Jaka klawiatura gamingowa do 700zl

@tigerforce Ale jeżeli mamy pomóc Ci w wyborze klawiatury musisz podać jakieś szczegóły. Dam Ci przykład Xaorus napisał o klawiaturze " Steelseries Apex M800 " Jest to bardzo dobra klawiatura, jednak ma niższy profil klawiszy niż np. Aivia Osmium którą ja posiadam. Jeżeli będziesz wiedział czego chcesz łatwiej będzie coś Ci polecić.

Cóż nie znam się aż tak na tym wszystkim Ale może będzie łatwiej jak napisze co mi przeszkadza w obecnej. Brak podstawki pod nadgarstki często lewa ręka po dłuższym graniu zaczyna boleć i muszę manewrowac ustawianiem się do klawiatury. Wysokość przycisków jest czymś nowym dla mnie miałem zawsze tanie klawiatury i ten aspekt nigdy mi nie przeszkadzał. Studiuję więc i dużo piszę ważne by i to było wygodne. Programowalne przyciski przydają mi się tak samo jak mam w myszce tak i w klawiaturze było by super. Super sprawa jakby była wersja silent jeśli ona nie spowalnia jakoś reakcji działania przycisku komputer mam w sypialni i poznymi wieczorami gdy moja druga połówka śpi czasem budzi ja pytanie w klawisze. No i podświetlenie coś nowego taki fajny bajer zawsze chciałem coś takiego mieć :). Mam nadzieję że o to chodziło. Gram w MMORPG i fpsy.

@tigerforce Powiedziałeś nam bardzo dużo :] Jeżeli chodzi o głośność klawiatury mechanicznej no cóż. Są one głośne, jedynym znanym mi sposobem na wyciszenie jest zakładanie na nie specjalnych gumek (ringów). Po przeczytaniu całości, polecam Ci klawiaturę którą sam posiadam, a o której już w tym temacie wspomniałem czyli Gigabyte Aivia Osmium. Opisze ci ją pokrótce: Odczepiana podstawka - jest. Klawisze - raczej wysokie. Switche 2 wersje red/brown, czerwone mają niebieskie podświetlanie, brązowe mają białe podświetlanie, 5 programowalnych przycisków, oraz 5 możliwych profili do ustawienia. 2 scrolle (jeden od podświetlania, drugi od głośności, dla mnie bardzo duży plus ponieważ nie muszę sięgać do głośnika). Klawiatura jest solidna i dosyć masywna. Jeżeli masz jakieś pytania, to pisz :]

@tigerforce  Powiedziałeś nam bardzo dużo :] Jeżeli chodzi o głośność klawiatury mechanicznej no cóż. Są one głośne, jedynym znanym mi sposobem na wyciszenie jest zakładanie na nie specjalnych gumek (ringów). Po przeczytaniu całości, polecam Ci klawiaturę którą sam posiadam, a o której już w tym temacie wspomniałem czyli Gigabyte Aivia Osmium. Opisze ci ją pokrótce: Odczepiana podstawka - jest. Klawisze - raczej wysokie. Switche 2 wersje red/brown, czerwone mają niebieskie podświetlanie, brązowe mają białe podświetlanie, 5 programowalnych przycisków, oraz 5 możliwych profili do ustawienia. 2 scrolle (jeden od podświetlania, drugi od głośności, dla mnie bardzo duży plus ponieważ nie muszę sięgać do głośnika). Klawiatura jest solidna i dosyć masywna. Jeżeli masz jakieś pytania, to pisz :]

Dobrze ze dali ci scrole doo regulatfji glosnosc bo za pare stowek jakby nie dali too ubogo bo w mojej ktora kosztowala 30 zl dali przycisk ale jakos daje rade...

Sciszac I podglaszac...

Do Autora tematu dysponujesz 700zl na zakup klawiatury czy jestes jakims zawodowcem ze szukasz sprzetu drogiego I akurat moim zdaniem zbyt mocno przereklamowanego.

Ogolnie wyglada too tak ze markety sa dostepne w kazdym miescie ... I jak Kazdy ma ci wypisywac o swoim guscie a ty bedziesz sugerowal sie tym .... Too wyglada slabo...

A wiec najlepiej pojechac do sklepu poklikac I wybrac pare modeli I dopiero wrocic zapytac coo ludzie o tym sprzecie sadza ewetualnie moze trafic ze ktos bedzie mial takowy sprzet ktorych Tobie sie podoba I wypowie sie o awryjnosc I o jakosc wykonania.

