OK. Widzę ze tylko poszedł jeden wielki shitstorm a kolega zadał proste pytanie.
Czy mam o Aionie pojęcie? Grałem w Aiona od CB Koreańskiej, przez premierę EU aż po premiere wersji PL.
Stwierdzilem tydzień temu ze wrócę do gry - ale to jest bez sensu.
Co oznacza P2W? Ze jak zapłacę to będę miał przewagę nad tymi co nie płacą. A Wy - obrońcy Aiona wytaczacie argument ze przecież wszystko można zdobyć grając.
To przecież abstrakcja i brak umiejętności czytania i pisania ze zrozumieniem. Co mnie obchodzi czy ja te przedmioty mogę zdobyć? Gowno mnie to obchodzi bo P2W jest wtedy kiedy mogę zapłacić i mieć to znacznie szybciej i w prostszy sposób.
Ok Ty grasz dużo i kiedyś zdobędziesz upragniony set - ale w Aionie możesz wydać trochę kasy i mieć wszystko od ręki.
Nie jest to P2W?
Kiedys jak było p2p to choćbyś na chuju giętkim stawał to bez gry, obecności na danej inscie czy miesięcznego farmienie nie szło zrobić nic. Dzisiaj jak masz kasę to masz wszystko.
Ta gra to jedno wielkie P2W. I tylko ignoranci zakochani w niej stwierdza inaczej.
Ja pisze dzisiaj obiektywnie - kiedyś osiągnąłem w tej grze wszystko co możliwe, i tak przez każdy kolejny patch. Dzisiaj chociaż kocham ta grę to twierdze ze powrót do niej nie ma już sensu a gra jest zrujnowana przez P2W.
Co do ilości ludzi - jest ich sporo, to fakt. Poza tym są łączone serwery i to tez potęguje odczucie tłoku.
za literówki przepraszam pisane z telefonu