Witam kogo bardziej polecacie do pve? Mesmer czy Revenant?Która z tych dwóch robi lepszy dps i jest bardziej wytrzymała?Dodam,że jestem nowym graczem i chodzi mi,żeby mieć klase z największym funem.No chyba,że polecacie jakąś inną od tych dwóch.
Jaka klasa?
Polecam bardziej Mesmera, bo dla początkującego o wiele łatwiej zrobić “dobre” eq niż dla Reve, bo aby mieć dobrego revenanta to się pod Condition robi, znacznie większy dps.(chociaż widzę na benchmarku snowcrows, że power reve się polepszył )
Dla Mesmer power(Chronomancer) eq można kupić z marketu więc problemu nie będzie, a i można później pod Condi zrobić i mieć 2 buildy, a nawet 3 bo jest i support mesmer.
Mesmer to u mnie postać, która dała największy fun więc polecam bardziej mesmera do PvE.
Revenant też jest bardzo fajną postacią, akurat Power Revenantem mam najwięcej gier/wygranych w pvp, i nie wyobrażam sobie grania niczym innym pvp Ale to pvp :<
Na początek gry polecam Thief , jest to zwinna i bardzo ciekawa pod względem PVE jak i PVP profesja .
Do Thiefa kupisz zarówno eq na pve jak i pvp z marketu albo od graczy no i też dużo gildii poszukuje tej profesji do siebie dając różne itemy . Bronie najlepiej opłaca się kupować wodne tzw . AQUATIC .
Najlepszy skill dla Thief aktualnie to Shadow Shot a więc strzał cienia .
Moim zdaniem to jest godna profesja by zacząć przygodę z GW2 .
Mam nadzieje że pomogłem Pozdrawiam
Generalnie co do “wiekszego dpsa” i “większej wytrzymałości” to wszystko w głównej mierze zależy od gearu i buildu. Aczkolwiek jak to ma być twoja pierwsza postać to bym polecał jednak mesmera bo jest “prostszy” w zrozumieniu. Nie znaczy to że po dniu już będziesz mistrzem mesmera, ale łatwiej zrozumieć mechaniki klasowe, skille, traity w takim stopniu by coś robić. Większość osób revenanta nawet do tej pory nie ogarnia i najczęściej są 5 kołem u wozu.
A i wydaje mi się że mesmer jest przyjemniejszy w graniu - klony, iluzje, teleporty, zamainy w moa, cofanie czasu… Generalnie na nudę narzekać nie będziesz
Tylko mesmerem często gine podczs expienia a Revenant wydaje się być bardziej twardszy.
Hmmm… Też zacząłem grę Mesmerem, aktualnie 15 lvl, i zginąłem zaledwie raz. =)
Swoją drogą mam takie pytanie odnośnie tych Hero pointsów, czy jak to tam się zwie (takie żółte znaczniki na mapie). Czy te punkty trzeba wydawać z głową, czy koniec końców, będziemy mieli ich później wystarczająco żeby odblokować wszystkie skille?
Tak. Generalnie Hero pointsy zbiera się właśnie po to, by odblokować wszystko - wtedy dopiero twoja postać jest pełna, ma dostęp do wszystkich traitów i skilli, co pozwala ci się w pełni zbudować jak chcesz.
Co do Mesmer vs Revenant - wybrałem tą pierwszą, na dwóch mieczach to potwór w PvP, do tego ma masę ciekawych i pomocnych mechanik jak choćby niewidki i portale. Revenant też pewnie jest spoko, ale pograłem nim trochę i się znudziłem - postać do wszystkiego i niczego IMO, ale w rękach bardziej wprawnego gracza, pewnie byłaby czymś ciekawszym.
Mesmer daje większa przyjemność z gry i w rekach sprawnego gracza wymiata w pvp.
1-80 możesz w ogóle hero pointów nie robić i tak dostaniesz “wszystkie” punkty z level ofc oprócz na Elite od 80lvl-a ale i tak to się z dodatku robi bo z mapek dostaniesz za jeden 10punktów.
Właśnie mam 80 lvl i gdzie mogę zdobyć Hero p
Point na elitarną specjalizacje?
na mapach z dodatków HoT albo PoF
Na core tyrii jest chyba około 180 hero pointow do zdobycia, a potrzebujesz 250. Z HoTa/PoFa masz 10 za 1 więc sobie policz czy warto sobie nimi zawracać głowę. Na 80 lvl będziesz mieć wystarczająco skill points do podstawowych traitow
A jak obecnie spisuje się ranger na dps?
Wiesz to zalezy co masz na mysli pve - bo jezeli wszystko z pve to musisz brac pod uwage takie tryby jak: open world, world boss, faktale, dungi, raidy…
I tutaj jest to ale bo Mesmer wszedzie jest w meta setupie. O ile w open world, dungi world boss mozna grac kazdym niewazne jakim buildem o tyle opcja raid//frak t4 wymaga aby postac dawala cos wiecej od siebie niz tylko dbanie o wlasny tylek zeby nie umarla (moze poza typowymi dpsami :P). I tutaj mesmer gniecie revenanta poniewaz moze byc i dps, i tankiem i boon dealerem. Buildy chrono maja szereg zastosowan ktore nie jest w stanie zastapic jedna klasa a po co angazowac kilka do zadan ktre moze wykonac jedna.
Reve natomiast w frak t4/raidy z powodzeniem jest do zastapienia ale…
Jezeli patrzymy ogolnikowo na te postacie grajac open world to mesmer owszem jest mobilniejszy itd jednak zeby wydepsowac przeciwnika potrzeba wiekszej ilosci zabiegow aby tego dokonac (przywolac iluzje potem zrobic ich shatter f1 w miedzyczasie walac np z gs 2+3 i spam 1 itd). U revka tego nie ma az w takim stopniu ale rev oferuje np snance ktory mu zapewnia o wiele wieksza przezywalnosc…
Obie klasy sa ciekawe i nie sa proste jezeli chce sie wymasterowac. Jezeli myslisz o raidach i np frakach t4 to mesmerem znajdziesz party zawsze … revkiem czasami i to nie na kazdym skrzydle. Do reszty pve mozesz grac czym chcesz.