Jak zrobić sygnaturke o grze Shaiya? Pomocy

Ostatnio gram w Shaiya i tak gra mi się spodobała że pomyślałem sobie żeby zrobić jakąś sygnaturkę na temat tej gry. Mam już specjalny program, nazywa się Gimp 2. I jest problem bo nie umiem robić żadnych sygnaturek. Chociaż że program w polskiej wersji językowej ja i tak nie wiem co do czego służy. Mógł by mnie ktoś oświecić na ten temat. Fajnie by było gdyby ktoś napisał poradnik jak krok po kroku zrobić fajną sygnaturkę :D

Aby zrobić jakąkolwiek sygnaturę musisz mieć pomysł oraz przygotowane materiały (screeny, rendery, tapety związane z grą ) oraz umiejętności co do tworzenia różnych efektów (błysk, pęknieta szyba itp.)

Z pewnością pomogą Ci tutki do GIMPA:

http://www.gimpuj.info/index.php?action=tutoriale

Polecam Ci, Adobe PhotoShop troszkę trudniejszy program jednak efekty są 5x lepsze niż byś to robił w Gimpie. Tutaj masz malutki tutek do sygnaturek Proszę.

Tak, tylko że GIMP jest darmowy, a Photoshop kosztuje od 1000zł w górę. Chyba że chcecie piracić, to nie wnikam.

A co do tych sygnaturek to dobrym rozwiązaniem są również tzw. Userbary. Są programiki specjalnie do tworzenia czegoś takiego, również można osiągnąć ciekawe efekty, a jest to dużo łatwiejsze niż abawa z programami graficznymi typu GIMP. Tu masz przykładowy program do userbarów:

http://www.amitysource.com/userbar_maker.php

No tak, Photoshop jest płatny, jednak istnieją wersje trialowe nawet do 30 dni, troszkę okrojone jednak i tak przez ten okres można stworzyć coś dobrego. Pozdrawiam.

Ten program d Userbarów czy jak to się tam nazywa, wygląda łatwy w użyciu (mam na myśli że ma nie z komplikowany interfejs :))

Już umiem robić sygnaturki programem GIMP, bardzo dziękuje za pomoc all i pozdro

Ostatnio gram w Shaiya i tak gra mi się spodobała że pomyślałem sobie żeby zrobić jakąś sygnaturkę na temat tej gry. Mam już specjalny program, nazywa się Gimp 2. I jest problem bo nie umiem robić żadnych sygnaturek. Chociaż że program w polskiej wersji językowej ja i tak nie wiem co do czego służy. Mógł by mnie ktoś oświecić na ten temat. Fajnie by było gdyby ktoś napisał poradnik jak krok po kroku zrobić fajną sygnaturkę :D