Jaka mamy pewnosc?

Witam mam takie pytanie odnosnie kupna konta do GW2 badz wymianie na targowisku . OK no to lecimy, jak bedzie wygladalo to po zakupie konta, dostalem wszystko co zmienilem wszystko co potrzeba zeby stary uzytkownik nie mial w ogole dostepu , ale co dalej skoro 1 właściciel mial pierwszy CD KEY'a tu jest problem bo duzo takich ludzi moze zrobic scaama , czyli nawet po zmienieniu wszystkie nadal nie mozemy spokojnie grac poniewaz istnieje mozliwosc ze poprzednik moze odzyskac konto po przez wyslanie cd-keya do supportu... JAK TEMU ZARADZIC ? Wskazowki Please xD

Kupuj nową grę. Nie ma żadnego sposobu na używki.

Jeśli chcesz mieć 100% pewności, kupuj oryginał (100zł). Z używkami różnie bywa.

Ja Ci mogę sprzedać wersję pudełkową[ciach]

warn_ico.png
To nie targowisko
~Leman

Chytry traci dwa razy. Jeśli pierwotny właściciel ma key może odzyskać konto z pomocą supportu.

Prawde głoszą :) nie ma sposobu więc kupuj nową gre

Gra kosztuję zaledwie 100zł. Nie ma co ryzykować :)

Lepiej kupić nową...

Nigdy nie kupiłem używanej gry(konta) i raczej nie kupie, jak chce se coś kupić to tylko śliczne pudełko ;)

Uwielbiam moją kolekcje np. Asassin Creed od 1 do 3 :D

A takie używane konto to strach, po zmienieniu wszystkiego możesz zostać zrobiony w bambuko :D

Nie polecam kupować takich kont gdzie właściciel keya może odzyskać konto, i upiecz 2 pieczenie na 1 ogniu

Wydajemy 100zł i np to tracimy ;) a np mogliśmy dać 50zł więcej i mieć swoje :D

Pzdr

Nic nie można zrobić. Kup nową

Teoretycznie racja nówka to 100% gwarancji, jednakże jeżeli naprawdę zależy ci na kupnie używanego konta z najpewniejszego źródła to polecam allegro. To w kwestii używanego konta najbardziej pewna metoda; sam posiadam takie konto, za które zapłaciłem jedynie 49zł. Wszystkie potrzebne dane sprzedawca ci podaje, trzeba tylko czekać aż z suportu zmienią na email taki jaki TY podałeś w podaniu( trzeba napisać do nich o zmiane emailu). No i oczywiście przy próbie zalogowania najpierw na koncie trzeba wtedy ustawić ip , które będzie mogło się zalogować do gry a stare( starego właściciela) usunąć aby nie miał dostępu. Ale przed tym wszystkim trzeba znaleźć pewnego sprzedawcę ( z najlepiej dużą liczba pozytywnych komentarzy i poczytać negatywne za co zostały wystawione) a dopiero potem można kupować. Osobiście myślę, że jeżeli kupi się takie konto przez allegro to nawet jeżeli sprzedawca będzie próbować odzyskać konto to masz dowód na zakup tego konta + jeśli nie logował się długi okres czasu ze swojego ip a twoje będzie cały czas widnieć to ( nie mówię że na pewno) jest bardzo duża szansa, że wygrasz sprawę wyjaśniając cała sytuacje. Drugim atutem poprzez allegro jest to iż nie musisz od razu wystawiać komentarza(albo nawet przy takich transakcja w ogóle) jako zabezpieczenie ( dla większości sprzedawców komentarze bardzo się liczą) i w razie tego negatywa wstawić ( poza tym jest cos takiego jak ochrona kupujących - ale dokładnie nie wiem jak z tym jest)

Jeśli chcesz mieć 100% pewności, kupuj oryginał (100zł). Z używkami różnie bywa.

Niestety, takie to głupie właśnie jest..

