Jaka klasa na heala?

Witam,

Zagrałem trochę na becie, ale nie opłaca mi sie expić bo i tak będzie WIPE. Zamierzam grać healem, więc która klasa teraz najlepiej się w tym spisuje? Gdyby ktoś miał guest keya to chętnie przygarnę.

Pozdrawiam.

Troll?

Three of the classes - Engineer, Stalker, and Warrior - can perform the DPS and Tank roles. The other three -Medic, Esper and Spellslinger - can perform the DPS and Healer roles.http://wildstaronline.wikia.com/wiki/Class

@Up trochę wiedzy nie zaszkodzi,każdy heal niesamowicie się różni od siebie :)

Jest 3 heali,ale to pewnie wiesz:

- SS

- Medic

- Esper

To tak w pigułce

- SS to niesamowity burster,posiada najdłuższy range - ale jednocześnie bardzo wąski,najcięższe tergetowanie pośród heali (czasem można chybić healem bo poprostu pocisk nie trafi celu),takie sobie umięjętności do dispellu,dość fajny interrupt armor,najbardziej focuso-żerna (z najlepszymi możliwościami do jego odnowy) klasa lecząca,najsłabszy sustained heal ale posiadający największego kopa w Spell Surge,skupiony bardziej na leczeniu 1 celu,największa mobilność ze wszystkich heali,płaci za to light armorem,niesamowity na arenach,przeważnie jego rolą jest wypatrywanie w rajdzie najbardziej potrzebujących i dawanie medycznej kobyły zanim pacjent nam wykituje :)

- Medic - największy sustained heal,potrafi pokryć cały rajd swoim aoe,odnawia tarczę,genialne dispellowanieu,umiarkowane umiejętności odnowy focusu,defensywne cld oraz burst,jego zasięg jest krótki ale jednocześnie szeroki,jako jedyny heal posiada medium armor,co sprawia,że potrafi wytrzymać najwięcej,bezcenny na bg-sach

bardzo często nazywany healerem tanka

- Esper - najlepsze targetowanie ze wszystkich klas,dobry sustained (ale nie tak jak SS'a) niezły burst (tak samo) , umiarkowana odnowa focusu , genialne CC , średnie możliwości do interruptowania armora - o nim wiem najmniej ale to tyle z tego co zauważyłem

Należy dodać,że każdy z tych heali jest tak samo ważny w rajdzie,niema najlepszego heala

Witam,

Zagrałem trochę na becie, ale nie opłaca mi sie expić bo i tak będzie WIPE. Zamierzam grać healem, więc która klasa teraz najlepiej się w tym spisuje? Gdyby ktoś miał guest keya to chętnie przygarnę.

Pozdrawiam.