Ja się podczepie pod temat. Szukam klawiatury... Pozycje MUST HAVE: Możliwość wciskania więcej niż 2 klawiszy jednocześnie(to się jakoś nazywa fachowo), podświetlana(wieczorami jak wszyscy śpią to pomaga jednak trafiać w klawisze),klawisze dość wysoko(? Wiecie byle nie jak w laptopie :D ). Fajnie jakby miała HUB USB i klawisze multimedialne(ale nie musi). Oczywiście nie szukam tu sprzetu PRO GAMING(no bo po co?). Jakaś niedroga klawiatura :)

@majster008 Bardzo rzetelna odpowiedź na mój komentarz, jeżeli napisałeś tylko o scrollu, a switche, ledy, makra pominąłeś. Nieźle. Dla twojej informacji nie w każdym markecie, a właściwie to nie tak wielu jest pełny zestaw klawiatur mechanicznych :] Sam wiem bo szukałem rok temu.

@FreeQ

Mantistek GK2 lub Motospeed Inflictor ck 104 jezeli nie przeszkadza ci dostawa z chin :) (w GK2 masz mozliwosc wybrania przelacznikow w ck104 tylko niebieskie)

maja wszytko czego potrzebujesz wysokie klawisze podswietlenie rgb i do tego pełny anti ghosting(nieblokowanie klawiszy)

http://www.banggood.com/MOTOSPEED-Inflictor-CK104-NKRO-RGB-Backlit-Mechanical-Gaming-Keyboard-Outemu-Blue-Switch-p-1047759.html?rmmds=search

http://www.banggood.com/Mantistek-GK2-104-Keys-NKRO-RGB-Blue-Red-Black-Brown-Switch-Mechanical-Gaming-Keyboard-p-1082840.html?rmmds=search

Wybacz, że tak napiszę ale gówna nie kupuję i nie jesteś wstanie mnie nawet przekonać, że tańszy sprzęt jest lepszy od droższego bo po prostu tak nie jest. 

Idac tym tokiem myslenia.. to sprzedam swoja Titanium z Auchan za 900zl

Jedyne co mogę to odradzić do klawiatury Razera kupiłem jedną za 650zł i okazała się beznadziejna już zwykłe logitecha za 50zł były znacznie lepsze.. natomiast słyszałem bardzo pozytywne opinie o klawiaturach Corsair

https://www.morele.net/klawiatura-corsair-strafe-rgb-cherry-mx-silent-ch-9000121-na-832555/

@KimJongUn Jedno pytanie, w czym klawiatura logitecha za 50zł była lepsza od Razera za 650zł? Nie żebym polecał produkty tej firmy, ale jest zastanawiające na jak wspaniały sprzęt za 50zł trafiłeś :]

@xeevussCzym różnią sie klawiatury tańsze od droższym ? Otóż wypisze wam co miedzy innymi znajduje się w tej droższej. Ci co piszą że nie ma zapewne nie mieli w ręku dobrej klawiatury porównywalnej do tej tańszej

1. Jakością wykonania

2. Cichą pracą klawiszy

3. Wyglądem

4. Z Lepszego tworzywa niż zwyczajny plastik

5. dodatkami typu wejście usb itp

6. Podświetleniem oraz jego konfiguracją

7. Wodoszczelna

Można tego wymieniać i wymieniać .. wiec nie piszcie czym się różni klawiatura za 50 zl a za 500 czy więcej. oczywiście za markę też się płaci ale to użytkownik stwierdzi czy warto czy nie

@CooperPL

No patrz a tanie razerki po 500zł.

Słaba jakość wykonania, przełączniki od firmy, która produkuje kailh(więc też budżetowo), wygląd to akurat chyba tylko świecidełka, wykonane od zawsze z matowego plastiku, wodoszczelna nie jest.

Taka prawda że u nas najlepsze klawiatury robi CM Storm i Corsair i w tej cenie zdecydowanie warto wziąć Corsair K70 albo Strafe na MX Brown/Red aczkolwiek wydasz całe 700zł, ale otrzymasz najlepszej jakości klawiaturę na naszym rynku, ale też możesz za 400-500zł sobie spokojnie sciągnąć do kraju klawiaturkę Ducky albo DasKeyboard. Aczkolwiek w tej cenie to już norma że podświetlenie to RGB, a wykonanie klawiatury jest z aluminium. Ducky to jeden z najlepszych producentów i spokojnie przebija Corsair swoimi modelami.