Teoretycznie racja nówka to 100% gwarancji, jednakże jeżeli naprawdę zależy ci na kupnie używanego konta z najpewniejszego źródła to polecam allegro. To w kwestii używanego konta najbardziej pewna metoda; sam posiadam takie konto, za które zapłaciłem jedynie 49zł. Wszystkie potrzebne dane sprzedawca ci podaje, trzeba tylko czekać aż z suportu zmienią na email taki jaki TY podałeś w podaniu( trzeba napisać do nich o zmiane emailu). No i oczywiście przy próbie zalogowania najpierw na koncie trzeba wtedy ustawić ip , które będzie mogło się zalogować do gry a stare( starego właściciela) usunąć aby nie miał dostępu. Ale przed tym wszystkim trzeba znaleźć pewnego sprzedawcę ( z najlepiej dużą liczba pozytywnych komentarzy i poczytać negatywne za co zostały wystawione) a dopiero potem można kupować. Osobiście myślę, że jeżeli kupi się takie konto przez allegro to nawet jeżeli sprzedawca będzie próbować odzyskać konto to masz dowód na zakup tego konta + jeśli nie logował się długi okres czasu ze swojego ip a twoje będzie cały czas widnieć to ( nie mówię że na pewno) jest bardzo duża szansa, że wygrasz sprawę wyjaśniając cała sytuacje. Drugim atutem poprzez allegro jest to iż nie musisz od razu wystawiać komentarza(albo nawet przy takich transakcja w ogóle) jako zabezpieczenie ( dla większości sprzedawców komentarze bardzo się liczą) i w razie tego negatywa wstawić ( poza tym jest cos takiego jak ochrona kupujących - ale dokładnie nie wiem jak z tym jest)

Bzdura, przez alledrogo nie masz 100% gwarancji, że nikt ciebie nie oszuka. Po pierwsze wystawiają co niektórzy aukcje z fake konta i czasami tracisz pieniądze. Nie raz słyszałem o tym, że ludzie sprzedawali konta na Pokemon Advanced i po jakimś czasie odzyskiwali. Co do komentarza to można go wystawić w jakimś okresie czasu tylko. Tak samo nawet jak pójdziesz na policję to nikt się tam nie zainteresuje sprawą za 100zł (spiszą protokół i powiedzą coś w stylu: "Zobaczymy co da się zrobić."), a do sądu to szkoda nerwów za te 100zł i też nie ma pewności, że wygrasz ;d (żyjemy w Polsce, co poradzisz).

Rada jest tylko jedna. Jeżeli łatwo można odzyskać sprzedane konto (np. LOL) to nie ma sensu tracić pieniędzy na używkę tylko kupić nówkę lub zacząć od nowa jeżeli nie trzeba nic kupować.

Jeśli kupiłeś od kogoś grę z pudełkiem wraz z paragonem zakupu oraz oryginalnym kodem od tej gry dołączonym do niej to nie będzie problemu ponieważ masz dowód w postaci pudełka, które posiadasz, dowód zakupu w postaci paragonu. Nawet jeśli ten ktoś spisze sobie ten kod to robisz fotki, nawet z twoją facjata i dzisiejszą gazetą oraz pudełkiem z grą, kodem do niej i dowodem zakupu, masz dowód. Jeśli kupisz samo konto to może być problem ponieważ nie masz dowodu nawet jeśli masz umowę kupna-sprzedaży ponieważ sprzedaż używanego softwareu z licencją, szczególnie gier PC jest nielegalna w europie, USA, Kanadzie, w Polsce da się to prawnie obejść ale support jak i gra nie jest z Polski. Jedyna opcja kupna używanej gry to wersja pudełkowa z dowodem zakupu inaczej musisz się liczyć z ryzykiem. To jest treść prawna a jak wiadomo prawie nikt się nim nie sugeruje robiąc bazarowe zakupy w tym i Ja :D.

panie Kuroambry, cytowanie jest dla pana proste ale czytanie ze zrozumieniem najwidoczniej już nie ; wcale nie napisałem że allegro daje 100% gwarancji oraz wyraźnie napisałem aby przed zakupem sprawdzić od kogo się kupuję aby właśnie nie "naciąć się" na takie fake konta. Co do komentarze nie będę się spierał bo nie wiem jaki okres czasu na to przypada( wiem tylko, że kiedyś znajomy dopiero po 5 bodajże latach wystawił na tego typu aukcji komentarz) ale czy to zmienili to nie mam pojęcia.

