Witam. Otoz moje pytanie kieruje sie do ludzi grajacych w Tibie, i chodzi o to jak wyglada sprawa z botami ? Czy jest ich mniej po tych wszystkich banach, czy sytuacja sie nie zmienila i nadal 3/4 ludzi to boty ? Jaki serwer najlepiej wybrac, tak aby bylo ich najmniej ?
Jak to wygląda z botami?
Sprawa wygląda tak, że bot na bocie bota botami pogania. Odradzam.
Boty dalej są i będą!
Najlepsze serwery dla Ciebie to: Chrona, Antica i Morta.
W każdej grze na której można zarabiać botując, sytuacja nigdy sie nie poprawi. Bany botów to tylko pokazówka, że niby coś robią w rzeczywistości takie zabiegi są bezcelowe. Banowanie botów to nie jest walka u źródła problemu.
Wróciłem do gry około półtora miesiąca temu. Grając głównie w Thais/Kaz/Ab nie zauważyłem takiej liczby botów jak na przykład rok temu. Podstawowe expowiska, na których nie mogłeś, lecz MUSIAŁEŚ spotkać bota są teraz zajęte przez graczy lub po prostu wolne (np. Rotwormy w Ancient Temple, EDL). Nie mówię, że nie ma ich wcale, bo np. w Kazordoon przez czas mojej gry po nocach biega +- 250 najt na Dwarfach w kopalni z Earth Elementalem. Boty są, ale jest ich w moim odczuciu mniej. Zapraszam do siebie na Iona, chociaż wg. starych wyjadaczy z różnych serverów teraz najlepszy to Antica - największe zaludnienie i najlepsze community. Wiele osób 200+ z którymi mam styczność sama zrobiła tam konta i zaczęła od zera (bez przenoszenia postaci, kasy itp).
Moim zdaniem po tych banach jest TROCHE lepiej, ale to napewno tez zalezy od server na ktorym grasz
Gram od jakiegoś czasu i powiem tak: zdarza się jakiś bot, wtedy z automatu go reportuje i na następny dzień (góra drugi) znika. Albo idzie na innego spota, albo ban, ale ostatnio poszła niezła fala i przez przypadek mój kolega dostał bana . Od 4 dni nie widziałem, żadnego bota, zwłaszcza na pacc strefach. Serdecznie zapraszam do gry !
U nas na Refugii jest lajtowo. 95% graczy, ktorych spotykam graja manualnie.
Witam. Otoz moje pytanie kieruje sie do ludzi grajacych w Tibie, i chodzi o to jak wyglada sprawa z botami ? Czy jest ich mniej po tych wszystkich banach, czy sytuacja sie nie zmienila i nadal 3/4 ludzi to boty ? Jaki serwer najlepiej wybrac, tak aby bylo ich najmniej ?