Jaka klasa

Witam,

wczoraj kupiłem ESO i zastanawiam się nad klasą, która najbardziej będzie mi odpowiadać. Na pewno nie chcę, aby był to typowy wojownik, którym tylko macha mieczem i nie używa żadnych umiejętności magicznych. Tak samo nie mam zamiaru grać łucznikiem. Co więc możecie mi polecić? Lubię postacie magiczne dystansowe ale także taka hybdryda jak melee mag jak DK bardzo mi odpowiada. Kolejna sprawa to nie chcę być tzw. glass cannonem (nie muszę byż od razu tankiem no ale, żeby nie opierać się tylko na obrażeniach). Ostatnia sprawą jest różnorodność skilli. Nie lubię jak postać opiera się na 2-3 głównych umiejętnościach. Zastanawiałem się nad Magicka DK albo Magicka Sorc. Słyszałem jednak, że w patchu 2.14 znacznie osłabili tą drugą klasę. Co możecie mi polecić?

TESO jest grą o wielkich możliwościach pod względem buildów każda klasa może tankować, DPSować albo healować kwestia buildu w zasadzie. Sorcowi zmienili czas działania tarczy magicznej na 6 sekund ale wciąż jest bardzo silny czy to w staminie czy magicke. Magicka DK i Templar są aktualnie bardzo popularni zresztą w staminie również. Ciężko coś Ci tu uradzić, bo tak naprawdę każdą klasę dostosujesz do swoich potrzeb i pomysłów na grę. ;)

No okej, tylko która z tych będzie wymagała używania dużej ilości spelli, będzie potrafiła coś przytankować i po prostu dużo funu daje. Wiem, że każdemu podoba się coś innego dlatego trudno doradzić, ale ja od razu mówie że nie chcę nic w stylu typowego wojownika czy łucznika. Fajnie by było jakby moja postać była też mobilna.

No okej, tylko która z tych będzie wymagała używania dużej ilości spelli, będzie potrafiła coś przytankować i po prostu dużo funu daje. Wiem, że każdemu podoba się coś innego dlatego trudno doradzić, ale ja od razu mówie że nie chcę nic w stylu typowego wojownika czy łucznika. Fajnie by było jakby moja postać była też mobilna.

TESO bazuje na 5 skillach, 2 potkach wiec tutaj raczej nie ma zbyt wiele, rozgladnij sie za streamami.

To widzę, że kolega musi się bardzo przy walkach nudzić. Dobrą mobilność ma nightblade do tankowania jest lepszy Dragonknight albo Templar. Nie ma czegoś takiego w TESO jak typowy łucznik, bo z łukiem możesz biegać każdą klasą. Każda klasa jest w teorii archetypem: Sorceror (mag), templar (healer), nightblade (łotrzyk), dragonknight(tank) ale te archetypy tak naprawdę są tylko w teorii, bo jak pisałem wcześniej każdą klasą możesz tankować albo DPSować, pohealować też możesz, ale w tej kwestii bezkonkurencyjny jest Templar. Z Twojej wypowiedzi najbardziej pasuje mi na Dragoknighta Stamina na medium armorze, bo przeżywalność tej klasy jest imponująca i jej srogi DPS również, zrób, a nie będziesz żałował. ;)

Witam,

wczoraj kupiłem ESO i zastanawiam się nad klasą, która najbardziej będzie mi odpowiadać. Na pewno nie chcę, aby był to typowy wojownik, którym tylko macha mieczem i nie używa żadnych umiejętności magicznych. Tak samo nie mam zamiaru grać łucznikiem. Co więc możecie mi polecić? Lubię postacie magiczne dystansowe ale także taka hybdryda jak melee mag jak DK bardzo mi odpowiada. Kolejna sprawa to nie chcę być tzw. glass cannonem (nie muszę byż od razu tankiem no ale, żeby nie opierać się tylko na obrażeniach). Ostatnia sprawą jest różnorodność skilli. Nie lubię jak postać opiera się na 2-3 głównych umiejętnościach. Zastanawiałem się nad Magicka DK albo Magicka Sorc. Słyszałem jednak, że w patchu 2.14 znacznie osłabili tą drugą klasę. Co możecie mi polecić?