Jaką profesją grać w Shaiya?

Siema wszystkim ostatnio grałem sobie w Shaiya i moja postać którą grałem mi się znudziła, kasa poszła nie wiem gdzie... staty porozdawałem jak leciało i ogółem postać wyszła głupio. Mam zamiar zrobić sobie nową postać ale nie wiem kim grać, proszę o głosowanie w sądzie na jaką klasę postaci głosujecie, proszę także o definicje dlaczego ta klasa a nie inna.

Sprawa jest prosta na nm musisz grac tankiem , magiem lub healerem inaczej jest p[roblem z dobrym expem i dobrym party

Ja ci mówię zagraj assasinem sam nim kiedyś grałem i po dodaniu trochę w dexa i str to bez pary gromiłem stwory

Ale może powiesz coś więcej o postaci, która chcesz zagrać. Czy chcesz żeby szybko expiła, czy może żeby była dobra na PVP? Podpowiem Ci trochę.

Warrior/Fighter - najlepszy do gry Solo, dobry na PVP

Defender/Fighter - bez party nie masz co expić, bardzo trudny do ubicia na PVP

Priest/Oracle - niezastąpiony do PK, dungeonów i na bossy, do expienia tylko z party

Ranger/Assasin - bardzo trudna klasa, raczej nikt nie bierze go do exp party, jednak jego skille są niezastąpione na PVP

Archer/Hunter - według mnie najlepsza postać do PVP, nie dość, że uderzasz z daleka to jeszcze 3/4 hitów to criticale jednak minusem jest, że bardzo trudno taką postacią expić

Mage/Pagan - chyba najpopularniejsza klasa postaci, szybko expi, posiada niezłe skille do PVP (stuny) jednak bardzo mały def powoduje, że spada na parę hitów

Myślę, że chociaż trochę pomogłem. Chcesz zdobyć szybko lvl, weź Maga, chcesz wymiatać na PVP weź Archera lub Assasina, chcesz być podporą dla drużyny weź Defendera lub Priesta. Pozdrawiam.

boze...a nie lepiej grac taka klasa, ktora ci odpowiada? lubisz walczyc na dystans bier cos, co czauje/ strzela. wolisz walke na miecze grac warriorem itd. nie pytaj innych czym grac...

//Piwo dla tego pana ;-) - R3m4ke

Graaaaaaj Priesteeeem ;D !! Ja grałem priestem i byłem uwielbiany :))

Więc, jeżeli lubisz być bluzgany bądź wychwalany i masz mocne nerwy, graj priestem ^^

Ogólnie gra się przyjemnie, lecz bez pomocy w questach daleko nie zajedziesz, lecz nie trudno o party na instach...

A tak serio to naprawdę zależy jaki styl gry w mmorpg preferujesz...

Kurde żeby była taka profesja Palladyn, wojownik i mag w jednym, no ale nie ma i mam dylemat ;p

Ja tam preferuje archera/huntera jeśli zna się tajemniczy build, który pewnie duzo osób zna ale i tak nie powiem xP

Ahhhh, pamiętam stare czasy, kiedy graliśmy w Shaiya ;D

Ja ci polecam Mage. Jak dajesz full int to ma taki mocny atak że łohohoh. Dobry jest na pvp bierze ludzi na pare hitów ale jak ktoś się do niego zbliży to szybko ginie.

Siema wszystkim ostatnio grałem sobie w Shaiya i moja postać którą grałem mi się znudziła, kasa poszła nie wiem gdzie... staty porozdawałem jak leciało i ogółem postać wyszła głupio. Mam zamiar zrobić sobie nową postać ale nie wiem kim grać, proszę o głosowanie w sądzie na jaką klasę postaci głosujecie, proszę także o definicje dlaczego ta klasa a nie inna.