W przypadku Razera to jest śmiech, że klawiatura bez podświetlenia jest już droższa od innych lepszych, a taka z podświetleniem już kosztuje 200-300zł więcej. Płaci się za wykonanie i przełączniki, a nie za świecidełka. Bo podświetlenie RGB to jest już w klawiaturach za 70 dolarów i switche kailh, a prawdziwe rodzynki to zaczynają się już od około ~100 dolarów czyli ~460zł~. Ogółem w Polsce mały wybór, dużo wiekszy jest na amazonie albo ebay, bo za 30-40 dolarów już można mieć mechanika na switcha outemu, którym dużo nie brakuje do tych Kailh/Razer a cenowo różnica kolosalna

@xeevussCzym różnią sie klawiatury tańsze od droższym ? Otóż wypisze wam co miedzy innymi znajduje się w tej  droższej. Ci co piszą że nie ma zapewne nie mieli w ręku dobrej klawiatury porównywalnej do tej tańszej

1. Jakością wykonania

2. Cichą pracą klawiszy

3. Wyglądem

4. Z Lepszego tworzywa niż zwyczajny plastik

5. dodatkami typu wejście usb itp

6. Podświetleniem oraz jego konfiguracją

7. Wodoszczelna

Można tego wymieniać i wymieniać .. wiec nie piszcie czym się różni klawiatura za 50 zl a za 500 czy więcej. oczywiście za markę też się płaci ale to użytkownik stwierdzi czy warto czy nie

lol

lepszego tworzywa niz zwykly plastiuk tym mnie rozje.... too juiz plastik dzielimy na zwykly i niezwykly ??

Wiesz ale membranowa klawiatura jest cichsza od mechanicznej .....

Tak naprawde ludzie coo placa tee setki zlotych niewiedza tak naprawde za coo placa .... a placa za marke za reklamy tej firmy za pensje pracownikow liczone w tym samego prezesa ,,, za jego samochod za jego dom ....

a nie ze taa klawiatura too cud miod malina....

Rozumiem wydac 100-200 zl ale nie tysiac tego jiuz wogole nie rozumiem....

@majster008
https://pl.wikipedia.org/wiki/Tworzywa_sztuczne
https://deskthority.net/wiki/Keycap_material

Polecam poczytać.

Ale dyskusja ruszyła. O co się burzycie, o jego pieniądze i jego zachcianki? Przecież to wyłącznie jego kasa i ma prawo z nią zrobić totalnie co chce. Jedni kupują zielsko i skrzynkę piwa aby to wypalić i wylać w WC a inni chcą klawiatury, która spełni ich oczekiwania. Wśród 2 stron posta zauważyłem kilka odpowiedzi, które faktycznie polecają klawiaturę, taką jakiej on potrzebuje (tak to będzie jego klawiatura).

@CooperPL napisał faktyczne czynniki wpływające na cenę. Same przełączniki windują cenę klawiatury. Kalih są tańsze, Cherry droższe. Plastik też plastikowi nie równy. Jeden jest twardy, gruby, solidny a inny można w łapach pogiąć co jest efektem niezbyt pożądanym w przypadku klawiatury. Jakoś plastiku czuć w rękach. Coraz rzadziej spotykam dodatkowe porty w testowanych produktach ale fakt, za nie też się dopłaca. Za podświetlenie Chroma, Aura czy inne "nazwy" rgb, za dodatkowe przyciski, za design, zaz podkładkę pod telefon, za opcję spięcia klawiatury z bloototh co pozwala wyświetlań na telefonie dodatkowe informacje. W ostatniej testowanej przeze mnie klawiaturze ASUS'a płaciło się za znaczek, metalową, modularną konstrukcję, odpinany kabel, makra i opcję szybkiego overclocku GPU/RAMU/CPU jeśli mieliśmy płytę i grafikę od ASUSA. To są rzeczy, które motywują zakupy. Owszem można dorwać metalowego mechanika pokroju Ravcore Edge za 300 zł ale jeśli ktoś ma urządzenia od Asusa i jest entuzjastą to kupi Claymore'a.

Serio nie ma co gdybać nad kasą gościa i jego osobistymi preferencjami. Poleciliście? No to wystarczy, gość założył sobie temat odnośnie klawiatury a nie umoralniania nad wydaniem gotówki.

