Jaka klawiatura do gier

Witam prosiłbym o pomoc w wyborze jakiejś dość dobrej klawiatury do gier jak narazie jestem zainteresowany klawiaturą Microsoft Sidewinder X4 jej cena to około 170zł i to jest maksimum jakie mógłbym na nią wydać więc jeśli znacie jakieś inne dobre modele to prosiłbym o przedstawienie ich (nazwa, cena, zalety, wady, opcjonalnie link na allegro bądź skąpca). Z góry dziękuję za pomoc.

Logitech g17. Masa klawiszy, lecz jest to sprzęt drogi dość. G 11 jest tańsza i też fajna.

Ja polecam klawiatury małe, takie ciasne, które sprawiają, że mamy swobodniejszy dostęp do klawiszy. Na początku troszke mnie to wkurzało, bo przyzwyczaiłem się do większych (czyt. normalnych rozmiarów), ale teraz za nic nie zrezygnował bym z małych klawiatur, bo są po prostu lepsze :D

To jakbyś mógł podać jakiś model takiej fajnej małej klawiatury byłoby miło a ten logitech trochę odpada gdyż jest odrobinę za duży ponad 50 cm nie będę miał jak do torby z lapkiem go włożyć a jakby nie było dużo podróżuję. Także jakby ktoś dał takie do 43 cm to było by miło.

Witam prosiłbym o pomoc w wyborze jakiejś dość dobrej klawiatury do gier jak narazie jestem zainteresowany klawiaturą Microsoft Sidewinder X4 jej cena to około 170zł i to jest maksimum jakie mógłbym na nią wydać więc jeśli znacie jakieś inne dobre modele to prosiłbym o przedstawienie ich (nazwa, cena, zalety, wady, opcjonalnie link na allegro bądź skąpca). Z góry dziękuję za pomoc.