Witam
Chciałem się was zapytać jaką klasę lepiej wybrać,chcę grać w party ale też zadawać jakiś DMG na pvp i pve
W party będę raczej grał z jedną osobą.
Z góry dzięki
Witam
Chciałem się was zapytać jaką klasę lepiej wybrać,chcę grać w party ale też zadawać jakiś DMG na pvp i pve
Z góry dzięki
Jeśli idzie o dmg, to polecałbym Ci wziąć barda, ponieważ ma dużo mocniejsze skille od kleryka, a do tego również ma dobry heal (co prawda nie tak mocny jak cler, ale jest wystarczający). Bardzo szybko się nim bije lvl dzięki uzupełnianiu many i życia, co również może być bardzo przydatne dla Twojego kolegi/koleżanki z party.
~tak na marginesie, nie wiem na jakim serwerze macie zamiar grać, ale polecam grę na amerykańskiej wersji, ponieważ jest ona w 100% darmowa, nie potrzeba żadnych goldpacków i gra tam o wiele więcej ludzi niż na EU. Jeżeli byście mieli problem z pingiem, wystarczy ściągnąć program WTFast, który zmniejsza ping w grze.
acid...bard nie ma wiekszego dmg od clera...cler w aionie jest dla mnie najlepszym dpsem...nigdy mu sie mana nie konczy + ma dmg jak sorc...+ dispel cale zycie+ tarcze+heal...GG cler to dla mnie najlepsza postac instniejaca w aionie...na drugim miejscu jest gunner
Nie wiem czy grałeś bardem, ale ja grałem kiedyś dużo klerykiem, i w porównaniu do barda, ma on mniejszy dmg (do sorca mu daleko). Bard w pve radzi sobie znakomicie, ponieważ na zabicie moba wystarcza mu combo z 3 skilli, a do tego również ma dobrego heala i regenerację many, przez co może bić lvl bez końca.
Nie dodales ze wtfast jest na 30 dni darmowy a pozniej trzeba bulic ok 40zl a gra z pingiem 200+ mija sie z celem
Edit : Zapytam jesio jakbysmy dodali SM'a to kto by najszybciej expil?
Mi tam ping który wcale nie jest duży (bez WTFasta) nie przeszkadza. Jest też program Battleping, który niby też jest płatny, ale można znaleźć cracka jak nie do WTFasta to do BP.
SM również szyko expi, ale nie zapominaj, że zużywa dosyć sporo many, tak więc trzeba robić postoje na regen albo wydawać kasę na potiony. Biorąc pod uwagę, że kogoś nie stać na mnóstwo mana potionów, uważam, że bard expi szybciej.
Ja polecam Klera. Przebicie się przez jego obronę i zmuszenie do zaprzestania leczenia jest dość trudne. W przypadku ogarnięcia tej klasy będziesz nieźle koksił.
Z moich obserwacji wynika, że bard ma większy dmg, ale kler jak postawi summon noble energy, to może przebić np. na elitce, bo na normalnych mobach to nie zdąży.
Witam
Z góry dzięki