Jaka byla wasza 1 gra komputerowa

Diablo II, Mario i jakieś 2 latające samoloty, które musiały się zniszczyć w 2D. Nazwy nie pamiętam. A i jeszcze little fighter 2

ALIEN SHOTER ^^

hmmmm,1 gra w jaką grałem to były bodajże Krasnale 2,ale 1 prawdziwa gra na moim komputerze to Warcraft 3+dodatek i Diablo II+LoD.

Komputerowa w sensie PC... ciężko powiedzieć. Kojarzę Jazz Jackrabbit 2, FIFA RTWC '98, Diablo (I)... nie pamiętam dobrze, równie dobrze mógł być to jakiś inny tytuł. A jeśli komputerowe w sensie na jakimkolwiek komputerze, to KOMPLETNIE nie mam pojęcia, ale z sentymentu: Great Giana Sisters na C64 :)

OOO Pamiętna FIFA 98... oj grało się z dziadkiem na myszce xd

Moja pierwsza gra komputerowa?Pamiętam dwie ,które zapadły mi bardziej w pamięć.To było Saboteur na Commodore 64 i Karate International też na C64.W Saboteur było kilka misji,biegało się takim ninja w 2d walczyło z jakimiś komandosami i dobermany z shurikenów uśmiercało ,na końcu każdej misji się odlatywało śmigłowcem z dachu.A International Karate wiadomo czarno biała gra w 2d i walka na tle różnych znanych miast świata,fajne piksele ,dużo frajdy :D

The house of the dead , pamiętam jak kuzyn przyniósł i przechodzenie 231290318razy :D

w 1998 roku dostałem swojego pierwszego kompa i zestaw 3 gier. 3 czaszki tolteków, Zagadki Lwa Leona i jakaś gra przygodowa o kosmicie który awaryjnie wylądował na Ziemii ;)

Heroes 1 / Tooncar / Ignition / RollerCoaster 1 - to były jedne z pierwszych gier. Pamiętem jeszcze jak chodziłem do kolegi żeby pograć sobie w Heroesa na "dwóch" - to były czasy ;]

Szczerze to Pasjans i saper

@Up RollerCoaster 1 był super ale na XP potem już nie działał (tylko na 98) i nie mogłem w niego więcej grać

Czołgi i lemingi, do tego pac-man i super mario.

Commandos <3

GORILLAZ i jakieś F1 na Spectrum 3000 odpalane jeszcze z dyskietki chyba 5-cio calowej

btw patrzeć na wiek użytkowników, to żeby oni mogli grać w te stare gierki to musieli by zacząć w wieku 1 roku, pytanie było jaka była wasza 1 gra komputerowa, a nie jaka była najstarsza (to w szczególności do naszego 15sto letniego mariosko XD)

Pierwsza? Standardowo Mario Bros, a jeżeli chodzi o pierwszą grę w 3D to hmmm była to gra Sacrafice (wersja demo/ dobre napisałem? :P)

PC-Lego Racer,Wolfenstein

Pegasus-Czołgi i kaczki :P

PS1-Tekken 2

Moja to Grand Theft Auto 1 http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1343

Moja to chyba Kapitan Pazur :D

Na pc Rayman 1. Na pegasusie to juz nie pamietam, ale Mario, Contra, Battle City

sorki za oftop ale gdzie ty widzisz drogi Ukryty uzytkowniku zebym ja mial 15 lat ? zanim ocenisz kogos to moze sie upewnij, gralem na pegasusie a potem mialem amige 550, byla jeszcze contra i bodajze ice climber czy jakos tak.

Pozdrawiam hejterow.

Moja to chyba Kapitan Pazur

Ten kot w czapie a'la kapitana statku? Jak tak to też było całkiem spoko swego czasu.

Przypomniało mi się, że kiedyś jeszcze dawno ojciec przywiózł jakiegoś starego kompa z win 95 i klatkującymi skokami narciarskimi. Zarzynaliśmy w to do późnej nocy^^,

Nazwy nie pamiętam.