Witam mam małe pytanko czy w teledysku In the Shadow-Rasmus ten gościu gra na Schecter Demon'ie?http://www.youtube.com/watch?v=9P1nMTPW-tM
Jaka to gitara?
Cięzko stwierdzić prawie jej nie pokazują z korpusu trochę prs tremonti , ale to na pewno nie on . Tak z ciekawosci sluchasz takiego pedalstwa i chcesz sie brac z gitare ?
ps. to na pewno nie schecter bo tamta jest LP .
Nie słucham.Na gitarze akustycznej gram 6 lata z czego elektryk 3. O Gustach się nie dyskutuje kolego
Heh..Z ciekawości przekopałem google.Dowiedziałem się,że Pauli Rantasalmi gitarzysta tej kapelki używa gitar firmy ESP,ale jaki to konkretnie model na teledysku to chyba nawet wróżka nie wie .Pewnie jakiś customowy model,znaczy robiony specjalnie na zamówienie.
To już coś Dzięki! Może ktoś inny wie jaki to dokładny model?
Coś w tym stylu mniej więcej Tu masz link do stronki firmy The ESP Guitar Company | 2013 USA Website
To na pewno nie to . Jak juz mowilem to byl LP .
Żaden LP, to ESP (LTD?) Viper, ze stałym mostem i dwoma humbami : )
Jakiś customowy model (bo wizualnie trochę się różni, a i "gwiazdy" lubią robić sobie customowe wiosła ...) : )
Też stawiam na ESP ale co do modelu moim zdaniem się troche mylisz, ale postaram się troche poszperać
Masz rację, myliłem się (przetarłem oczy i przetrzepałem net) - ogólnie jest to na 100% custom (bo żaden fabryczny ESP/LTD nie ma potków w lini prostej jak tamta), prawdopodobnie na bazie LTD EC / ESP Eclipse.
Mi to wygląda jak taka hybryda LTD EC z Viperem (te szlify dookoła).
Niewykluczone też, że może to być gitara firmy Brazen z serii Dynasty (wiosła na zamówienie głownie, z podobnym kształtem głowy co LTD, stąd ta wtopa) - przeczytałem, że ten fagas grał na czymś takim i rzeczywiście deska też pasuje w kształcie.
W każdym razie to 100% custom.
Do autora, jeśli się wizualnie podpaliłeś na nią, to myślę, że LTD EC będzie wyglądem jej najbliższy (w sumie wygląda chyba tak samo, tylko nie jest obszlifowana dookoła, ma inny ustaw potków no i inny most).
Tylko jeśli chodzi o LTD odradzam serie poniżej 300 : )
Zgadza się to będzie LTD EC, patrz na główkę gitary, poza kolorystyką taka sama jak @UP. Kurde strasznie mi się podoba te wiosło
@up na tym teledysku ma inne wiosło, to jest na EMG, a w teledysku na Duncanach (ponadto spójrz na ścięce wkoło, układ potków, usztywniacz mostu).
(Na tych zdjęciach wyżej, to dwie różne gitary z lewej ESP Eclipse II, a z prawej jakiś random LTD - chyba właśnie Viper bo jak się przyjrzeć można zauważyć "różki" dechy).
Na stówę w teledysku ma customa, ale bardzo prawdopodobne, że bazą do niego była decha z EC/Eclipse.
Co Wy widzicie w tej gitarze, taka toporona, wygląda jak siekiera obusieczna, zamiast ładnego, zgrabnego superstrata do shredowania, to takie cuś ... ; )
Pisałem ten post dosyć dawno i kupiłem http://guitarcenter..../esp-ltd-jh-600 Tak ogólnie nie chciałem kupować tamtej gitary tylko sie dowiedzieć jak sie ona nazywa xd
Fakt, rzeczywiście, myślałem że wczoraj (aa, 13 June, a nie 13 July) : P
I to jest właśnie prosty ładny zgrabny superstrat : )
Sam polowałem kiedyś na podobnego M-400 z Korei, ale ostatecznie kupiłem coś innego.
Witam mam małe pytanko czy w teledysku In the Shadow-Rasmus ten gościu gra na Schecter Demon'ie?http://www.youtube.com/watch?v=9P1nMTPW-tM