Witam ! Zaczynam swoją przygode z Aionem i zastanawia mnie jaką wybrać klase do solo expienia ?
Jaka klasa do solo expienia?
Ja, gdy zaczynałem z aionem, wybrałem SM. Klasa ta spodobała mi się an tyle, że zostałem przy niej. Wiele osób uważa, że jest najlepszą do solo, gdyż ma summony i z tym trzeba się zgodzić, ale gdyby przymknąć trochę oko, to każda klasa nadaje się do gry solo.
kazdym mozesz solo expic kazda klasa robi dmg
SA co to jest ? Ja się zastanawiam nad wojownikiem bardziej gladiatorem bo on chyba od zadawania dmg jest prawda? Bo templar to taki tank ? I ewentualnie nad magiem elementalem czarodziej chyba myślicie że dla początkującego gracza taki mag nie będzie za trudny?
Chanter jest bardzo prosty do solowania, bo bez problemu radzi sobie z mobkami i elitkami, a jednocześnie dzięki healom i mantrom nie wymaga wiele inwestycji w potki. Bardzo przyjemnie się nim gra. Poza tym wspomniany wcześniej SM też jest niczego sobie.
Problemem większości klas jest to, że mobki w Aionie biją mocno (zwłaszcza na późniejszych poziomach, zwykły mob potrafi wywalić skilla za pół HP), więc będziesz skazany na łykanie potów lub siadanie, a dla nowego gracza może być to pewnym problemem, więc najłatwiej jest grać healerami lub SM'em (spirit). Za to jeśli chodzi o najszybsze expienie, to świetnie radzi sobie ranger, sorc, a także glad.
SA co to jest ? Ja się zastanawiam nad wojownikiem bardziej gladiatorem bo on chyba od zadawania dmg jest prawda? Bo templar to taki tank ? I ewentualnie nad magiem elementalem czarodziej chyba myślicie że dla początkującego gracza taki mag nie będzie za trudny?
kazda klasa jest trudna na swoje sposob . Napewno nie polecam Assasina , ktory jest bardzo bardzo trudna postacia.
Dokładnie, assasinem nawet nie próbuj, bo to "wyższa szkoła jazdy". Najlepiej SM, Glad no i jak napisał ozonek Chanter. Ja osobiście polecam SM'a miałem 2x 60lv SM i powiem, że postać zacna i w pve i w pvp. W pvp ma dużo spelli które usuwają buffy z przeciwnika, jakieś unieruchomienia i feary. Polecam!!!
Miało być SM ale dobra już wiem o co chodzi, rozumiem że rolę typowego tanka robi templar tak ? SM z tego widziałem to jakieś tam przywołuje pety które go tankują chyba może się skuszę zobaczymy. Co do chantera to jakoś nie widzi mi się gra suportem posiada jakieś skile offensywne?Czy ma 2 skile off na 10 suportujących? A tak w ogóle ile jest średnio skili na klasę ?
masa jest skilli,a chanter nie musi byc wcale supportem
Chanter ma całkiem przyjemny dps i do tego potrafi się podleczyć.
W dodatku gladiator jest dobry. Pewnie dlatego większość botów w grze to gladki xD
Wadą jest to, że trudno gladem na wysokopoziomowe instancje, bo typowa grupa:
Templar - Cleric - Chanter - Sorcerer - SM - Ranger/Assassin
Tak, brakuje pewnej klasy xD
SM ma peta, który może tankować mobki i w dodatku są oni strasznie poszukiwani na dungeony na wyższych poziomach.
Cleric. Bardzo dobry dps , mało tego brany jak ciepłe bułeczki na instancje
SM (Spirit Master) Zdecydowanie jeżeli chcesz gre solo. Drugą postacią jest kleryk, a trzecią Chanter. Grałem wszystkimi i najbardziej przypadł mi do gustu SM i kler (obie postacie miałem na max lvl).
Chanter to typowy DPS! Nie mylić ze supportem bo ma mantry i heala...
Skilli na postać jest masa (około 50) więc jest w czym wybierać
A mam pytanie aby nie zakładać niepotrzebnie tematu, bo mam dopiero 8 lvl wojownika i zamierzam robić tego gladiatora, on walczy jakąś dwuręczną bronią ( jest w ogóle w aionie taka ? ) czy coś oraz czy ma jakieś skile AoE bo trochę męczy mnie to,gdy luruje 2 minionki obok siebie to targetuje i tylko bije 1 cel ;/
Barosz tak i tak, ale na troche wyższym lvl
barosh czego ty bys chcial na 8 lvlU?? dobij 40. tam sie zaczyna fajnie grac
Moja poprzednia postać była Assasinem i granie tą klasą solo już na początkowych levelach przypomina drogę przez mękę, bo nie dość, że nie bijesz zbyt mocno, to jeszcze jesteś mocno "papierową" postacią. To jest klasa typowo pod end game.
Teraz gram Warriorem i muszę przyznać, że expi się baaardzo przyjemnie.
Sinem trzebza zainwestować w uzbrojenie i broń, bo bez tego szybko zdychasz. To dobra postać jako kolejny char, gdy pierwszym możesz mu załatwić dobry sprzęt. Ja polecam Clera lub Chantera, ponieważ dzięki healom to taka postać może solo robić questy, które są podpisane jako grupowe. Swoim clerem bez problemu zrobiłem Eracus Temple Cavern, gdy mój kumpel Gladiatorem miał ogromne problemy.
Najlepszą klasą jest uninstall i zapomnienie.
A tak serio to polecam SM
Chwilowo gram gladiatorem, ale na pewno sprawdzę też tego maga. A co do klas kapłana chanter i cleric to gra jest łatwa bo ma sporo tych selfheali tak ? A czy walka nim nie jest no nie wiem nużąca ? A co do sm'a czy ten jego minionek na prawdę może przytankować ładnie czy to typowy papier ?
Earth summon jest do tankowania. Wind i Fire to bardziej dpsowe.