Jaka najlepsza firma?

No wlasnie, jaka firma produkujaca gry jest Waszym zdaniem najlepsza? Temacik taki zeby sobie troche poplotkowac z nudow:-) Prosilbym o uzasadnienie swojej wypowiedzi :-P

Moim zdaniem najlepsza firma jest NCSoft, poniewaz wszystkie gry tej firmy sa poprostu fenomenalne, zarowne w grafice, jak i w grywalnosci, a to moim zdaniem jest najwazniejsze^^

Hmm, dla mnie najlepsza jest firma Blizzard. Nie tylko dlatego, że wydała giganta Mmorpg WoW-a, ale także dlatego, iż gry tej firmy są niemal wszędzie znane. Kto np: nie słyszał o Diablo? Kto nie słyszał o seri Warcraft? I o seri Starcraft? I oczywiście jak wcześniej wspomniałem jest World of Warcraft, który jest kanonem w grach mmorpg. Oczywiście nie twierdze, że jego czas nie przeminie, lecz narazie niema konkurencji i tyle.

Firma Blizzard jest już legendarna na rynku gier i wszyscy ją znają.

A ja uważam, że WebZen. Dziwne? Może i tak... Ja jednak uważam SUN za fenomen, a MU, gdyby nie wpadło w ręce debilów (K2N), to byłaby wręcz idealną grą! Mówcie co chcecie, ale taka jest prawda... (Opinia mocno subiektywna, więc proszę nie krytykować);

co do najlepszego producenta zgadzam się ze zdaniem Kebra666 bo w końcu kto nie słyszał o kultowych produkcjach blizzard'a. Warcraft, Starcraft, Diablo no i najsłynniejsza produkcja World of Warcraft w która gra ponad 10 milionów ludzi z całego świata. Blizzard jak na razie jest jedynym producentem którego wszystkie gry osiągnęły ogromny sukces. Spójrzmy na wyżej wymienionego starcraft'a który istnieje na rynku już 10 lat i nadal ma olbrzymia liczbę fanów której nie powstydziłyby się najnowsze produkcje. Mówcie co chcecie ale według mnie liderem jest Blizzard. :-P

A ja głosuję na... CipSoft :D

A tak na poważnie - ofc. Blizzard - takie klasyki jak Diablo I-III, StarCraft, WoW itd. mówią same za siebie ;-)

Ble, wyrwaliście mi wszystko z ust. Za co by się Blizzard nie wziął to okazuje się to hitem. Oni są trochę jak król Midas (to chyba on :P) - wszystko czego dotknął zamieniało się w złoto (o ponurym zakończeniu historyjki nie wspominajmy ;)). Ta firma jeszcze nie wydała kiepskiej gry, i miejmy nadzieję nigdy takiej nie wyda. Druga firma to id Software. Czemu? To już moja słodka tajemnica ;)

Hmmm biorąc pod uwage dział to raczej sie o firme stricte MMO pyta i tu oczywiscie NcSoft za dzieło sztuki jakim jest Lineage. Reszta gierek tez na dobrym poziomie. Co do firm ogólnie produkujących gry to oczywiscie City Interactive. Firma która dostacza wspaniałe dzieła do kaszanka zone, z których można sie posmiać. No i wydają tego chyba z 50/rok. Pełen respekt:D

Temat powinien być raczej, ''Jaka firma produkująca gry rpg jest najlepsza'',

bo faktycznie bizzard nie wydał żadnej złej produkcji ale wydawał tylko rpg albo strategie.

Tak ogólnie doceniałbym ''Konami'', za ''Silent Hilla ...'' , ''Pro Evolution Soccer ...'',

''Metal Gear Solid ...'', i powiedzmy klasyczną ''Contre''.

NCSoft za samego Lineage2 no i niech bedzie Billzard za WarCraft i StarCraft no i WoWa. Ale Diablo tu nie popre bo zawsze to byl dla mnie syf.

Akurat diablo 2 to najlepsza gra blizzarda (poza WoW'em) Znajdź lepszego h'n's to pogratuluje :P

Akurat diablo 2 to najlepsza gra blizzarda (poza WoW'em) Znajdź lepszego h'n's to pogratuluje

wogole nie znajde bo nie lubie gier gdzie zaklikuje sie myszke na smierc. Osobiscie zostaje przy klimatach D&D

Dla mnie diablo to taki FPSowy Syrius Sam albo Quake 3 albo Doom. Gdzie gromadnie sie zabija glupie potwory i gdzie fabula jest na minimalnym poziomie. Taak wiem chodzi o gre na sieci.... whatever.

Gralibyście na PSach i wiedzielibyście że najlepsza firma to SqareEnix. Produkuje najlepsze RPG (ofc. Final Fantasy), wypuściła też niezłe MMO (FFXI) a każda jej gra to uczta dla fanów i nie tylko.

Kozak grałeś w ff XI? ja płaciłem przezmiesiąc i jak to jest fajne to wielbłady nie mają garbów.

edit down: ja tam klimatu nie czułem, sterowanie stworzone na pada i brak pvp co w tym fajnego?

Mój qmpel sie zagrywa, w tym najważniejszy jest podobno klimat, jak we wszystkich FF.

Ta, SquareEnix naprawdę dobra gra. Najlepsze jRPG z pewnością od nich wychodzą. Mój ulubiony, Legend of Mana też od nich :) Grafika to przykład jak powinna wyglądać gra 2D :)

Akurat diablo 2 to najlepsza gra blizzarda (poza WoW'em) Znajdź lepszego h'n's to pogratuluje wogole nie znajde bo nie lubie gier gdzie zaklikuje sie myszke na smierc. Osobiscie zostaje przy klimatach D&DDla mnie diablo to taki FPSowy Syrius Sam albo Quake 3 albo Doom. Gdzie gromadnie sie zabija glupie potwory i gdzie fabula jest na minimalnym poziomie. Taak wiem chodzi o gre na sieci.... whatever.

Aha, no to źle Cię zrozumiałem, bo Ty po prostu nie lubisz gatunku hack'n'slash, a nie samego diablo :)

W takim razie rozumiem i respektuje.

Mimo wszystko blizzek zasługuje z tym całym diablo na pochwałe, bo nawet jak uważasz to za syf, to zauważ, że jest w gatunku hack'n'slash bezkonkurencyjne :)

.

Tylko CipSpft!

Przyjrzyjcie sie jej dziele TIBI!

ta gra jest wspaniale zrobiona, nie kazda gra ma prawdy i mity.

To wlasnie napedza,gre do zycia :P

------

CIPSOFT! górą :P

Sorry ze spamuje (dajcie mi warna) ,ale nie wytrzymalem.

Czlowieku zobacz z ktorego dnia jest ostatni post!

No wlasnie, jaka firma produkujaca gry jest Waszym zdaniem najlepsza? Temacik taki zeby sobie troche poplotkowac z nudow:-) Prosilbym o uzasadnienie swojej wypowiedzi :-P

Moim zdaniem najlepsza firma jest NCSoft, poniewaz wszystkie gry tej firmy sa poprostu fenomenalne, zarowne w grafice, jak i w grywalnosci, a to moim zdaniem jest najwazniejsze^^