Jaką konsolę przenośną?

Witajcie, chciałbym kupić konsolę przenośną. I mam kilka pytań odnośnie ich, m.in:

1. Czy kupić PSP czy PS Vita?

2. Czy na PSP i PS Vita wydawane są jeszcze gry?

3. Czy na PSP, oraz PS Vita można grać online?

4. Czy na obu tych konsolach można grać multiplayer z kolegą w gry, bez płacenia? A jeśli za zapłatą to ile to kosztuje?

5. Czy jest już jakaś wiadomość o wydaniu jakiejś innej, nowej konsoli przenośnej?

Proszę o sformułowanie zdań, czy tak (dlaczego) lub nie (dlaczego). Pomoże mi to w moim dylemacie :)

psp nie robi gier juz. PS VITA jest super

warn_ico.png
Warn za SPAM. - crracked

1. PS Vita (nowsze lepsze gry choć PSP też bardoz dobre nawet dzisiaj)

2. Na PSP raczej tak a na PS Vita tak

3. tak (zależy raczej od gier)

4. tak za darmo

5. -

A czy na PS Vita są gry typu:

GTA: SA

GTA IV

I czy zamierza wyjść GTA V na ową konsolkę? Czy nie pociągnie?

obadaj sobie tez telefon taka ciekawostka wpisz w google Much i5 :D też jest przenośny i fajny :D

No, fajna fajna. Tyle że na polskim rynku jej chyba jeszcze nie ma. A że jest ona od nie znajomego mi producenta, to nie kupię :D Ale dzięki za informację :)

//Edit. A czy na PS Vita można połączyć się jakoś przez internet? Czy ma Wi-Fi? W szkole na przerwach lubię wchodzić na facebook'a i inne tego typu sprawy ^^

Na PSP jest http://www.gry-onlin...016.asp?ID=7694 czy http://www.gry-onlin...016.asp?ID=5890. Na PS vita jest jakaś część gta a czy V część będzie tego nie wiem i nie chcę pisać przypuszczeń czy nieprawdy :) choć w internecie można zobaczyć gameplaye/newsy o IV/V na PS Vita choć ja tam nie wiem co o tym sądzić ^_^ .

//Jak wi-fi to pójdzie. Brat na PSP ciągnie na necie ;] na facebooku siedział ostatnio (mam modem z multimedii na komputer i laptopa no i + brat z PSP).

Przy dłuższym czasie czytania i szukania w internecie informacji, bardziej przekonałem się do PS Vita, ponieważ jest bardziej rozbudowana, ma więcej funkcji i opcji. Dalej są produkowane gry, co mnie bardzo cieszy i chyba ją zakupię. Sądzę że nie warto kupować nowej konsoli, tylko kupię używaną- jak myślicie? :)

Jeżeli pozwolisz i to Cię nie zrazi to udzielę odpowiedzi :huh: . Jeżeli znajdziesz dobrą ofertę np. dobry stan + gry to możesz brać. Nie wiem jakie tam ceny tego ale jak używane, dobry stan i nie bubel to bierz bo sporo można zaoszczędzic. Możesz również poczekać na kogoś innego opdowiedz ja rozumiem że mogę być mało przekonywujący. Brat ma PSP i sam długo używałem o PS Vita trochę wiem choć nie kupywałem bo ja codziennie nie używam takiego czegoś brat ma PSP a i wywatek nie lichy i mi nie potrzebne.

Opiszę to tak Jeśli zależy ci na ogromnej ilości gier

kup sobie psp 3004 (wersja z internetem)

chociaż grafika wielu gier pozostawia wiele do życzenia to i tak ilość tytułów jest oszałamiająca

minusem psp jest taki że już gry na nia nie wychodzą te nowsze czyli GTA itp

Jeśli natomiast interesują cię gry z elegancką grafiką

i najnowsze hity weź PSV Jest

jedynym minusem jest to że mało gier jest na ów konsolę i jest bardzo droga

od siebie polecam

kupić ci psp pograć w oszałamiającą ilość gier a gdy wyjdzie więcej gier na PSV

wtedy kupić sobie tą konsolkę szczególnie gdy wtedy będzie tansza i więcej gier wtedy będzie

ale i tak ja kupiłem psp i żałuje bo szybko mi się znudziła pierwszy miesiąc zachwyt drugi miesiąc odpalałem raz w tygodniu

@UP Rozumiem, tyle że nie będę wywalał pieniędzy na PSP, po to żeby później kupić PS Vitę- chyba zrozumiałe? :P

Z używanych chodzą po 500-600zł, więc nie jest to duży wydatek. I to jest właśnie dla mnie duuuży minus że nie wychodzą już gry na PSP. Wolę mieć mało tych gier na PSV, ale żeby ciągle wychodziły :P Pozdrawiam, i dzięki za wszelakie odpowiedzi

PS vita droższa, ale o wiele wydajniejsza i posiada naprawdę fajniejsze gadżety, ekran o lepszej jakości wyświetlania, tylni panel dotykowy. Na PS vita można grać online. Na obydwie konsole są wydawane gry. Na inne pytania odpowiedzi nie znam.

A takie jeszcze dodatkowe pytanie, nie znalazłem na necie odpowiedzi. Czy mogę grać online z dużą ilością osób? (Chodzi mi o ok. 500, 1000 osóB) a jak nie to ile max osób może grać?

I czy te osoby muszą koło siebie siedzieć, czy mogę ja np. grać w mieście Warszawa, a ktoś w Gdańsku, lub hen dalej?

Sory że takie pytania, no ale chcę wiedzieć :)

Sluchaj, moze to ci w czyms pomoze.Jest konsola PS VITA G3 oraz PS VITA WIFI, jak chcesz wiecej informacji to poczytaj w google :)

srdecznie polecam PS vita , nie jestm posiadaczem tej przenośnej konsoli ale grałem na nie w MediaExpert i zrobiła na mnie duże wrażenie :)

Witajcie, chciałbym kupić konsolę przenośną. I mam kilka pytań odnośnie ich, m.in:

1. Czy kupić PSP czy PS Vita?

2. Czy na PSP i PS Vita wydawane są jeszcze gry?

3. Czy na PSP, oraz PS Vita można grać online?

4. Czy na obu tych konsolach można grać multiplayer z kolegą w gry, bez płacenia? A jeśli za zapłatą to ile to kosztuje?

5. Czy jest już jakaś wiadomość o wydaniu jakiejś innej, nowej konsoli przenośnej?

Proszę o sformułowanie zdań, czy tak (dlaczego) lub nie (dlaczego). Pomoże mi to w moim dylemacie :)