Ale dyskusja ruszyła. O co się burzycie, o jego pieniądze i jego zachcianki? Przecież to wyłącznie jego kasa i ma prawo z nią zrobić totalnie co chce. Jedni kupują zielsko i skrzynkę piwa aby to wypalić i wylać w WC a inni chcą klawiatury, która spełni ich oczekiwania. Wśród 2 stron posta zauważyłem kilka odpowiedzi, które faktycznie polecają klawiaturę, taką jakiej on potrzebuje (tak to będzie jego klawiatura). 

@CooperPL napisał faktyczne czynniki wpływające na cenę. Same przełączniki windują cenę klawiatury. Kalih są tańsze, Cherry droższe. Plastik też plastikowi nie równy. Jeden jest twardy, gruby, solidny a inny można w łapach pogiąć co jest efektem niezbyt pożądanym w przypadku klawiatury. Jakoś plastiku czuć w rękach. Coraz rzadziej spotykam dodatkowe porty w testowanych produktach ale fakt, za nie też się dopłaca. Za podświetlenie Chroma, Aura czy inne "nazwy" rgb, za dodatkowe przyciski, za design, zaz podkładkę pod telefon, za opcję spięcia klawiatury z bloototh co pozwala wyświetlań na telefonie dodatkowe informacje. W ostatniej testowanej przeze mnie klawiaturze ASUS'a płaciło się za znaczek, metalową, modularną konstrukcję, odpinany kabel, makra i opcję szybkiego overclocku GPU/RAMU/CPU jeśli mieliśmy płytę i grafikę od ASUSA. To są rzeczy, które motywują zakupy. Owszem można dorwać metalowego mechanika pokroju Ravcore Edge za 300 zł ale jeśli ktoś ma urządzenia od Asusa i jest entuzjastą to kupi Claymore'a. 

Serio nie ma co gdybać nad kasą gościa i jego osobistymi preferencjami. Poleciliście? No to wystarczy, gość założył sobie temat odnośnie klawiatury a nie umoralniania nad wydaniem gotówki. 

Tak z czystej ciekawości. A jakie to ma przełożenie na gry? Bo w temacie jest napisane gaming :). Jak w grze pomaga jakość plastiku(no chyba ze jak się zdenerwuje i walnie klawiatura o ścianę a ona przeżyje), podświetlenie(poza nocą), hub usb czy BT? Poza anti ghoslingiem który jest przydatny :). No i ewentualnie przypisanie klawiszy makro :).

Właściwe ciekaw jestem co by było gdybym napisał za 100zł. Idz do mamy po kasę albo poroznos ulotki. Ja sobie wybrałem ale czy podalibyscie mi przykład KLAWIATURY DO 300 zł prezent dla brata on pyka tylko w fpsy więc nie wiem jaką się nada napewno z oparciem i podświetleniem.

Temat dotyczy klawiatury z podanymi specyfikacjami (Chociażby cenowymi). Od teraz każdy post, który będzie polegał na ocenie właściciela tematu i jego stanu majątkowego nie mając nic do faktycznego tematu będzie "stosownie" nagradzany.

Idac tym tokiem myslenia.. to sprzedam swoja Titanium z Auchan za 900zl

Szczególnie "mądre" posty tego typu ^

Osobiście również polecam klawiaturę "Steelseries Apex M800", o której wspomniał @Xaorus. Jest bardzo wygodna, stosunkowo cicha i generalnie świetna do gier (+ kolorki <3). Ale dużo tu zależy od Twojego gustu, wielu osobom w graniu (Szczególnie w gry online), może przeszkadzać np. niski enter.

To moze inaczej chinczycy do swoich telefonow za 500-800 zl montuja obudowy z aluminium gdzie firmy eurpejskie too tworzywo oferuja w telefonach za grube tysiace....

No too wiele wyjasnia ze grubosc plastiku winduje cene w europejskich sklepach .... tworzywo ktore sie syntetycznie uzyskuje w laboratoriach...

I kazdy normalny chce too krotko jasno przekazac autorowi

ze cena nie idzie z jakoscia produktu,,,, a raczej z prestizem firmowym ktora ja sprzedaje ..

Najbardziej interesują mnie produkty Razer i tam mam do wyboru Black widow lub deathstalker i sam nie wiem co wybrać. W grę wchodzi jedynie mechaniczna klawiatura podobno najlepsze. Koniecznie podświetlane klawisze.