Jaka gra f2p jest na topie

Jak w tytule, powiecie mi jaka gra f2p jest niezwykle popularna?

Gram w skyforge i nie widze tłumów, w trove gram i się trzyma ładnie.

U nas na naszej kochanej stronie głównej w kat. 3D na top 1 jest aura kingdom który owszem też jest popularny...

A co sądzicie o Age of Wulin ??

Na chwilę wakacyjną SW:TOR, Rift, Lotro , Neverwinter, Aion, Terra, Star Trek Online, Elsword, Age of Wushu itp itd. Oczywiście przytoczylem liste najpopularniejszych mmo według innej strony pod względem ich opinii i może ona być lewa, ale może być też prawdziwa. Ogółem Wulin jest niby tutaj na końcu , ale lista jest dużo dłuższa i w sumie można powiedzieć iż jest w środku przed Allodsami, Romem, Defiance i innymi mniejszymi tytułami.

polecam Rift Online

A ja star treka online - ludzi nie jest jakos absurdalnie duzo, ale wystarczajaco by pograc i by wychodzily update regularnie i dosc duze ;)

SW TOR zdecydowanie mnóstwo osób, Heroes of the storm też bardzo dużo, i jeszcze Trove.

Trove

SWTOR

ArcheAge

Star Trek Online

TERA, ale tak globalna-amerykanska

Elsword (global) jest zapchany do granic mozliwosci

RuneScape po 50-100k dziennie

No i Warframe, który od poltora roku okupuje TOP7 na STEAM. Caly czas ma 20-40k online

Takie pytanko Star Trek Online czy STWOR ---> patrząc na gameplay PVE

Ogółem dużo Rifta i SWTOR - rifta sobie daruje za p2w (trzeba kupić coś by założyć kolczyki)

A w Swtor co kupić i ile kosztuje ogółem gra by nie mieć ograniczeń?

A to Age of Wulin się trzymie czy nie?

Takie pytanko Star Trek Online czy STWOR ---> patrząc na gameplay PVE

Powiem tak : wszystko zalezy od tego co lubisz, obie gry maja content i obie sie rozwijaja na biezaco ;). SW:TOR to glownie walki postacia (najczesciej jedi/sith - ich jest 75% podobno, a reszty klas mniej i sie nie dziwie - miecze swietlne + krysztaly), podczas gdy STO to glownie walki kosmiczne, choc tez z mozliwoscia walki postacia. Endgame pve w swtor to robienie daily misji + flashpointy i opsy jesli placic/masz przepustke. A w STO endgame to latanie po galaktyce (czasami sie zdarzy jakis event pve typu spotkanie dwoch stron walczacych i czy pomozesz czy zignorujesz), do tego kolejki pve - niby tez sa instancje (cos jak kazde mmo), ale tez sa odpowiedniki instancji tylko ze w wykonaniu statkow kosmicznych :D. I to najlepsza czesc gry - powolne gigantyczne kolosy uzbrojone po zeby... ktore sa jednoczesnie dosc duzym celem, a moze jakis maly, zwinny mysliwiec? A moze statek wsparcia ktory rozpyli gaz lub podleczy team :D. Ba, jest nawet okret desantowy ktory wypuszcza male drony :D. I tu jest szybko, jest dynamicznie i mozna wygrac nawet z "lepszym" wrogiem jesli ogarniasz bardziej - np gdzie nie ma dzial/gdzie ma ich najmniej, to tej strony sie trzymasz, tarcze - gdzie sa najslabsze? Tej strony bron, ta strone atakuj u wroga. Wiele takich smaczkow taktycznych jest :D. No i warto dodac ze to wszystko w ruchu bo w walce kosmicznej stanie w miejscu to smierc :D. Za to SW:TOR to klasyczne mmo w klimatach SW ;). Choc fabularne insty/raidy sa fajne tak za 100 razem juz sie pomija i tylko irytuje jak 1 osoba to oglada a reszta juz to widziala te 250 razy i zna na pamiec xd. Na plus zasluguje system domkow/kryjowek :D

Ogółem dużo Rifta i SWTOR - rifta sobie daruje za p2w (trzeba kupić coś by założyć kolczyki) A w Swtor co kupić i ile kosztuje ogółem gra by nie mieć ograniczeń?A to Age of Wulin się trzymie czy nie?

Dużo osób gra obecnie w SWTOR, gdyż dla subskrybentów jest dostępny 12x exp boost przy class missions, grają i wbiją sobie szybko postacie przed nowym dodatkiem, który zadebiutuje w październiku. Ogółem za 60zł masz abonament aktywny przez 60dni i masz wszystko odblokowane jako subskrybent + pierwszy dodatek Rise of the Hutt Cartel (Shadow of Revan będzie darmowy dla subów po wyjściu Knights of the Fallen Empire).

Hm a ile trzeba na rifta dać by te kolczyki założyć? do capa to różnicy nie robi, ale w pvp to wielką różnicę zrobi...

SWTOR to nie jest gra f2p.

Wersja za free to jest tylko demo. Możesz sobie jedynie zrobić misje z fabuły dla każdej postaci - są ciekawe jak na MMO.

RIFT jest f2p bez p2w z tego co wiem. Chyba, że się coś zmieniło?

Wszystko tam można kupić za walutę w grze, ale czy jest duża podaż tych REXów to nie wiem, bo od dawna w to nie grałem.

@up -fakt, dlatego ja tego nei powiedzialem, a tylko odpowiedzialem na pytanie kolegi co lepsze dla pve :D. I osobiscie wole w sumie STO i az sb sciagne na nowo :D. A zanim ktos sie odezwie ze to p2w, bo pwe - dilithium. Go zarabiasz mase jesli tylko chcesz (przy misjach masz pokazane jaka walute zarabiasz) i jedynym problemem to jest znalesc dobra i zgrana flote/gildie :D. A za to mozesz kupic statek jaki chcesz, bo albo za dilithium albo wymieniasz dilithium na zen (wbudowana opcja gry, wiec nie jak np rift i rexy ktore gracze sprzedaja).

A co do REXow w rifcie to zawsze jakies sie znajda, choc tu trzeba miec szczescie bo jak wiadomo kazdy chce REXa kupic, a nie kazdy chce REXa sprzedac xd

Ogółem dużo Rifta i SWTOR - rifta sobie daruje za p2w (trzeba kupić coś by założyć kolczyki)

Ziomuś, to najbardziej f2p z f2p na rynku.

Kwestia, tylko taka czy potrafisz przeboleć walkę, którą wg. mnie w rifcie wygląda skandalicznie jak na taki tytuł. Przestarzałe animacje mało dynamiki jak dla mnie. Ale to tylko moja opinia.

@Loor ja ściągam STO i LOTRO, gdybyś chciał to w STO można popykać o ile wytrwam.

Jak w tytule, powiecie mi jaka gra f2p jest niezwykle popularna?

Gram w skyforge i nie widze tłumów, w trove gram i się trzyma ładnie.

U nas na naszej kochanej stronie głównej w kat. 3D na top 1 jest aura kingdom który owszem też jest popularny...

A co sądzicie o Age of Wulin ??