Jaką konsole wybrać?

Wiem, zdecydowałem się na kupno konsoli marki sony i tutaj kieruję do was pytanie którą wybrać ps4 czy ps4 pro,

posiadam telewizor 42calowy który obsługuje tylko hd.

Oplaca mi się kupować ps4 pro czy nie bardzo.

Bierz ps4pro bez namyslu . Powod prosty coraz wiecej gier bedzie robione pod wlasnie ta konsole . Oczywiscie ps4 nie zostanie olane ale jednak zawsze ebdzie traktowane "zrobimy bo musimy" .

Bierz ps4pro bez namyslu . Powod prosty coraz wiecej gier bedzie robione pod wlasnie ta konsole . Oczywiscie ps4 nie zostanie olane ale jednak zawsze ebdzie traktowane "zrobimy bo musimy" . 

ale na gry chyba nie musze patrzeć bo działają na obu konsolach

Beda tylko np na ps4 w 30 klatkach a na ps4pro w 60 . Lub rozdzialka np 720 p na ps4 a 1080 na ps4pro itd.

Beda tylko np na ps4 w 30 klatkach a na ps4pro w 60 . Lub rozdzialka np 720 p na ps4 a 1080 na ps4pro itd.

Hahah większych durnot nie słyszałem. Szczególnie jak gra bedzie miała fps lock 30 to na ps4 bedzie według ciebie w hd 30 fps, a na ps4 pro to w full hd i 60 fps? I że niby ps4 nie ma full hd....haha o boshe na wysokościach. Poczytaj najpierw kolego info o tym bo tak człowieka w błąd wprowadzasz, że to horror....

@topic - Ps4 Pro daje ci tylko opcję HDR, jakość 4k hd (twój tv nie obsługuje zapewne więc ta funkcja wyłącza się całkowicie), i celowany jest głównie pod VR. Sama konsola będzie większych rozmiarów lekko, większy dysk i w sumie to tyle.....

Ja gustuje w xboxie, i wolałem kupić zwykłego xboxa one, niż tego xone S bo wiem że mój tv 4k nie obsługuje, HDR mi koło d lata, uznałem że szkoda płacić 300zł więcej.

Głupoty pana wyżej olej i śmiało kup wersję pro. Jest bardziej przyszłościowa, a ponadto pro daje wybór czy np. chcesz mieć grafikę ze zwykłego ps4 i 60 fps (gdzie zwykła ma 30 fps w danym tytule), czy może wolisz większą szczegółowość grafiki kosztem fps/rozdzielczości. Itp. itd., wszystko zależy od devsów danej gry.
Wersja pro nie jest opłacalna tylko w przypadku obecnych właścicieli zwykłej wersji.

@Asurito taaaa, ty też zabłysłeś. Może poczytaj a potem wypowiadaj się :) . Na tych nowych konsolach bedzie supersampling(czy jakoś tak się to wabi) działa to tak ze obraz będzie renderowany w 4k a potem skalowany do możliwości telewizora, czytaj FullHD, cos jak antyaliasing krawędzie nie beda tak kanciaste. Dodatkowymi opcjami(o ile twórcy gier to wprowadza) maja być albo wysokie detale i 30fps albo troche mniejsze i do 60fps. Tylko to się chyba tyczy tylko FullHD(tu mogę lać wodę musisz doczytać) ogólnie sprawa wygląda tak jak ktoś ma PS4 może spać spokojnie, jak ktoś kupuje teraz lepiej brać PRO.

Co do konsol czy xbox czy ps4. Kwestia gustu. Na 1 minimalnie więcej gier a na drugą lepsze ekslusivy. Dodatkowo ten xbox S chyba ma być najmocniejszy.

@Vences pisze prawdę jako właściciel zwykłego PS4 nie kupie PS4 pro bo nie mam aż tak parcia na grafikę ale jeśli się okaże ze sony oleje właścicieli ps4 i skupi się na ps4 pro to już w życiu nie kupie ich konsoli

Ogolnie tak jak ci ludzie teraz piszą jak kupujesz teraz kupuj PS4 pro.

jest maly problem ....ludzkie oko nie widzi zadnej roznicy w grafice powyzej HD wiec pisanie ze bedzie w 4k to zaden argument jedyna roznia to pewnie szczegoly , ktorych w ps4 i tak jest od groma....

szkoda ze wiekszosc ludzi nie wie o tym ze 4k/full hd to tylko napis marketingowy :) Tak wiec jak nie chcesz byc 600zl w plecy kupuj ps4.

