Jak zmniejszyć rozdzielczość w Laptopie?

Witam, posiadam Laptopa firmy Lenovo model : G500. Chciał bym zmniejszyć rozdzielczość z 1366x768 na jak najmniejszą z zachowanym rozciągniętym ekranem. Gdy ustawiam np 1024x768 pojawiają się czarne pasy po bokach, na komputerze stacjonarnym tak nie mam. Co poradzić ?? nie wiem czy to ważne ale dodam że to wind 10

Ustaw na najniższą która ma stosunek 1.78:1 jak np. 1280x720

Musisz wejść w ustawienia kardy graficznej i włączyć skalowanie. U mnie to wygląda tak-Panel sterowanie--->Panel sterowania NVIDIA--->Wyświetlanie--->Dostosuj rozmiar i pozycje pulpitu i tu taj masz skalowanie. Jak nie chcesz pasków to zaznacz "Pełny ekran" . Tutaj masz screena jak to u mnie wygląda https://zapodaj.net/f4ed5463892c9.jpg.html

Sprawdź proszę kombinację klawiszy: "CTRL+ALT+F11" :) (W przypadku czarnych pasów)

Witam, posiadam Laptopa firmy Lenovo model : G500. Chciał bym zmniejszyć rozdzielczość z 1366x768 na jak najmniejszą z zachowanym rozciągniętym ekranem. Gdy ustawiam np 1024x768 pojawiają się czarne pasy po bokach, na komputerze stacjonarnym tak nie mam. Co poradzić ?? nie wiem czy to ważne ale dodam że to wind 10