Też byłbym za Little Fighter 2. Gra o prostej koncepcji, a dająca mega frajdę. Sam do tej pory mam jeszcze gierkę na PC i od czasu do czasu z bratem w nią pogrywam. Możliwość pogrania w coś podobnego w busie, w drodze na uczelnie, po prostu spełnienie marzeń ;p
Jaką grę chcielibyście zobaczyć na Android?
Ja chciałbym kiedyś pograć w dobrego retro RPG'a. Dużo jest takich tytułów w sklepie,lecz malo ktory jest szeroko rozbudowany, i posiada mase opcji. Może też retro mmo.
Zagrałbym rownież w WARSPEAR'o podobną gre, tylko z możliwością expienia na mobkach, a najlepiej 100% GRIND.
Troche odkopane za co wielkie sorrki
ale nikt nie wspomnial o POKEMONACH!! wiadomo sa przez emulator itd ale... na pewno kazdy by chcial je zobaczyc w koncu jakims innym, odswiezonym wydaniu
@up Autor jeszcze wchodzi na forum więc jak się nie wypalił to odświeżenie wpłynie temu tematowi na dobre.
Little Fighter 2 tylko wiadomo że nie 1:1, wystarczyłaby mechanika tej gry a postaci można wymyślić nowe i problem z licencją na Little Fighter 2 zniknie. Odblokowywanie tychże postaci za kasę zdobywaną w grze lub jak w starszych bijatykach po przejściu gry odpowiednią postacią, od początku dostępnych z 6 postaci i to tych najprostrzych do gry (takich noob friendly). Dodatkowo za tą samą kasę możliwość kupowania skórek (to by rozwinęło skrzydła, gdy wszedł by multiplayer w jakiejkolwiek postaci). Kupowanie ciosów to jak dla mnie niewypał. Multiplayer z rangami i punktami to by było coś
Drugie jak kolega napisał wyżej pokemony, nawet zwykły Fire Red z możliwością walki/wymiany online. Po wejściu na 2 piętro centrum w battle center można by było poszukać sobie randomowego gracza bądź dołączyć/stworzyć prywatny pokój by skopać tyłek koledze. W trade center można by było wystawić pokemona w sposób jaki to można było to robić w grach na DS'a (daje tego Mankeya którego staty tu widzicie za dowolnego Magikarpia Male 100 lvl). Oferty można by było przeszukiwać podając typ pokemon'a, przedział lvlowy, płeć i jeszcze inne parametry w zależności od potrzeb. Później tylko rozszerzyć duet Fire Red/Leaf Green o 2 i 3 generację i hit androidowy gotowy (tylko że takie coś nie mogłoby być wystawione w markecie bo Smutni Panowie w Garniturkach z Japonii :/).
Trzeci pomysł proste MMO, na początek nawet z 5 lokacjami na krzyż i 1 miastem, grind, grind i jeszcze raz grind, PvP rodem z Tibii, do tego jakieś wojny klanowe.
@Kajoj
Ludziom tak mało potrzeba do szczęścia, a studia i tak nie potrafią zrobić gry która przyciągnęła by na dłużej...
@up
Tak, ja już jakiś czas temu rozkminiałem czy dla Criterionu/EA było tak ciężko wziąć NFS:MW 1:1, dać grafikę z tego ich nowego MW i opcje tuningu z Carbona. Na pewno sprzedaż byłaby większa niż 3 czy 4 ostatnich NFS'ów razem wziętych. Podobnie myślałem nad tym dlaczego w cell shadingu rezygnuje się z renderowania bez tekstur. Naszło mnie to jak grałem sobie w Budokai Tenkaichi 3 na PC w 1080p i zauważyłem że wygląda niewiele gorzej niż ten nowy DB na PS3. Proste pomysły są prawie zawsze najlepsze, a gdyby te androidowe IDE nie straszyło bardziej niż WinAPI w DevC++ (samo WinAPI straszne nie jest, póki pisze się w Visual C++) to sam bym coś prostego napisał na andka.
Popieram pomysł spore w 2d lub coś ala little fighter 2.
Advance Wars zwane jako Famicon Wars.
Jest w 2D i można zrobić humorystycznie grę.
Szukam pomysłów na gry 2D na Android, zbieram jeszcze pieniążki na licencję, ale myślę, że za parę miesięcy kilka moich produkcji będziecie mogli ujrzeć w Google Play Store.
Wszystkie pomysły mile widziane (najbardziej problematyczne do zrobienia są gry RTS, więc te raczej sobie podaruję).