Jaką klasę wybrać

Więc zaczołem grać w DN Sea i teraz nie wiem kim grać,chce postać która ma duży dmg i aby było podrzeba do party bo nie lubie grać sam.

Najlepszymi DD są na ten moment to pochodne Academica, Elemental Lord pod Fire(Fire to była chyba Seleana, ale reki sobie nie dam uciąć), oraz Mercenary(zarówno Barb jak i Destro). Może jakiś Acrobat ze względu na skilla który przyspiesza animacje, ale jako mało ich widuje.

A cleric dobra postać na solo gre i też w party a i ma dobry dmg,jaka broń najepsza dla niego ??

bym ze nim zagrał po fajne ma efekty skilli pewnie też są dobre

Loli obojętnie jaka subclassa. I engineerem i alchemistem się świetnie gra. Świetny dmg. Smasher jest też dobry, jeśli kogoś złapie w time stop to już koniec. Merc ma bardzo dobry dmg. Najbardziej polecam Elemental Lorda.

Najlepszy dmg będzie miała chyba Kali- dancer jak dojdzie do SEA.

Cleric na solo grę jest ok, ale jest strasznie wolny. Nie wiem jak z Priestem, ale Paladynem pod Guard/Tank grało mi się bardzo przyjemnie.

Co do Kali bym się kłócił, d*py nie urywa. Mój Gladiator wyciągnie większy DPS.

to kim ja mam kur grać,chyba wojem ja chce szybkie ataki i skuteczne chce aby też były AoE czyli obszarowe

to wszystko zalezy czy lubisz walic na odleglosc czy podejsc do przeciwnika

polecam priesta bo rzucasz wardy samo wali xD a i potem bardzo przydatny w party

ewentualnie archer hybryda z dosc srednim dmg ale w miare niezlym aoe

Ale jak będę grał tym kelrykiem to ja bym bardziej wziął paladyna po pewnie ma większy dmg.

Ok tylko że niewiem jako broń brać dla kleryka,powiedzcie jaką.

Jeszczę się zastanawiam nad wojonwikiem,ale nie wiem jako broń na niego.

I teraz moje pytanko podajcie mi minusy i plusy Wojownika,Kleryka,także podajcie jakię subklasy są dobre i dlaczego,a i podajcie jako broń nosić i dlaczego taką nosić.

Za wszystkie odpowiedzi bardzo dziękuje

Dla priesta wand, a dla paladina reszta.

Dla merca hammer i axe, a dla swordmastera sword.

Priest:

+buffy

+heal

+ bind relic

+ poszukiwany na nesty

+ dobry dmg

Paladin

+duży def

+ najdłużej wytrzyma w pt. ( widziałem film z desert dragona gdzie wzięto przypadkowych ludzi, wszyscy padli na 1 czy tam drugim piętrze, a pala długo wytrzymał po tym jak całe pt padło ;p)

+ świetny dmg

+ poszukiwany na 8 osobowe nesty

Ogólnie cleric moim zdaniem ma jeden minus

- jest strasznie powolny.

Merc

+dmg

+ aoe

+ buff battle howl

Swordmaster

+ radzi sobie na dużej odległości i z bliskiej

+ szybkie ataki

(mało gram warriorami więc ciężko mi napisać o plusach i minusach)

Najbardziej polecam Paladina.. Ma dużo skilli polegających na zasłanianiu się tarczą, duży def, mocne ataki.

thx a jako broń lda niego taka bułwa,taki z łancuchem czy taka rużdzka ?

Ja bym ci paladyna nie polecał grałem nim rok i przerzuciłem się na merca jest on bardzo potrzebny do party bo jak masz battle howla na maxa to daje ci 1,5k ataku ma skille aoe dużo większy dmg i sam robi dungi dużo szybciej np FIC palem robilem w 6,30min a mercem

w około 4 min .

Gram w dn sea od startu serwera obt i mój jedyny błąd to taki że grałem paladynem a nie mercem .

thx a jako broń lda niego taka bułwa,taki z łancuchem czy taka rużdzka ?

W skillach będzie pisało jaka broń jest potrzebna.

Np Bow master z short bowem nie może wykonać Tracking Arrowa, a acrobat nie może wykonać żadnego skilla z longbowem i crossbowem.

aaaaaaa

dobra thx za odpowiedzi temat do zamknięcia

Jakbyś chciał być najbardziej potrzebny w pt to cleric i saint albo inqu, bo bdb dmg ciągnie a healuje troche też.AoE jest.Skille ładne.

dobra gram wojem i teraz czy brać merca,czy swordmaster kto grał tym i tym niech powie plusy i minusy tych postaci

Swordmaster

+ ma szybkie ataki

+ jest dobry na odległości i z bliska

+dobre combo

Merc

+ jest poszukiwany do pt (buff battle howl)

+ mocne aoe

+ niesamowity dmg ( + battle howl)

Moim zdaniem lepszy jest merc.

ktoś mi mowil że jak masz 15 lv i cos robisz to potem u takiej kolesiow od eventow sie resetuje skille albo takie cos i mowili ab tego nie robic wtłumaczy mi ktoś to ?

Od Irine Events Planner po change jobie dostajesz Skill Reset Scroll. Moim zdaniem lepiej go zachować do czasu kiedy wbijesz maksymalny poziom, żeby ustalić sobie build.

Jeżeli zamierzasz zostawić Skill Reset Scroll na później to nie oddawaj questu u Irine, ponieważ jak oddasz i dostaniesz scroll zniknie ci po dniu..

a ok