Jaka karta za ~100zł?

Jak w temacie szukam karty za około 100zł rzecz jasna do gier.Chciałbym pograć w Far Cry 3 chociażby na minimalnych bo gra jest boska.Aktualnie podpięta karta to Geforce 7300gt.,

Jakbyś chciał taką kartę dobrą w cenie, to tylko używane, ale nie wiadomo jak takie pochodzą :).

Nic za tyle nie kupisz uzbieraj do 200zł i kup Radeon 4850 ale wątpie że pograsz w Far cry 3.

Ja pykam w Far Cry 3 na Radku 5570, a z tego co wszystkim wiadomo radek 4850 jest lepszy.

No dobrze może Far Cry 3 to trochę za dużo.Czy za kartę za 100zł pogram w ACIII,Skyrima,Borderlands 2,DMC 4 lub najnowszy?Chodzi mi o gry z 2009-2012 roku.

Far cry 3 na radku 4850 spokojnie pojdzie sam nie mam jakiegoś kosmicznego sprzętu i działa więc jest git

@R3D

Jak ogarniesz 9800GT, albo 8800GT za 100 zeta (gratulacje btw.) To moooooooooooże pociągniesz, jeśli masz procek i5 2x 3.00 GHz i z 4 GB ramu. Ja na AMD Athlon 2x 3.00 GHz, 2 GB ramu i Radkiem 5570 na low grałem ze ścinkami.

Znaczy uściślę. AC3 raczej nie, skyrim-możliwe, że pójdzie na low, reszta nie wiem.

@R3d

Nie kupuj kart GF 9xxx i 8xxx bo to zwykle sztuki po piekarniku i długo nie pociągną. Dołóż do HD4850. Jednak przykładowy Far Cry 3 sporo wymaga od procka. Podaj więc najlepiej procesor, płytę główną, ram i zasilacz (marka, moc i model!), bo może się okazać, że:

a ) Proc słaby i zmiana nic nie da

b ) Zasilacz nie pociągnie nowej karty

@ProGmR

Skyrim i AC3 takich znów dużych wymagań nie mają. Jeśli procek będzie ok to powinny na HD4850 śmigać na średnich bądź wysokich.

No właśnie o procek się martwię, bo teraz gry zamiast karty jak kiedyś wymagają dobrego procka.

Znajdź pracę, weź kredyt i lepiej kup nowy komputer. Ja tak zrobiłem.

Ja na swoim geforce 9500 gt giałem w Skyrima nawet na medium na full rozdziałce :). Jednak jak chciałem teksturki na maksa to musiałem zmniejszyć rozdzielczość. Nie podałeś reszty sprzętu, więc pytanie jaką masz płytę główną bo marzyć możesz, ale najlepiej aby komponenty współgrały ze sobą :).

Kolega miał problem z FC3 na karcie z dx9, nie wiem czy to tylko u niego, czy ogólne. Za 100zł to na pewno nie dostaniesz niczego sensownego. Jak już pisali wyżej - podaj pełną specyfikację komputera i jeszcze lepiej - dozbieraj pieniądze :)

Masz więcej niż 16 lat? To na wakacjach do pracy. Zarobisz na upgrade kompa. Na budowe, kosic trawniki, cokolwiek.

Chcesz grać to musisz wydać troszke.

@up niestety jeszcze trichę mi brakuje :(

Co do sprzętu do procek Intel Core 2 E8400 2x 3.00GHZ

4GB RAM

Płyta główna Fc Gigabyte GA-P35-S3L

Na zasilaczu jest napisane Voltage 115/230 12A/6A a wyżej MAX 500W

Przy geeforce 9800GT myślę, że FC3 na minimalnych i ze zmniejszoną rozdzielczością pójdzie.

Olać FC 3!Czy BF 3 lub BF: BC 2 mi pójdzie?Co z tym Borderlands?

http://allegro.pl/hit-zotac-ge-force-gt210-1gb-ddr3-hdmi-0db-pasywna-i2986063227.html Co sądzicie o tym?Jaka jest wasza opinia o kartach Zotaca?Kolega mówi że dobre i tanie.

Tej nawet nie próbuj - nie obsługuje directa 11 z czego to tam pisze tylko 10.2

Ale bf bc2 na niej pójdzie na 100%(bf3 raczej nie)

na 9600gt i amd athlon 5600+ działa na full detalach (2gb ram) bez scin na DX10. wszystkie gry nie licząc bf3 chodziły na hight/ultra. AC3/Skyrim na hight na ultra 30fpsów. Wystarczy dobrze ogarnąć chłodzenie.

Edit

Jeśli Ci do płyty wejdzie 9600gt to bierz ją cena coś około 150-250. Tak to jest ta karta co ma guru.

Nie bierz kart do 100zł bo to nie ma żadnego sensu, uzbieraj 200zł aby sensownie grać bo tak to wydasz kasę w błoto ;/

Ja mam 8600 gt i w zestawieniu z amd 3x4 oraz 4 gb ramu ciągnie na minimalnych średnich gry takie jak WW oraz Metro 2033 który jest killerem kart graficznych.