Otóż jak dojść do szerszego grona odbiorców? nie liczę na tysiące wyświetleń i subów ale chciałbym aby dane filmy zostały obejrzane przez większość ilość osób. Próbowałem grup na facebooku ale nie przynoszą znacznych efektów, boty do stucznego nabijania wyświetleń też mnie nie kręcą. Czy istnieją jakieś popularne strony gdzie youtuberzy mogą chwalić się swoją twórczością? Jest to mój pierwszy film, w którym chciałem zobaczyć reakcje innych na moją twórczość. Jeśli ktoś byłby chętny to zapraszam do obejrzenia ale proszę nie traktować tego jak reklamę: https://www.youtube.com/watch?v=YKP3Uizm19I
Jak zdobywać pierwsze wyświetlenia na yt?
Publikę budujesz miesiącami, a nawet latami. Nie licz na to, że bez polecenia pierwszy film okażę się hitem. Bez pleców nie wylecisz jak rakieta, musisz pracować. Rób co robisz, jak będziesz dobry ludzie sami przyjdą, nie ma innej drogi, chyba że ktoś znany Cię poleci.
@edit
Also scena jest trochę zabetonowana i przebicie się może być trudne... Aktualnie dużo dobrego materiału się marnuje, bo ludzie wolą oglądać popularnych nic nie reprezentujących, jak tych, którzy się starają.
Wszystko zależy od tego co nagrywasz. Wystarczy wrzucić jakiś bezsensowny let's play z minecraft i juz wyświetlenia idą.
Kolega powyżej trochę ma racje, zwykle jeśli chcesz w miarę szybko budować jako taka publikę to musisz zacząć od tytułów na które aktualnie jest hype, nieważne czy ci się to podoba czy nie... Dopiero jak już masz trochę tych subów to możesz nagrywać to co serio cię kręci.
Niestety takie prawa rynku, jak chcesz łatwo zarabiać hajs to lepiej zrobisz tworząc jakiś własny portal w stylu dogry albo nawet jakiś portal o konkretnej grze/grach i utrzymywać się z reklam.
Z tego co mi też wiadomo dobrze mieć partnerstwo z YT w miarę szybko, gdyż mając partnera jesteś przez YT częściowo promowany, chociażby w filmikach "zobacz także", filmiki bez partnera rzadko trafiają na ten pasek nawet jeśli użyjesz odpowiednie tagi.
A właśnie, tagi do filmów to też połowa sukcesu, na necie możesz poczytać jak je wybierać, są chyba także specjalne narzędzia, które dodają ci je automatycznie (bo dodawanie ręcznie tagów na YT nie jest zbyt wygodne bo nie działa kopiuj - wklej)
Na youtube? Bez pleców jak to Nvminer powiedział nigdzie nie zajdziesz. Możesz robić content przez wiele lat i mieć kilka tysięcy wyświetleń... Bez pieniędzy lub lizania pupy komuś z "wyższej pułki" kto się pewnie też wybił przez robienie tego samego nic nie zdziałasz. To już nie te czasy gdy dobrze zmontowany lub ciekawy film dawał setki tysięcy wyświetleń. To samo dzieje się w tym momencie z twitchem. Tam bez "raidu" czy wspomnień przez większych streamerów nigdzie nie zajdziesz. Za późno na wybijanie się przyjacielu
Nakręć kilka filmów i wtedy zobaczymy jak to będzie wyglądało....i na pewno jeszcze jakieś rady dostaniesz....
Polecam też mniej mainstreamowy sposób - jeśli interesuję Cię gameplaye / letsplaye, odezwij się do twórców gier indie z malutkimi społecznościami. Często bardzo chętnie promują Youtuberów nagrywających ich produkcje. Dodatkowo, Youtube'a promuje sam Google - więc, gdy ktoś wyszukuje jakiegoś hasła, często pojawia mu się filmik zbieżny z tematyką na 2-3 pozycji.
Otóż jak dojść do szerszego grona odbiorców? nie liczę na tysiące wyświetleń i subów ale chciałbym aby dane filmy zostały obejrzane przez większość ilość osób. Próbowałem grup na facebooku ale nie przynoszą znacznych efektów, boty do stucznego nabijania wyświetleń też mnie nie kręcą. Czy istnieją jakieś popularne strony gdzie youtuberzy mogą chwalić się swoją twórczością? Jest to mój pierwszy film, w którym chciałem zobaczyć reakcje innych na moją twórczość. Jeśli ktoś byłby chętny to zapraszam do obejrzenia ale proszę nie traktować tego jak reklamę: https://www.youtube.com/watch?v=YKP3Uizm19I