Jak wysłać?

Witam!

muszę wysłać laurkę mojej koleżance ze Szkocji ..ogólnie już laurkę zrobiłem i chcę wysłać ją w kopercie - muszę kupić jakiś specialny znaczek albo coś ? I gdzie mam wrzucić potem tą kopertę do tej zwykłej czerwonej skrzynki co na każdym rogu są czy muszę iść specialnie na pocztę ?

Znaczek to chyba normalny kupujesz. Na kopercie piszesz dane, adres, miasto, kraj.

Wiesz co teoretycznie możesz kupić w kiosku znaczek na list zagraniczny (btw. to będzie kilka zwykłych znaczków o określonej wartości) i wrzucić do skrzynki. Ale uważam, że lepiej, jeśli na tak dość dużą odległość wysyłasz, lepiej wysłać polecony z okienka na poczcie.

Najlepiej zaadresować z panującymi tam standardami pocztowymi bo mogą się pogubić. Nie wiem, czy tam są jakieś inne wyjątkowe niż u nas. Przesyłki priorytetowe w krajach UE dostarczone są około 3 dni.

Witam!

muszę wysłać laurkę mojej koleżance ze Szkocji ..ogólnie już laurkę zrobiłem i chcę wysłać ją w kopercie - muszę kupić jakiś specialny znaczek albo coś ? I gdzie mam wrzucić potem tą kopertę do tej zwykłej czerwonej skrzynki co na każdym rogu są czy muszę iść specialnie na pocztę ?