Jaka profesja dla samotnego gracza?

Czy w GW2 można solować jakiekolwiek instancje? Jeśli tak to jaką klasą ?

Tak, jest to możliwe. Wpisz w youtube GW2 dungeon solo i masz wiele runów :). Wiele klas widziałem solujących, począwszy od Warriora na arah p2, thiefa na fractalu, ele na ascalon catacombs, pewnie jeszcze jakieś klasy by się znalazły. Ogólnie solowanie będzie wymagało wielu prób i znalezienia odpowiedniego builda, nie będzie to tak banalne jak w przypadku full party, ale jak widać jest to jak najbardziej możliwe.

Ogólnie to wszystkim możesz wysolować (prawie) wszystko (niektórymi klasami łatwiej innymi nieco trudniej, ale da się).

Jednak musisz mieć ogromny skill, wiedzę o swojej postaci w najdrobniejszym szczególe oraz doskonałą znajomość mechanik dungeonów.

Lupicusa, to już każdą klasą wysolowano na przykład.

Witam. Nastawiam się bardziej na samotną grę, chociaż 2 kumpli też kupiło (wczoraj) GW2, natomiast ja mogę pykać tylko w wolnych chwilach. Dlatego bardziej nastawiam się na grę samemu, później może jakaś gildia. Jaka jest najlepsza profesja, która:

* Nadaje się do solowania potworków

* Ma efektowne i efektywne czary

* Dobra na PvE (nie jestem dobry w PvP, dlatego nastawiam się bardziej na PvE, jednakże jeśli jakaś postać wymiata na PvE i PvP to czemu nie ;D)

* Duży damage lub DPS

* Łatwo się gra, gdyż to będzie moja 1 spotkanie z GW2 i muszę ogarnąć co i jak.

Oglądałem dużo filmów na YT, zastanawiam się między Rangerem a Thiefem. Co wy na to ?

#EDIT - > z tego co widzę, to Elementalist ma dobrze wyglądające skille. Jak z damagem, dpsem i solowaniem ?