Dziękuje za informację co do używanego software panie Gromnix - nie wiedziałem iż takie praktyki sprzedaży są nie legalne i nie upowazniaja do odzyskania konta z "2-giej ręki". Tak więc proszę aby pan z 2 lub 3x przeczytał treść autora aby wiedzieć co miał na myśli zanim odniesie się pan do jego słów, dziękuję.

wiem ze lepiej kupic nowa, ale poprostu chce wymienic konto do lola za konto do GW2 :) a nie chce na tym stracic :P

a potem płacz że ktoś na konto się włamał i surki zakosił i kase XD

Ja raz dokonałem wymiany i więcej tego nie zrobię (z kimś z tego forum - nie będę wymieniał nicka) dałem 2 gierki za 1 , po jakims czasie typkowi się "odwidziało " - odzyskałem 1 grę i to nie do końca bo nie mam do tej pory zmienionego na niej maila na swój , druga została stracona bo w międzyczasie zamienił ją na coś innego z kimś oO.

Nigdy więcej używek , chyba że od kolegi z 'ośki" - zawsze wtedy po mordzie można sobie dać .

W moim przypadku koleś był po prostu młody i heh " niedojrzały " ,wątpie w jego złe intencje poprostu miał przewage to ją wykorzystał (przypomnienie/zmiana maila/hasła na tel ) - co mnie postawiło przed faktem dokonanym ,niby próbował mi to wynagrodzić jakimiś giftami typu konto steam itd ale za stary jestem na takie zabawy.

żeby nie bylo ze pisze nei na temato to wlasnie gw2 straciłem na tej wymianie.

panie Kuroambry, cytowanie jest dla pana proste ale czytanie ze zrozumieniem najwidoczniej już nie ; wcale nie napisałem że allegro daje 100% gwarancji oraz wyraźnie napisałem aby przed zakupem sprawdzić od kogo się kupuję aby właśnie nie "naciąć się" na takie fake konta. Co do komentarze nie będę się spierał bo nie wiem jaki okres czasu na to przypada( wiem tylko, że kiedyś znajomy dopiero po 5 bodajże latach wystawił na tego typu aukcji komentarz) ale czy to zmienili to nie mam pojęcia.Dziękuje za informację co do używanego software panie Gromnix - nie wiedziałem iż takie praktyki sprzedaży są nie legalne i nie upowazniaja do odzyskania konta z "2-giej ręki". Tak więc proszę aby pan z 2 lub 3x przeczytał treść autora aby wiedzieć co miał na myśli zanim odniesie się pan do jego słów, dziękuję.

Czytać potrafię bardzo dobrze. Skoro przedstawiasz sytuację, że wystarczy poszukać odpowiedniego sprzedawcy i wszystko załatwić przez support to najwidoczniej jest to 100% gwarancja. Co da znalezienie odpowiedniego sprzedawcy? Użytkownik mógł nie mieć negatywów bo albo nikt się nie nadział na nim jeszcze albo po prostu znikła taka możliwość. Nawet jak ktoś ma milion pozytywów i żadnego negatywa nie ma żadnej pewności, że tym razem nie będzie inaczej. Allegro na to leje ciepłym moczem.

Witam mam takie pytanie odnosnie kupna konta do GW2 badz wymianie na targowisku . OK no to lecimy, jak bedzie wygladalo to po zakupie konta, dostalem wszystko co zmienilem wszystko co potrzeba zeby stary uzytkownik nie mial w ogole dostepu , ale co dalej skoro 1 właściciel mial pierwszy CD KEY'a tu jest problem bo duzo takich ludzi moze zrobic scaama , czyli nawet po zmienieniu wszystkie nadal nie mozemy spokojnie grac poniewaz istnieje mozliwosc ze poprzednik moze odzyskac konto po przez wyslanie cd-keya do supportu... JAK TEMU ZARADZIC ? Wskazowki Please xD