Wind SM, Bow, Glad
Jaka klasa do solo expienia?
SM, Glad, Sorc, Chanter - Dla mnie typowe first-time postacie.
Ranger łatwy w PvE, ale w PvP już musi mieć skilla.
Cler jest potem najważniejszą osobą w instancji i od niego zależy, czy grupa przeżyje, więc tutaj trzeba i skilla i odpowiedzialności.
Assassinem trzeba umieć grać. Nie polecam jako pierwszą postać absolutnie. Ja miałem, ale ja po prostu lubię taki styl rozgrywki. Do 40 levela, sin jest raczej taki sobie. Po 40 zaczyna ukazywać pazurki. A! Sin jest bardzo zależny od sprzętu. Jeśli masz dobre eq i ogarniasz, zjadasz każdego.
Czytałeś o czym jest temat? O expieniu solo, więc po co wyskakujesz z "poradami" do pvp?
Mi tam dobrze grało się SM, grałem nim nawet czasami bez używania summonów.. Obecnie sobie Chantera zrobiłem i chyba go usunę bo jest strasznie nuuudny.
Spore różnice są pomiędzy sorcem a sm w pve ? No bo z tego co słyszałem : Sm ma pety dlatego ma łatwe pve i spokojny exp, a sorc to ponoć zabijaka, bo nie mogę się zdecydować którego wybrać... jeżeli raz wybiorę to już nie będę mógł zresetować albo zmienić wybór ?
Ad1 Wybrałem jednak sm'a mam nadzieje że to dobry wybór, rozumiem, że do pve mam biegać z orbem ?
Grałam już każdą możliwą klasą w AION'ie, polecam grać inżynierem, jest "prosty w obsłudze" Wybrałam tę postać, bo lubię grać solo, choć fakt faktem, instancje na wyższy poziom trzeba robić z legionem
Ale to żywiołowa postać, sądzę, że większości podpasuje.

Grałem swoje czasu bardzo dużo SM i powiem, że klasa miodzio, szczególnie gdy gra się solo, w pvp również mocna i bardzo denerwująca przeciwników. W pve ze względu na summony, które, zależnie od rodzaju, albo są dobrymi dd, albo tankami. PVP - rooty, feary, dot - czego chcieć więcej...
Grałem swoje czasu bardzo dużo SM i powiem, że klasa miodzio, szczególnie gdy gra się solo, w pvp również mocna i bardzo denerwująca przeciwników. W pve ze względu na summony, które, zależnie od rodzaju, albo są dobrymi dd, albo tankami. PVP - rooty, feary, dot - czego chcieć więcej...
Coś wiem na ten temat, nigdy nie wiadomo, czy skupić się na biciu peta czy samej postaci :c
A ja powiem tak, mój kumpel grał gladkiem, miał itemy za złote monety podbite do +15, broń miał za platynowe monety jakoś na +6 i jeszcze ją łączył z innymi kilka razy, w każdy slot wepchał kamienie z kritem + 15 i miał mniejszy DPS niż ja templariuszem na trochę niższym lvl i słabszymi itemami(posiadałem też za złote monety ale podbite na niższy poziom). Nie wiem od czego to zależy, kiedyś jak grałem w Aiona to glad był pod dps, a tempek po tanka, ciężko się trochę tempkiem pod dps grało, teraz jakoś to zanikło....
A ja powiem tak, mój kumpel grał gladkiem, miał itemy za złote monety podbite do +15, broń miał za platynowe monety jakoś na +6 i jeszcze ją łączył z innymi kilka razy, w każdy slot wepchał kamienie z kritem + 15 i miał mniejszy DPS niż ja templariuszem na trochę niższym lvl i słabszymi itemami(posiadałem też za złote monety ale podbite na niższy poziom). Nie wiem od czego to zależy, kiedyś jak grałem w Aiona to glad był pod dps, a tempek po tanka, ciężko się trochę tempkiem pod dps grało, teraz jakoś to zanikło....
Mieszali w plikach i statystykach przy update 4.5, może to dlatego. Ja w AION'a gram niedługo, bo kilka miesięcy, załapałam się na update 4.0->4.5 i było widać różnicę..
Witam ! Zaczynam swoją przygode z Aionem i zastanawia mnie jaką wybrać klase do solo expienia ?