To może najpierw zaczniemy ode mnie, Algaista, Siemienia, Wawrzyna, Xaorusa i reszty zespołu MMORPG.org.pl. Przecież nie mamy się czego wstydzić, teoretycznie. Algaist – Arkadia (2000 rok)Działo się to za górami, za lasami, roku Pańskiego 2000, kiedy ...
Jaka była wasza pierwsza gra MMO? No i kiedy, gdzie to było?
Sporo zaczynało jak ja, czyli od Mu online (tutaj 2003/04 rok, jakoś tak).
Szkoda, że teraz nie dostajemy nic z tych "klimatów". Grafika 2,5D, i nie potrzeba było niczego więcej do szczęścia. Jakby stworzyć coś podobnego, tylko naprawdę włożyć w to trochę kasy i pracy, to myślę, że znalazło by się sporo fanów z tamtych lat (ale także dzisiejszych), którzy nie poskąpili by nawet na miesięczny abonament (ja bym płacił). Dzisiaj to nie zdarza się nowym tytułom (grafika 2,5D + innowacja + stare, dobre sprawdzone pomysły), dlatego zostaje tylko pomarzyć albo grać dalej w stare mmo.
Ahh pamiętam czasy jak zaczynałem moją przygodę z grami MMO. Pierwsza gra to była Lineage II na starym serverze RP Allseron. Hah grało się pare latek w tę grę ,ale miło ją wspominam .
Hmmmm 1 MMO........Tibia. Tak 2003/2004 rok. Internet i komputer na własność w domu. Serwer Luminera. Wszyscy z mojego miasta na nim grali. Pełno znajomych, biegało się razem po "świecie" czyli od Thais do Kazordoon itd. Dobre czasy. Potem przyszły OTSy.
W moim przypadku bylo to KAL Online, czy jakos tak. W najblizszym czasie planuje wrocic tam na 1-2 dni, tak dla wspomnien, tak co by nostalgie zaspokoic, choc juz te kilka lat temu uwazalem, ze gra to kibel i wytrzymalem w niej 2 dni xD.
Ja Ultima Online. Niesamowita gra, świetny klimat i masa wspomnień
Metin 2, pokazał mi go mój starszy brat, w roku 2008 podajże, to on mnie wciągnął do mmo
Ja rowniez zaczalem od Ultimy Online (serwer Neverlands - priv). Masa wspomnien, zero casualowosci - po prostu mega gra, ktora powinna zostac odswiezona na dzisiejszych standardach.
To może najpierw zaczniemy ode mnie, Algaista, Siemienia, Wawrzyna, Xaorusa i reszty zespołu MMORPG.org.pl. Przecież nie mamy się czego wstydzić, teoretycznie. Algaist – Arkadia (2000 rok)Działo się to za górami, za lasami, roku Pańskiego 2000, kiedy ...