.Pierwotny twórco-wydawca zawsze jest lepszy, czy to w przypadku L2 czy Aiona czy BnS.
OFC... Lepiej grać na x1, z dotacją na overenchant (bronie +16) i botami/zrangerami .... bzdura jakich mało. Generalnie CORE NIE POLECAM BO SERWER z 1.5-2k w primie to d*pa, ale Wy wcale więcej nie macie jak się boty odejmie .... a do tego zRangery ...
Generalnie to się mocno zastanów nad grą, dla nowej osoby L2 to nie jest dobry pomysł. Wychodzi niedługo Blade and Soul, ArcheAge itd. Tutaj musiałbyś znaleźć kogoś kto Ci pomoże ogarnąć grę i kupić postać, bo w tej grze z farmienia postaci nie ma w ogóle funu, jest z pvp - a do tego to nie wiadomo czy dojdziesz.
Wiesz teraz jest 1500-2000 online na core, ale online będzie spadał a nie na odwrót ... Więc pytanie czy jak ludzie zaczną w europie grać w BnS/Archeage (6-12mc) (po 12mc to Ty dopiero zaczniesz grać PvP) serwer nie będzie wyłączony, ponieważ duża część community na te gry się przesiądzie.
Jeszcze jedno do gry w Lineage 2 na PvP (party vs party) potrzebujesz :
4GB RAM DDR 3 (SIEGE 8GB)
i5-4core 3.0 Ghz to min i przygotuj się na 15-20 klatek na siege, 25+ zaczyna się mieć na lowere detail i i5 3.8Ghz (turbo topowej wersji)
(gra chodzi na wiekowym silniku Unreal Engine 2.5) przez co w Aden(główne miasto ludzie na kręconym i7 mają po 10 klatek)
SSD Dysk
8800 GT (stara ale starczy i tak na mass pvp każdy biega na low detalach bo gra jest du d*py zrobiona i na max się praktycznie nie da grać przy dużym zergu)
Podsumowując :
Jeżeli nie masz komputera za min. 2.5zł opartego na SSD i i5 4 rdzeniowym o taktowaniu min. 3.0 Ghz na rdzeń, pieniędzy na (NCSOFT = subskrypcja zRanger, L2Tower Premium) lub Core(premium account) i 4 godzin (minimum) dziennie na grę (w dodatku w tych samych godzinach zazwyczaj wieczornych - zależnie od Twojego party) to odpuść sobie.
Jeżeli jednak Twój komputer spełnia wymagania, będziesz wydawał w ten czy inny sposób 50zł/mc i masz czas na grę (+ znajdziesz kogoś kto Ci wszystko wyjaśni to gra będzie świetna, ale dopiero jak postać osiągnie na mainie 99, subie 95+)
Kolorowo to nie wygląda, chyba odpuszczę sobie ten tytuł. Dziękuje wszystkim za pomoc. Proszę o zamknięcie tematu.
lepiej idz sobie na privy typu H5 i interlude tam jest lepiej niz na officialu
Granie na privach "jako nowy" to biznes roku ... zresztą wszystko praktycznie upada po 3-6 miesiącach (gf-h5) interlude po 1 mc.