Jak wyłączyć *beep* w laptopie?

No to od początku;

Mam laptopa, ale ostatnimi czasy zaczął się psuć. Odleciał ekran. (zawiasy puściły) Także mam oddzielnie laptopa i ekran od niego <_<

Wpadłem na pomysł aby podłączyć pod laptopa mój stary monitor (Tak, tak...szkoda mi kasy na naprawę). Wszystko jest okej...ale laptop nie wykrywa swojego ekranu i cały czas wydobywa z siebie *beep beep beep* i tak w kółko. Łeb mi od tego pęka. Czy mam podłączone głośniki, słuchawki czy też nie...nadal słyszę te cholerne *beep*

Zrobiłem wszystko, co jest napisane na tej stronie:

http://blog.milczarek.eu/2013/02/jak-wylaczyc-denerwujace-systemowe-beepniecia/

Ale to gó...nic nie dało...

Nawet próbowałem usunąć pliczek beep z folderu systemowego, ale nie mogę.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Ten sterownik możesz wyłączyć w panelu sterowania...

Albo w CMD wpisz "sc stop beep".

No właśnie to nic nie daje.

Wpisałem i:

[sC] OpenService NIEPOWODZENIE 5:

Odmowa dostępu.

Teraz wyskakuje:

[sC] ControlService NIEPOWODZENIE 1062:

Usługa nie została uruchomiona.

Na upartego możesz rozkręcić tego laptopa i odłączyć kabel od brzęczyka. Nie jest to może najlepsze rozwiązanie, ale na 100% zadziała :P

@up o ile speaker nie jest wbudowany.

Nie będę go rozkręcać, bo jeszcze bardziej go rozwalę.

Ale zauważyłem coś głupiego...w tym prawym dolnym rogu na pasku, jest ten głośniczek. Obojętnie gdzie nie zjadę suwakiem, głos *beep* jest nadal taki sam. Dopiero jak zjadę nim na sam dół, jest cisza. No ale wtedy nie mogę słuchać muzyki...

Naprawdę nikt już nie ma pomysłów? ,_,

@up jak masz ten głośniczek to pod nim masz mikser, klikasz na niego i zjeżdzasz na sam dół, dźwięki systemowe :)

To nie działa...nie wiem co jest z tym szajsem...

hmm to może jednak go odłączysz? niewiem jak jest w laptopie ale w stacjonarnym ,przynajmniej u mnie był to taki okrągły głośniczek z napisem speaker.

Ja bym porządnie bios przetrzepał, niektóre miały możliwość włączenia/wyłączenia tego ustrojstwa (można też poszukać modyfikowanych biosów, ale to już na własną odpowiedzialność)

W biosie nie ma nic takiego...Eh.

Otoz w laptopie najprawdopodobniej nie ma takiej mozliwosci bo speaker to gloaniki laptopa takze dzwiekek tych beepow wylacza sie jedynie kiedy wylaczysz calkowicie dzwiek w komputerze. Chyba ze znajdziesz naprawde w biosie 'opcje wylaczenia bledow dzwiekowych ale ta opcja moze sie roznie nazywac na roznych biosach .

Przetrzepałem cały bios...nie ma nic takiego.

Mam pomysł. Mógłby ktoś u siebie wyłączyć *beep* i wstawić pliczek z C/Windows/system32/drivers/ i tutaj plik beep.sys?

Byłbym bardzo wdzięczny.

No to od początku;

Mam laptopa, ale ostatnimi czasy zaczął się psuć. Odleciał ekran. (zawiasy puściły) Także mam oddzielnie laptopa i ekran od niego <_<

Wpadłem na pomysł aby podłączyć pod laptopa mój stary monitor (Tak, tak...szkoda mi kasy na naprawę). Wszystko jest okej...ale laptop nie wykrywa swojego ekranu i cały czas wydobywa z siebie *beep beep beep* i tak w kółko. Łeb mi od tego pęka. Czy mam podłączone głośniki, słuchawki czy też nie...nadal słyszę te cholerne *beep*

Zrobiłem wszystko, co jest napisane na tej stronie:

http://blog.milczarek.eu/2013/02/jak-wylaczyc-denerwujace-systemowe-beepniecia/

Ale to gó...nic nie dało...

Nawet próbowałem usunąć pliczek beep z folderu systemowego, ale nie mogę.

Ma ktoś jakiś pomysł?