Widzi, widzi. Ludzkie oko widzi różnicę gdzieś do około 500+ mega pixeli i 200-300 fps. Wiele zależy od odległości oglądanych obiektów i przyzwyczajeń oraz indywidualnych predyspozycji .

jest maly problem ....ludzkie oko nie widzi zadnej roznicy w grafice powyzej HD wiec pisanie ze bedzie  w 4k to zaden argument jedyna roznia to pewnie szczegoly , ktorych w ps4 i tak jest od groma....

szkoda ze wiekszosc ludzi nie wie o tym ze 4k/full hd to tylko napis marketingowy  Tak wiec jak nie chcesz byc 600zl w plecy kupuj ps4.

To chyba nie miałeś nigdy do czynienia z ekranem 4k :D Różnica jest odczuwalna. Dodatkowo piszesz o HD, a już jest mega różnica pomiędzy full hd i hd. Siedzę właśnie przed dwoma monitorami z takimi rozdziałkami, więc dowód mam przed oczyma. Bierz pro, nie zastanawiaj się.

Hahah większych durnot nie słyszałem. Szczególnie jak gra bedzie miała fps lock 30 to na ps4 bedzie według ciebie w hd 30 fps, a na ps4 pro to w full hd i 60 fps? I że niby ps4 nie ma full hd....haha o boshe na wysokościach. Poczytaj najpierw kolego info o tym bo tak człowieka w błąd wprowadzasz, że to horror....

@topic -  Ps4 Pro daje ci tylko opcję HDR, jakość 4k hd (twój tv nie obsługuje zapewne więc ta funkcja wyłącza się całkowicie), i celowany jest głównie pod VR. Sama konsola będzie większych rozmiarów lekko, większy dysk i w sumie to tyle.....

Ja gustuje w xboxie, i wolałem kupić zwykłego xboxa one, niż tego xone S bo wiem że mój tv 4k nie obsługuje, HDR mi koło d lata, uznałem że szkoda płacić 300zł więcej.

@Asurito Po pierwsze czytanie ze zrozumieniem widze lezy nigdzie nie napisalem ze ps4 nie ma full hd ... Tylko ze ta sama gra moze byc dajmy na to na ps4 w hd a na ps4pro moze byc w full hd .. Wiec najpierw uczymy sie cyztac text a pozniej piszmey glupoty . Po drugie > Prosze bardzo pierwszy lepszy przyklad wychodzacej na dniach gierki czyli Final Fantasy 15 >>>>> ps4 900p oraz 30fps lock >>>> ps4pro 1080 60fps do tego patch na 4k i 30 fps .... Jedna gra 3 rozne rozdzielczosci ekranu .... Jeszcze chcesz sie wyzalic ?

ps. zeby nei bylo ze zmyslam : " Rozdzielczość będzie się zmieniać w zależności od konkretnej sytuacji i ma wynosić 800p i 900p w przypadku Xboksa One oraz 900p na konsoli PlayStation 4." " Hajime Tabata - dyrektor produkcji Final Fantasy 15 - zapowiedział, że twórcy chcą, by gra zadziałała na PS4 Pro przy 60 klatkach w rozdzielczości 1080p ( obecnie dziala na 50 wiec kwesita spatchowania )" ba malo tego " Zaoferuje też tryb skalowanej rozdzielczości 4K przy 30 klatkach. "

To chyba nie miałeś nigdy do czynienia z ekranem 4k  Różnica jest odczuwalna. Dodatkowo piszesz o HD, a już jest mega różnica pomiędzy full hd i hd. Siedzę właśnie przed dwoma monitorami z takimi rozdziałkami, więc dowód mam przed oczyma. Bierz pro, nie zastanawiaj się. 

No nie mialem bo wisi u mnie na scianie.. HD FULL hd chodzilo mi poprostu o HD....roznica miedzy full hd a 4k jest nie do odroznienia kolego praktycznie ale to jest moje zdanie i oosb zjamujacych sie ludzkim okiem ;) jedynie jakas roznica wcieniach ew kolorze ale napewno nie jest to warte ponad 500zl wiecej na konsoli tak samo w tv ponad 1tysiaca zlotych i teraz moge to potwierdzic...ze przeplacanie za 4k to jedynie nabijanie sie na reklame.

Mówisz ze wisi na ścianie. Czyli mówisz telewizorze... Mi się wydaje czy nie ma stacji nadających w 4K?

Wiem, zdecydowałem się na kupno konsoli marki sony i tutaj kieruję do was pytanie którą wybrać ps4 czy ps4 pro,

posiadam telewizor 42calowy który obsługuje tylko hd.

Oplaca mi się kupować ps4 pro czy nie bardzo.