Wiesz należę do ludzi, którzy nie wliczają Black Stonów, Shardów oraz Crystali do $/h. Ponieważ gracz na pewnym etapie potrzebuje aż nad to tych itemów, bo robienie FSów i naprawianie sprzętu poprzez memory fragmenty jest kosztowne a zarobek z itemów w czasie takich eventów jest niewyobrażalną porażką, bo zazwyczaj nikt nie liczy się z tym iż płaci podatek :P. Do tego dochodzi sam czas spędzony na elementach, by korzystać z eventu trzeba łowić, getherować i grindzić moby, wszystko to jest okrojone RNG... raz wyjdzie Ci więcej shardów w czasie łowienia a raz mniej niż w normalny dzień bez eventu... bo szczęście trza mieć, to samo tyczy się crystali z getheringu... jedyne bardziej efektownym ponieważ np. na przestrzeni 3h mogę powiedzieć iż zebrałem jakieś 86% więcej niż w tym samym czasie bez eventu... ale czy to zasługa eventu czy szczęścia przy dropie... ciężko powiedzieć...
Tak czy siak ten event jest u nas też po to by trochę podciągnąć rynek, chociaż dalej wszystko schodzi na pre-orderze a black stony armorowe ciężko dorwać.
Jeśli ktoś chce wracać to po prostu zapraszam, akuratnie event na dropa nic w tym wypadku nie zmieni :).
Bo masz silver, na starcie liczy sie tylko silver, bo taniej jest kupic niz zrobic dany item.
Zreszta po co ja sie wypowiadam, na tym rakowym forum...
Ceny gearu nie ulegly zmianie poprzez event, a ceny stonow sie az tak nie ruszyly, a nawet jak sie za pare dni obniza to spowrotem wroca do normy (1.5-2tyg po evencie).
Nawet, jezeli zalozymy ze dana osoba odlozy te stony na pozniej (a to nie ma sensu, bo do kupna dla jest podejrzewam min. 4 boss set piece'y, kzarka (preferowalnie na +), nouver (jezeli sie uda), byc moze na razie jakis grunil na duo, gold awakening weapon na trio spokojnie, bizuteria bez problemu obecnie do kupna na duo....
Wiele rzeczy, teraz mozna kupic za gotowke, zaoszczedzajac czas. Zwlaszcza ze duzo ludzi nie gra wlasnie od czasu wprowadzenia value packa czy tez zrobilo Elo-Leave na przestrzenii kw-maja. Tj maja 56. Wiec czeka ich okolo 250h farmy do 60 - takze, tak lepiej zarobic wiecej/h. Zwlaszcza ze jest to obecnie duza roznica.
Pomijam fakt, ze dzieki temu eventowi latwiej bedzie sie na jakis grind pt z 60 osoba bedzie zalapac, bo jest jakis sens dla takich osob(ktore nie chca farmic do 61..) expic.
A mi sie wydaje ze te zmiany bardziej dotyczą nowych graczy a nie tych powracających skoro przebudowane elementy początkowej gry itp :P, co nie zmienia faktu ze warto wracać
No, nie bardzo, bo "powracajacy gracze", moga byc to tacy gracze co grali 2-3mc na starcie i quitneli, wiec sa tak daleko w tyle, ze hoho. Jednakze, tak to jest dla powracajacych-nowych graczy.