Ostatnio gram w Shaiya i tak gra mi się spodobała że pomyślałem sobie żeby zrobić jakąś sygnaturkę na temat tej gry. Mam już specjalny program, nazywa się Gimp 2. I jest problem bo nie umiem robić żadnych sygnaturek. Chociaż że program w polskiej wersji językowej ja i tak nie wiem co do czego służy. Mógł by mnie ktoś oświecić na ten temat. Fajnie by było gdyby ktoś napisał poradnik jak krok po kroku zrobić fajną sygnaturkę
Jak zrobić sygnaturke o grze Shaiya? Pomocy
Aby zrobić jakąkolwiek sygnaturę musisz mieć pomysł oraz przygotowane materiały (screeny, rendery, tapety związane z grą ) oraz umiejętności co do tworzenia różnych efektów (błysk, pęknieta szyba itp.)
Z pewnością pomogą Ci tutki do GIMPA:
Polecam Ci, Adobe PhotoShop troszkę trudniejszy program jednak efekty są 5x lepsze niż byś to robił w Gimpie. Tutaj masz malutki tutek do sygnaturek Proszę.
Tak, tylko że GIMP jest darmowy, a Photoshop kosztuje od 1000zł w górę. Chyba że chcecie piracić, to nie wnikam.
A co do tych sygnaturek to dobrym rozwiązaniem są również tzw. Userbary. Są programiki specjalnie do tworzenia czegoś takiego, również można osiągnąć ciekawe efekty, a jest to dużo łatwiejsze niż abawa z programami graficznymi typu GIMP. Tu masz przykładowy program do userbarów:
No tak, Photoshop jest płatny, jednak istnieją wersje trialowe nawet do 30 dni, troszkę okrojone jednak i tak przez ten okres można stworzyć coś dobrego. Pozdrawiam.
Ten program d Userbarów czy jak to się tam nazywa, wygląda łatwy w użyciu (mam na myśli że ma nie z komplikowany interfejs )
Już umiem robić sygnaturki programem GIMP, bardzo dziękuje za pomoc all i pozdro
Ostatnio gram w Shaiya i tak gra mi się spodobała że pomyślałem sobie żeby zrobić jakąś sygnaturkę na temat tej gry. Mam już specjalny program, nazywa się Gimp 2. I jest problem bo nie umiem robić żadnych sygnaturek. Chociaż że program w polskiej wersji językowej ja i tak nie wiem co do czego służy. Mógł by mnie ktoś oświecić na ten temat. Fajnie by było gdyby ktoś napisał poradnik jak krok po kroku zrobić fajną sygnaturkę