Jaka klasa?

Witam. Właśnie jestemw trakcie ściągania L2 od NcSoft'u i przydałoby się już znaleźć postać. A więc interesują mnie tylko i wyłącznie klasy leczące/bufujące. Troche poczytałem na temat klas i te 4 wydają się spełniać moje oczekiwania:

-Prophet

-Elven Elder

-Shillen Elder

-Bishop

Jeśli chodzi o rozgrywkę to preferuję PvE, ale nic nie zaszkodzi jak i w PvP da sobie czasem rade. Niemniej jednak chcę mieć łatwo o party, gdyż ta gra się głównie na tym opiera.

Chciałbym takiego supporta, który ma:

-mocnego heala

-buffy bardzo przydatne dla team'u

-jakieś pierdołki na survi (chodzi mi o skile, które pomogą mi uciec w krytycznej sytuacji)

-w miarę łatwy w ogarnięciu (grałem kieedyś w L2 i wiem, że ta gra jest dość trudna, ale dam rade)

Oczywiście dana klasa nie musi spełniać wszystkich 4 wymogów, ale mus to HEAL. Chciałbym abyście mi doradzili, która z tych 4 wymienionych (a może inna?) byłaby najbardziej odpowiednia?

Z góry, dzięki.

1. Prophet to buffer, nie healer.

2. Wszystko jedno którego wybierzesz, po awakeningu wszyscy to Aeore Healer. Do tego momentu chyba najlepszy jest elf.

3. Healerzy po awakeningu mają dupiate buffy, dlatego się bierze Iss Enchanterów.

4. Z Issów masz do wyboru: Bladedancer, Swordsinger, Prophet, Warcryer, Dominator.

5. Iss'y mają tam jakiegoś heala, można nim co najwyżej delikatnie pomóc healerowi.

Dzięki wielkie. Jeszcze się zastanowie nad tymi Issami. Po prostu szukam klasy, która jest ogromnie potrzebna w PT a najlepiej jakby leczyła/ dawała buffy.

@edit

Dobra. Zdecydowałem się na Prophet'a, co prawda nie mam zielonego pojęcia o tej klasie, ale coś sie poczyta.

I mam jeszcze jedno pytanie:

gdzie najlepiej szukać poradników? najlepiej wersja PL/ANG. Innych języków niestety nie znam.

Z tego co słyszałem to na serwerach jest mało tanków i healerów.

@edit

Tak btw. to jak dopiero zaczynasz, nie radziłbym ci zaczynać gry supportami, ponieważ trzeba mieć do nich jakieś doświadczenie i ciężko ci się będzie nimi expiło jeśli nie grasz ze znajomymi lub teamem. Dla początkującego poleciłbym ci orka fightera - tyranta lub destroyera. Są to według mnie najłatwiejsze klasy i nie najgorzej radzą sobię w PVP. Nie wiem jak po awakeningu (4 klasie), bo jeszcze nie jestem na tyle zaawansowany w GoD.

Healerów nigdy za mało, na awakening w party 2x healer to mus.

Healer'ami gram w prawie każdej grze. Zdaję sobie sprawe z tego, iż jest to postać wymagająca, na którą się bluzga bo użyła złego skila, czy nie uleczyła w dobrym momencie. Ponadto jest to L2 czyli wg mnie dość trudna gra, ale grałem orkiem fighterem oraz tyrantem, fakt, że nawet łatwo, ale to nie dla mnie. Od dawna poszukuję gry, w której jest dobrze zrobiony support (myślałem, że w GW2 będzie, a tu d*pa) i w L2 wygląda to obiecująco. Na PvP mi średnio zależy, a to, że będzie mi się ciężko grało, no cóż, pożyjemy, zobaczymy.

Ponawiam pytanie:

gdzie najlepiej szukać poradników? najlepiej wersja PL/ANG. Innych języków niestety nie znam.

oraz jedno dodaję:

L2 to grindownik, ale czy na początku, albo później opłaca się robić questy (po za tymi na zmiane klasy)? Pytam bo ostatnio grałem pare ładnych lat temu i nie wiem co się pozmieniało.

Najlepszy poradnik to sama gra, jak grasz na NCSofcie. Wraz z itemami z patha, pojawiają się ci automatycznie propozycje kolejnych lokacji. W sumie do 43lvl'a siedzisz na questach, potem jakaś miejscówka do expienia, a od bodajże 55można siedzieć spokojnie solo z mentorem na ToI, w sumie do 76. Potem Imperial Tomb. Aha, no i brać dzienne questy.

Ale Prophet? Dobry wybór to to nie jest, zwłaszcza na exp. OL/WC lub BD są chyba najlepszym wyborem.

I nie myśl, że grając tankiem/iss'em/healerem znajdziesz zawsze party. Gra na 90+ opiera się na CP (Constant Party), a tacy ludzie skupiają się na szukaniu DD/Nukerów, bo obstawiają tą trójkę doświadczonymi osobami które znają. Faktem jest, że na high ostatnio mało heali...

Jak chcesz mogę Ci dać mentora, pisz do Aranisus.

Przemyślałem jeszcze raz wszystko po tym co Napisałeś i skusiłem się na zrobienie i granie warcryer'em.

No nie ukrywam, że mentor by się przydał. Na pewno napiszę. (grasz na serwerze Naia czy innym?)

Witam. Właśnie jestemw trakcie ściągania L2 od NcSoft'u i przydałoby się już znaleźć postać. A więc interesują mnie tylko i wyłącznie klasy leczące/bufujące. Troche poczytałem na temat klas i te 4 wydają się spełniać moje oczekiwania:

-Prophet

-Elven Elder

-Shillen Elder

-Bishop

Jeśli chodzi o rozgrywkę to preferuję PvE, ale nic nie zaszkodzi jak i w PvP da sobie czasem rade. Niemniej jednak chcę mieć łatwo o party, gdyż ta gra się głównie na tym opiera.

Chciałbym takiego supporta, który ma:

-mocnego heala

-buffy bardzo przydatne dla team'u

-jakieś pierdołki na survi (chodzi mi o skile, które pomogą mi uciec w krytycznej sytuacji)

-w miarę łatwy w ogarnięciu (grałem kieedyś w L2 i wiem, że ta gra jest dość trudna, ale dam rade)

Oczywiście dana klasa nie musi spełniać wszystkich 4 wymogów, ale mus to HEAL. Chciałbym abyście mi doradzili, która z tych 4 wymienionych (a może inna?) byłaby najbardziej odpowiednia?

Z góry, dzięki.