Jaką grafikę wybrać?

No właśnie. Mam możliwość kupna rx 580 8gb. Ale się okazało że mam możliwość tez kupna(troszkę taniej) gtx 980ti. No i mam dylemat. Wiem ze gtx będzie mocniejszym wyborem. Ale ja bardziej patrze w przyszłość i UWAGA nie chodzi o to co bedzie wydajniejsze bo i tak gtx. Tylko o to co będzie potem łatwiej sprzedac???

Kupując w taj chwili i tak przepłacasz co najmniej 30% chyba że radeon z kopalni sprzedawany po przepracowaniu 12 miesięcy ;) ?

Witam . O jakiej sumie do wydania na tego rx 580 8 GB . Teraz powoli można się rozglądać za 1070 , zanim jednak się rozpiszę musisz nam podać jaką sumą dysponujesz . Aha i jedno extra pytanko ... pod jaki procesor to się podepnie ?

Pozdrawiam .

RX 580 od szafira Nitro+ za 1300zł(jak na dzisiejsze czasy miazga nie koparkowa) ogólnie dysponuje tak kolo 1700zł do max 1800zł za tyle nie ma bata załatwić gtx 1070(chyba ze mega okazja z używkami, widziałem jedną oferte na olx ale gwarancja na hiszpański sklep, czyli pewno sprowadzona do kopania). Procesor i5 6600K(ale jeszcze nie kręcony). Głownie rozchodzi się o tak... rok do max 1,5 roku. Potem przy nowej generacji będę chyba przechodzić na 1440p. Pytanie brzmi co będzie wtedy łatwiej sprzedać :).

Edit: mam jeszcze propozycje za 1360zl MSI gtx 1060 6gb gaming x+ z tymi "nowymi" pamieciami 9gbps. Chociaż ten brak wsparcia dla async trochę mnie boli.

No właśnie. Mam możliwość kupna rx 580 8gb. Ale się okazało że mam możliwość tez kupna(troszkę taniej) gtx 980ti. No i mam dylemat. Wiem ze gtx będzie mocniejszym wyborem. Ale ja bardziej patrze w przyszłość i UWAGA nie chodzi o to co bedzie wydajniejsze bo i tak gtx. Tylko o to co będzie potem łatwiej sprzedac???