Jaka tania karta graficzna?

Witam wszystkich graczy!!!

Od pewnego czasu chce kupić karte graficzną do BF BC2 opisze mój sprzęt i doradzcie mi co by sie nadawało aby gra ruszyła.

CPU; Core 2 duo 2.4ghz nie podkrecany

Ram 1gb ddr2 800mhz (dokupie jeszcze 1gb)

Zasilacz nowy whiteenergy 400W

Płyta foxconn g41mx seria 2.0

GPU; Co by to tego pasowało? :D i tania w dodatku, może byc nawet używka. Na karte przeznacze do 150zł gdyż za tyle dostane karte używana bym mógł pograć w bad company 2 i inne gry które mnie interesują. Kupiłem ostatnio Sapphire x1950gt 256mb tylko nie chodziła dostałem zwrot kasy. Karta kosztowała 130zł a na niej Bad company 2 chodziło.Chciałbym radeona 4850 ale mój zasilacz tylko by mu szkodził,

Do allegro zbytnio nie jestem nastawiony pozytywnie gdyż większa częsc allegrowiczów którzy sprzedają używki, smarują karty jakimś gównem aby tylko karta wytrzymała okres rozruchowy , co sie wiąze z gwarancją rozruchową.

Pozdrawiam...

GeForce 9800GT :)

może cos takiego klik

Giermek dzięki tego szukałem :D

Tak jak kolega w pierwszym poście napisał - Nvidia Geforce 9800GT ;) Na tej karcie graficznej nawet BF3 mi odpaliło a więc możesz już w trochę bardziej wymagające produkcje grać.

GF9800GTX+ używka.

http://allegro.pl/gainward-9800-gtx-512-mb-ddr3-i2297764804.html

Najlepsza karta jaką znajdziesz w tej cenie.

3 dni gwarancji rozruchowej ;/ To nie dla mnie , na 5670 również powinno odpalić BF3,

no tak 9800 jest bardziej wydajna, ale tu masz kartę fabrycznie nową która ciągnie mniej prądu, gwarancja na 12 miesięcy i zawsze możesz jeszcze ją podkręcić tak że nie będzie ustępować "nie" podkręconej 9800 GTX, zegary kręcą się mniej więcej tak: z 775 do 945 MHz core (22%) i z 1000 do 1255 MHz Memory (26%) a zasilacz myślę że pociągnie bez problemu też podkręconą

to są mniej więcej maksymalne wartości dla stabilnego działania karty

na podkręconej w call of duty 4 na ustawienich 1920x1200 4xAA 16xAF masz około 45 FPS

Za 150 Zł nie wpada mi nic do głowy oprócz GeForc'ów 9600, 9800 GT.

Możesz poszukać energooszczędnych radeonów za 150-200, ciągną mało prądu, są trochę wydajniejsze niż ww GeForce, bardzo trudno je uszkodzić, żywatoność jest bardzo duża, np Radeon HD 6670, lub inne 6xxx Sam mam tą kartę, chociaż nówkę, na niej skyrim na full chodzi, i podkręć swojego procka do 3.0. Powiem Ci, że jeśli masz dobre chłodzenie, np obecnie 40-45 w stresie, to możesz leciutko podkręcać FSB o duże wartości, aż w stresie będziesz miał max 63-65 stopni. Te procki działają dobrze na 72-73 stopniach, jednak przy takich temp. szybko się zdegradują :). Oczywiście wszystko testować Orthosem :)...

Witam wszystkich graczy!!!

Od pewnego czasu chce kupić karte graficzną do BF BC2 opisze mój sprzęt i doradzcie mi co by sie nadawało aby gra ruszyła.

CPU; Core 2 duo 2.4ghz nie podkrecany

Ram 1gb ddr2 800mhz (dokupie jeszcze 1gb)

Zasilacz nowy whiteenergy 400W

Płyta foxconn g41mx seria 2.0

GPU; Co by to tego pasowało? :D i tania w dodatku, może byc nawet używka. Na karte przeznacze do 150zł gdyż za tyle dostane karte używana bym mógł pograć w bad company 2 i inne gry które mnie interesują. Kupiłem ostatnio Sapphire x1950gt 256mb tylko nie chodziła dostałem zwrot kasy. Karta kosztowała 130zł a na niej Bad company 2 chodziło.Chciałbym radeona 4850 ale mój zasilacz tylko by mu szkodził,

Do allegro zbytnio nie jestem nastawiony pozytywnie gdyż większa częsc allegrowiczów którzy sprzedają używki, smarują karty jakimś gównem aby tylko karta wytrzymała okres rozruchowy , co sie wiąze z gwarancją rozruchową.

Pozdrawiam...