Jaką postać wybrać?

Witam,

Aktualnie gram Kayle i nie narzekam ale chcialbym wybrac cos na dluzsza mete ;). Oczywiscie wszystko zalezy ode mnie jak mi sie postac spodoba bla bla. No ale chcialbym zasiegnac waszej rady ;). Scharakteryzuje jakiej postaci oczekuje:

- ma nie być calkowitym tankiem

- najlepiej postac dystansowa lub pol dystansowa (ale nie papierek)

- ma mieć przynajmniej 1 skill AoE

- ma nie być zbyt popularna - nie zebym za kazdym razem musial wybierac inna bo juz ktos szybciej ode mnie ja wzial

- nie gra roli ile postac kosztuje pz

- nie gra roli czy postac jest trudna czy latwa

To takie mam kryteria co do postaci ;). Prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje :).

Polecam Branda :D Spełnia wszystkie wymagania. Ponadto: fajne combo (przy feedzie, jedzie każdego :D) Ulti które robi masakre w Team Fightach i na koniec jeszcze stun :)

Gankplank melee, ma fajnego skilla i duże aoe które trwa długo.

Sivir

Miss Fortuna [trochę papierowa]

Ezrael [ulti z mega zasięgiem]

A jak chcesz coś magicznego to Lux

Pooglądaj sobie turnieje, da Ci to pełną więdzę na temat niektórych championów

Polecam ci Warwick'a.Ma dobry pasyw (leczy jak walniesz hit'a) i skille.

Z magów na początek Fiddlesticks (op ulti + silence & fear) Annie (super combo) co 4 spell stun

o Postaciach op typu Jax i Tryndamere chyba nie musze pisac

Kennen spełnia wszystkie Twoje wymagania

-dobrze zbudowany ma dużo życia ale nie jest prawdziwym tankiem

-postac pół na pół dystans i bliska walka, niektroymi skillami musiasz byc blisko przeciwnika (Ult)

-Ma AoE

-Nie jest az tak bardzo popularny :)

A jak ze Skarnerem? Co o nim myślicie?

Mam Skarnera i cóż muszę nad nim popracować.Wymaga dużego ogarnięcia.I uważam że potrzebuje Boosta.Twój wybór

A ja polecam Ci Maokai - dobry off-tank (troche ap/troche tankowania).

-AoE - śliwki (te co nimi rzuca :P) +ult w TF

-praktycznie nie spotykana w normal i ranked

-chyba jedne z najlepszych animacji w grze - ogólnie bardzo silna postać :)

A jeżeli coś bardziej pod zabijanie to z mało popularnych postaci (z AoE i nie tankujacych) to poleciłbym Kog'a pod AP (bardzo duża frajda z grania nim) :)

Hmm czyli Skarner tak srednio. Gralem Maokaiem - gra mi sie dobrze, ale nie lepiej niz Kayle a ja poszukuje czegos lepszego od niej ;). Zobacze jeszcze jak ten Kog sie sprawuje. Macie jeszcze jakies propozycje?

Myślę że Yorick.

- ma nie być calkowitym tankiem : Jest off tankiem.

- najlepiej postac dystansowa lub pol dystansowa : Ma 2 skille dystansowe, 1 w zwarci.

- ma mieć przynajmniej 1 skill AoE : Jest.

- ma nie być zbyt popularna : Jest.

Ja osobiście kupiłem Yoricka i jestem bardzo zadowolony :). Ciężki do ubicia 1v1, dość dobre kombo i ulti w teamfightcie sprawia że bijemy sie 6v5.

Ew. Lee sin.

a ja polece irelie ;)

Polecam Ezreala Postać niesamowita range !.!

Przy wyborze pamietaj ezreala pamietaj. Tutaj jest jak granie w ciemno, mimo ze jestes nafidzony mozesz byc useless (ang. bezuzyteczny ) lub czasem op. Szczegolnie zalezy od przeciwnikow. A ja ci pania Morgane polece. Ma obszarowke tzw "plamke" ma blinda jak lux. Tarcze, ktora ratuje dupe. i Ult ze stunem dmg x2 np ( 200dmg + 200 = 400 dmg+ stun )

PROSZĘ O USUNIĘCIE MOJEGO POSTA

Dla mnie i tak Master Yi gram im od 1 do 20 lvl :D ale mysle nad kupnem Akali lub jakąś inną postać

Dzieki wszystkim za odpowiedzi, narazie sprobuje Morgana a pozniej Ezraelem ;).

Jeszcze jedna prosba, nie mam dostepu do gry wiec mozecie mi powiedziec ile pz kosztuja:

- Ezrael

- Irelia

- Fiddlesticks

Z gory dzieki :).

Dzieki wszystkim za odpowiedzi, narazie sprobuje Morgana a pozniej Ezraelem .Jeszcze jedna prosba, nie mam dostepu do gry wiec mozecie mi powiedziec ile pz kosztuja:- Ezrael- 6300- Irelia- 6300- Fiddlesticks- 1350Z gory dzieki .

Ja na początek z tych 3 postaci , polecam fiddlesticka , jest moim mainem :D.Mało kosztuje , a jest naprawdę dobry.Kiedy osiągniesz z 600 ap , to skill na E odbiera jednym odbiciem z 500hp :D.Ma mega ulti , które jest doskonałe w team fight.Pierwszy raz zrobiłem nm pente :P.

@Down Ale większość graczy , o tym nawet nie wie także możesz być naprawdę op jak się nafeedujesz.

@up

Wystarczy że fiddle dostanie 1/2 cc i usseless do końca tf.

Witam,

Aktualnie gram Kayle i nie narzekam ale chcialbym wybrac cos na dluzsza mete ;). Oczywiscie wszystko zalezy ode mnie jak mi sie postac spodoba bla bla. No ale chcialbym zasiegnac waszej rady ;). Scharakteryzuje jakiej postaci oczekuje:

- ma nie być calkowitym tankiem

- najlepiej postac dystansowa lub pol dystansowa (ale nie papierek)

- ma mieć przynajmniej 1 skill AoE

- ma nie być zbyt popularna - nie zebym za kazdym razem musial wybierac inna bo juz ktos szybciej ode mnie ja wzial

- nie gra roli ile postac kosztuje pz

- nie gra roli czy postac jest trudna czy latwa

To takie mam kryteria co do postaci ;). Prosze o odpowiedzi i z gory dziekuje :).