Witam mam wielki dylemat i wiem że na tym forum znajdę odpowiedz. A mianowicie poszukuję karty graficznej do 1000zł(no jak ujdzie to nawet 1200zł) który będzie ogarniała wszelkie znane wam gry albo gry które dopiero powstają np Tomb Raider.
Jaka karta graficzna?
Wystarczy wejść na pierwsze lepsze forum o sprzęcie i znaleźć podpięty temat z polecanymi zestawami komputerowymi. Te akurat pochodzą z forum PC Formatu.
P.S. Wyprzedzają tworzone gry na pewno o kilka dobrych lat także wszystko ruszy.
Jaki masz procesor?
wiesz co, ja kupiłem radeona hd6850 od Gigabyta z systemem chłodzenia wind force [dwa wiatraczki plus te no jak one grzałki ..pasywne ] dałem ok 700 zł .w połączeniu z dobrym prockiem pójdzie każda gra .Karta jest ok ..no ale jak masz większe fundusze to tak jak kolega w tych linkach pokazał .Chociaż radeon 6870 też by był bardzo dobry ,troche lepszy model od tego co ja zakupiłem sprawdz sobie ceny ..pewnie koło 800 zł .Kombinuj ;]
Dokładnie , podaj proc , zasilacz ogólnie cały PC.
I nie sugeruj się ceną bo nie które za 800 biją w benhmarkach takie za 1200zł.
Te które podałem to jedne z najwydajniejszych modeli w tych przedziałach cenowych.
@up Asus 7850 lepiej się kręci ale droższy troche
I może kupi HD 7870 do jakiegoś E8400
jeżeli chodzi o procek to zastanawiam się nad AMD 6x3,8 czy 3,9 mam do wydania ok 3500zł na nowego kompa
CPU: Intel Core i5 2500K LGA1155 BOX-867złUkład chłodzenia: Thermalright True Spirit-131zł,RAM:GoodRAM 8GB(2x4GB) 1333Mhz CL9 -162zł,MOBO:Asrock P67 PRO3 (B3)-332zł,GPU: Sapphire ATI Radeon HD7870 GHz Edition 2GB DDR5/256bit -1236złHDD: Seagate 500GB SATA3-264zł,PSU: XFX Core 550W-248zł,Napęd: Asus nagrywarka DVD DRW-24B5ST-78zł,CASE:Fractal Design Core 3000-244zł,Razem:3562łNajwydajniejszy zestaw oparty o platformę Intel za 3400zł.Komputer typowo dla gracza oraz overclockera, zestaw umożliwia duże możliwości rozbudowy jak i późniejsze oc, a to za sprawą płyty z chipsetem p67.Warto zastanowić się nad SSD, gdyż daje on spory przyrost mocy, polecam np. SSD: SSD: OCZ SSD Petrol 128GB SATA3-334zł,Zamiast w/w obudowy można kupić Zalmana Z9.
#up
Od 2000 w górę lepiej inwestować w zestaw oparty na procku intela bo AMD są znacznie słabsze w tych przedziałach cenowych.
Btw. chłodzenie to tam będziesz miał takie że ognisko możesz śmiało w pudle rozpalać
Witam mam wielki dylemat i wiem że na tym forum znajdę odpowiedz. A mianowicie poszukuję karty graficznej do 1000zł(no jak ujdzie to nawet 1200zł) który będzie ogarniała wszelkie znane wam gry albo gry które dopiero powstają np Tomb Raider.