Jaka byla wasza 1 gra komputerowa

Witam zachecam do pisania jaka gre komputerowa graliscie jako 1 oczywiscie ktora pamietacie Gra na PC :D

ale mówimy tutaj o PC czy jeszcze wcześniejszych na comadore64 itp ??

Na PC - Win XP to Wolfenstein

To tak amiga > nie pamietam nazwy ale to bylo strzelanie do kaczek :P

ps1 > nba1998

pc > setlers 2

I-ninja http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4181 najlepsza platformówka w jaką grałem

Bait- jakoś tak się nazywała, chodziło się robaczkiem i musiało się dojść do jakiejś dziury na czas, przesuwało się bloki itd.

Moja chyba Taxi, czy coś takiego, że ludzi się na czas rozwoziło :D

Ja najwcześniej pamiętam taką sobie gierkę od JoWood'a o rozbudowie komunikacji miejskiej: Traffic Giant Gold. Chyba... o.O

Ilością pościgów i wybuchów nie powalało za to pewne zwroty akcji lubiły się zdarzać. Kiedyś to trochę absorbowało a kto wie, może na Win 7 też ruszy? ;]

Moją pierwsza gra to Mario na starym laptopie z windows 98 :) .

na PC pierwsza to będzie DOOM

co do commadore64 to Dizzy - The Ultimate Cartoon Adventure

Zdecydowanie mario ;)

Miałem pare tych gierek : Kulki,Mario ( te chyba były pierwsze) potem było Prince of Persia, Wyscigi Tooncar a następnie CS :D

Hmm, o ile dobrze pamiętam to gra Recoil, ach ten klimat <3

o jezusicku, coś na super stare commodore 64, zielone berety się to nazywało...pamiętam te długie chwile spędzone ze śrubokrętem w dłoni, sterując głowicą. Kompa miałem od 1995 roku to grało się w jakieś carmageddony, Quake 1 itd :).

Jeśli chodzi o PC to FIFA 98'. Wcześniej był Pegasus i trochę gierek się przewinęło przez tą konsolę :D nie pamiętam pierwszej.

Pamiętam że był to Gothic lub Return to Castle Wolfenstein. Wcześniej miałem psx i pegazusa

Pierwsza grane przeze mnie na PC (nie moim) to były Disney's Alladin i Tom and Jerry (and Tuffy) obie pod dosem, a pierwsza gra grana już na moim kompie to była Shogun Total War (ta pierwsza), jak już tak jadę to od razu napiszę, że pierwsza kupiona przeze mnie gra to był Wargasm z magazynu Gry Komputerowe.

Na amige: Warzone (to były czasy :P)

Na pc: sonic 3D :D Zanim kupiłem kompa, to przez jakiś miesiąc wstecz kupowaliśmy z bratem magazyny z grami (click!, play), i to była pierwsza zainstalowana gra :D

Pierwsza grane przeze mnie na PC (nie moim) to były Disney's Alladin i Tom and Jerry (and Tuffy) obie pod dosem, a pierwsza gra grana już na moim kompie to była Shogun Total War (ta pierwsza), jak już tak jadę to od razu napiszę, że pierwsza kupiona przeze mnie gra to był Wargasm z magazynu Gry Komputerowe.

Zbreźnik jako młody już kupował zboczone gry za wzięte pieniądze od mamy, co do pierwszej gry granej nie na moim kompie to Król lew i Jazz jackrabbits

PS1 Crash Bandicoot<3 + Wszystkie części do niej ( dodatki? )