Jaką klasą odczuje najmniej target systemu

Nigdy nie przepadałem za targetowaniem mmorpg bo bardzo mnie to nudziło. Wychowałem sie na non targecie ale wow to gra w którą chciałbym spróbować sie wkręcić.

Jaka klasa sprawi że będę sie czuł bliżej non targetu niż targetu?

Jedyne co mi przychodzi do glowny to tanki poniewaz target nei ma wiekszego znaczenia poki nie jestes na raidzie, a i tak wszystko bijesz aoe

Żadna.

W sensie, ciężko jest pominąć główną mechanikę walki w grze i generalnie zawsze musisz oznaczyć przeciwnika, by go atakować. Nie wiem czy w WoW'ie jest taki system aktywnego przerzucania się miedzy celami jak w GW2, a jeśli jest, to z niego nie korzystałem, ale daje on iluzję braku targetowania.

Co do klas - jeśli non-targetowość utożsamiasz z szybką walką, mobilnością i unikami, to polecam klasy melee. Monk ma spoko skille, może się turlać, jest szybki. Co do uników to i tak wszystko sprowadza się do niestania w AoE, co praktykuje się niezależnie od klasy.

Ew. jak kolega wyżej podał - tanki i ich AoE, chociaż czasem trzeba wroga zaznaczyć i ściągnąć jego aggro na siebie.

Polecam spróbować większość klas walczących w zwarciu (Warrior, Monk, DK, DH, Rogal) i zdecydować, czy któraś przypadnie do gustu.

Dzięki za odpowiedzi. Na poczatek zrobiłem shamana pod heala i chyba to mnie troche zraziło. stanie z tyłu w miejscu i długi czas castowania spelli.

Dzięki za odpowiedzi. Na poczatek zrobiłem shamana pod heala i chyba to mnie troche zraziło. stanie z tyłu w miejscu i długi czas castowania spelli.

tak jest z kazda klasa na początku więc na to nie patrz, na bank wbiłeś tylko parę leveli shamanem

tak jest z kazda klasa na początku więc na to nie patrz, na bank wbiłeś tylko parę leveli shamanem

Kolego dlamnie na 110 castowanie frostbolta magiem 1,5s to juz wp***u czasu :D wiec nie klam

Kolego dlamnie na 110 castowanie frostbolta magiem 1,5s to juz wp***u czasu  wiec nie klam

Chodziło mi o stanie w miejscu cały czas

1, 5 sekundy to i tak lepiej od 2,5 sekundy na KAZDYM skilu w FF XIV

to gra targetowa wiec nie znajdziesz tu no-target no-target nie jest dla mmo i bylo to juz opisywane w wielu watkach nie ma klasy w , ktorej nie odczujesz targetowania.a dynamika zaczyna sie 10+/20 jak masz nowe specki

moze zamiast uzywac myszki do zaznaczania uzywaj tab :D zawsze to troszke zdynamizuje walke

@besome Jesteś moim całkowitym przeciwieństwem, każda gra która nie posiada systemu targetowania ma u mnie wielkiego minusa, gdyż uważam to za zbytnie ułatwienie dla debili. Dlatego właśnie nie gram w BD i inne gówniane tytuły :/

Uważasz więc że jestem debilem? Kappa

@besome Jesteś moim całkowitym przeciwieństwem, każda gra która nie posiada systemu targetowania ma u mnie wielkiego minusa, gdyż uważam to za zbytnie ułatwienie dla debili. Dlatego właśnie nie gram w BD i inne gówniane tytuły :/

To że gnoili Cie w szkole bo słaby byłeś w sport nie znaczy że Ci co wolą zręcznościowe tytuły są debilami.

No i jak zawsze, wątek o byle czym ale polaczky i tak znajdą sposób, żeby sobie powbijać.

Jeśli chcesz nontarget, to zrezygnuj z wowa :)

Grałem monkiem, palkiem i rogalem. warrior mało mnie kręci. w sumie najprzyjemniej mi sie gra rogalem więc zobaczymy co z tego wyjdzie. jak wbije wymagany lvl to sprawdze tez dh. dzięki za porady.

To że gnoili Cie w szkole bo słaby byłeś w sport nie znaczy że Ci co wolą zręcznościowe tytuły są debilami.

"zręcznościowe" gdzie nie trzeba myśleć, bo postać sama targetuje moba ^^ Prawdziwy non target to jedynie w terze jest, w pozostałych tytułach jest "debil target" xD

B&S, BDO, pozdrawiam

Tiaa, bo rzeczywiście większego myślenia od wycelowania i robienia uników wymaga naciśnięcie TAB i spam "1" gdzie pociski skręcają, robią korkociągi i beczki w powietrzu, wszystko tylko po to by trafić w cel... Weź skończ i nie kompromituj się bardziej xD.

A co do tematu - najbardziej nowoczesną klasą jest... demon hunter. I to pod wieloma względami : gliding aka szybowanie, zbieranie kuleczek co odnawiają HP, dashe/skoki przed sb a nie do celu itd. Więc jakbyś szukał czegoś "nowoczesnego" to bym obstawiał własnie DH :)

B&S, BDO, pozdrawiam

To jest właśnie tak zwany DEBIL TARGET :) Gdzie nie trzeba myśleć, wystarczy skierować myszkę w kierunku moba i gotowe. Rzygać się chce na te ułatwienia dla coraz bardziej leniwych graczy. Właśnie przez "debil target" zrezygnowałem z BD.

moze zamiast uzywac myszki do zaznaczania uzywaj tab  zawsze to troszke zdynamizuje walke

No to chyba jest logiczne? kto targetuje w WoWie kliknięciem myszki? xD chyba nikt

Bindują sobie pod przycisk na klawiaturze

Nigdy nie przepadałem za targetowaniem mmorpg bo bardzo mnie to nudziło. Wychowałem sie na non targecie ale wow to gra w którą chciałbym spróbować sie wkręcić.

Jaka klasa sprawi że będę sie czuł bliżej non targetu niż targetu?