Witam,tak jak w temacie chcialbym sie polaczyc komorka z moim modemem lecz potrzebuje jakies haslo , mzoe mi ktos pomoc ?
Jak zmienic haslo do routera?
Zacznijmy od rzeczy podstawowych jakie się robi w takich sytuacjach.
żeby zmienić hasło musisz znać stare by je zastąpić
Po 1 sprawdź czy na odwrocie routera nie ma nalepki z hasłem (u mnie jest)
Po 2 sprawdź na pudełku od routera (czasem podają)
Jeśli nic z powyższych rzeczy nie pomogło to daj znać. Spróbujemy wtedy czegoś innego.
P.s najlepiej skontaktować się z adminem sieci. Powinien bezproblemowo Ci owej informacji udzielić
Spytaj się tego kto Ci montował ten router... Oprócz tego zazwyczaj hasło wklepywane przez producentów to 'admin'.
Spytaj się tego kto Ci montował ten router... Oprócz tego zazwyczaj hasło wklepywane przez producentów to 'admin'.
Raczej standardowy login to admin, a standardowe hasło to password. (;
Raczej standardowy login to admin, a standardowe hasło to password. (;
No niezbyt, ja mam root, hasło admin.
No niezbyt, ja mam root, hasło admin.
Ja spotkałem się tylko z takimi jakie podałem, co nie zmienia faktu że w dokumentacji routera powinna być jakaś informacja o ustawieniach początkowych. (;
Lub inna opcja - ponowna konfiguracja routera. Wymaga poświęcenia 5 minut. Powinieneś mieć w pudełku routera jakąś płytę z oprogramowaniem. Uruchamiasz, wybierasz konfiguracje, dalej standardowo wypełniasz wszystkie pola. W taki sposób ustawiasz na nowo nazwę sieci, hasło itp. itd - nie trzeba znać starego hasła. Tak przynajmniej wygląda sprawa z moim routerem.
Racja, dokładnie tak jak pisze DerDon. Instalacja tak łatwa jak instalacja windowsa. Oprogramowanie samo "prosi" Nas o niezbędne informacje, których raczej trudno nie zrozumieć. Jeśli nie masz płytki to znajlepiej jakbyś poszukał informacji o routerze gdzieś na naklejce znajdującej się na routerze, wtedy łatwiej będzie dobrać odpowiedniego softa.
na odwrocie pisze login:admin i haslo admin ,ale jak wpisuje to nie laczy pisze rozlaczono i znowu wyskakuje okienko z logowaniem ;/, pytalem sie i nie zmieniano hasla, a moze cos mam z wi fi bo jak wyszukuje sieci to mam tylko te z haslem i nie moge do zadnej sie zalogowac up ;p
admin
admin
admin
password
admin1
admin1
Ja tez hasla nie pamietam ale nie chce m isie na nowo ustawiac neta:)
Witam,tak jak w temacie chcialbym sie polaczyc komorka z moim modemem lecz potrzebuje jakies haslo , mzoe mi ktos pomoc ?