Jak zwiekszyc FPS

Witajcie :D Mam pytanie . Na moim kompie:

i5

HD 7850

4GB RAM ddr3

W LOL`u mam 60 fpsów , da się to jakoś powiększyć? Bo chciałbym , żeby gierka chodziła tak fajnie , płynnie :D

w niektórych grach więcej niz 60 fps blokują ustawienia od karty graficznej ( Synchronizacja Pionowa ) przestaw to i sprawdź czy fps skacze powyżej 60.

albo w grze powinno być ustawienie blokujące powyżej 60 fps ( jak grałem czegoś takiego nie było , ale grałem dawno temu .)

Odznacz w opcjach "Vertical synchronization" lub "Vertical sync" i zmień ustawienia FPS na "Benchmark". Jak nie pomoże to odznacz w ustawieniach karty graficznej "Czekaj na synchronizację pionową" Powinno wskoczyć na 200~300.

Okej dzięki , a jeszcze takie pytanko (tak tylko pytam) - mój komp ogarniał by streamowanie? :D

W lolu możesz ustawić tam coś tam frame fps, czy coś takiego zostaw na bechamark zmienne, to mi poprawiło płynność. A czasem mam spadek do 15 :/. Jak rito. robi coś z serverem. Możesz zainstalować gamebooster, powyłączać zbędne usługi w systemie.

@UP

Przy takim kompie gamebooster -.-'

Od biedy można streamować. Ok. 100 FPS powinieneś mieć. Nie powiem dokładnie, ale powinien dać radę.

@Edit

Zależy od ustawień.

Jak streamować to zależy jaki masz net.

Jak grasz na polskiej wersji lola to włącz ustawienia "standartowe" niż większa wydajność, czy jakoś tak... Stream może być. Wiele rzeczy wpływa na jakość gry i streama.

Możesz też użyc lolsuspender (sam używam i polecam). Działa on tak, że podczas gry wyłącza ci Pvp.net (czy coś), a po grze na nowo włącza.

A po co ci więcej niż 60 fps skoro ludzkie oko i tak nie widzi różnicy?

Wyłączenie vsync spowoduje jedynie niepotrzebne nadwyrężenie karty graficznej, jeżeli grasz dużo i karta graficzna często i na długo będzie wystawiona na 100% działanie, to wiedz, że jej żywotność spadnie znacznie. Nie wiem też na co Ci więcej niż 60 fpsów, od 40 fpsów w górę ludzkie oko praktycznie nie zauważa żadnej różnicy (teoretycznie powyżej 24fpsów, ale jest różnica w płynności między 24 a 40, natomiast między 40, a 60 już nie ma praktycznie żadnej).

Jak chcesz żeby gra chodziła płynnie to zmniejsz ping, bo ludzkie oko więcej niż 60 klatek na sekundę "nie ogarnia" więc różnicy nie będzie

Pro Update : właśnie pytał co ma zrobić, to mu napisałem iż game booster. Tylko jedno. ale u nie których ten program daje znikome efekty, a u drugiej osoby może zwiększyć 15 Fps. Nie zawsze działa, bardziej powyłączać zbędne usługi, a najlepiej zrobić defragmentację dysku na jakiś czas.

@DeimonD

Ty widziałeś specyfikacje jego kompa? Jemu LoL na Ultra(gdyby były) ustawieniach chodziłby płynniej niż tobie na low. Gamebooster jest do zwiększenia wydajności, a jemu chodzi o "odblokowanie" mocy karty graficznej.

Nie opłaca się wyłączać synchronizacji, i tak nie ujrzysz różnicy. 30fps+ jest płynne dla ludzkiego oka. Dla jasności VSync ustawia limit fps zgodnie z odświeżaniem monitora, dzięki czemu nie występują mikro-przycięcia.

ja mam odrobinę gorszego kompa z i3-3110M, z kartą graficzną Radeon HD 7670 M, i 6GB ram ddr3, i mam spadek do 15 fps :/.

ja mam odrobinę gorszego kompa z i3-3110M, z kartą graficzną Radeon HD 7670 M, i 6GB ram ddr3, i mam spadek do 15 fps :/.

"odrobinę". Masz laptop i Twój mobilny procesor jest do d*py. That's why.

jasne, że ogarnie streamowanie - lol to "śmiesznie mało wymagająca gra" = czytaj nie potrzebujesz super komputera do streamu.

Pamiętaj jednak, że musisz mieć dobry internet 10up/100 down, 8-16gb ramu 1600-1833mhz i najlepiej SSD nie chcesz zeby cielo.

OD razu 150000.

Do dobrego streamowania wystarczy już 1/1.5 Mb uploadu, zwykły dysk oraz 6-8GB RAM. 1333mhz-1600mhz.

@UP

Dobrze mówi! Polać mu!

@Topic

W lolu jest limit fpsów w opcjach Video. Może masz ustawiony na 60 i właśnie przez to nie idzie Ci wyżej?

A Gameboostera nie instaluj bo tak naprawdę najlepszym gameboosterem jest CTRL+SHIFT+ESCAPE.