Jaka wersja była/jest najlepsza

Witam.

Normalna dyskusja. Jaka według was wersja Tibii była najlepsza i dlaczego?

Osobiście grając od wersji 7.4 do 8 coś najlepiej zapamiętałem 7.6 i 7.92. 7.92 ze względu, że na tej wersji pierwszy raz liznąłem OTSów (Kormoran OTS <3) a 7.6 jako to, że to była już chyba ostatnia wersja na której nie dało się ustawiać pod hotkey'ami run. Większą zabawę mi to dawało i wysiłek niż ustawienie sobie pod F1 UHa i spamowanie na sobie.

Ja zaczynałem przygodę od 8.0 ale wtedy za bardzo nie ogarniałem i prawdziwa gra rozpoczęła się dopiero od 8.1, którą to wersję uznaję za najlepszą. Grałem również na 7.6 ale tylko na OTSach, więc nie poczułem pełnego klimatu tej wersji, czego żałuje :/

Każda na której można bocić kaboom! Nie no a tak na serio chyba coś koło 8.2/8.4 wtedy jak nie było jeszcze lvl na broń. A przygodę rozpocząłem od 7.4 do czasów najnowszych lecz po tym jak się przeniosłem na server Aurora x2 exp i go wyłączyli odpuściłem sobie tibie.

7.6 najlepsza ale pogrywam na otsach 10.41 i tez sie przyjemnie gra :)

Tibia dla mnie zakończyła się na 8.6 a grałem od 7.4 piękne wspaniałe czasy. Aktualnie Tibia jest dla mnie niegrywalna ewentualnie OTS gdzie można poczuć namiastkę tego co było i nie wróci.

Gdyby otworzyli Rl server z 7.4 ojj ;)

Ja zacząłem swoją przygodę na jakimś OTS 7.60 z mapą Armoni. To były dopiero serwery, to był klimat. Potem sobie regularnie grałem do tibii 8.6. Ta wersja była ostatnim tchnieniem starej dobrej Tibii, choć już bardzo niewiele z niej wtedy zostało. I tak to już był only bot i bezmózga rozgrywka, ale to jeszcze była całkiem grywalna wersja i ciekawa rozgrywka. To co jest teraz to kompletnie pomylone i przekombinowane... coś. Moją ulubioną wersją jest 8.0. Bardzo dobra nowa mapa Svargrond, Frost Dragony, kopalnia, no miód, przy czym nie było żadnych kombinacji z czarami. Dla mnie ta prawdziwa Tibia skończyła się praktycznie na wersji 8.1, gdzie już zaczęto wprowadzać te wszystkie udziwnienia. Ale pamiętam, że tibia 8.22 jeszcze mi się całkiem podobała i pamiętam że dużo czasu spędziłem na tej wersji. Mimo wszystko do 8.6 jeszcze grałem, ale teraz wszelkie podejścia kończą się fiaskiem. Na otsach właściwie wszystko ogranicza się po kilku godzinach do tego, że tylko wchodzę dać exita na trainerach, a na realu pograłem z kolegą od nowa, wbiliśmy ~60 levele i na tym się skończyło, bo już się zaczynały jakieś durne kombinacje, debile mapy i jakieś pierdzikółka(?!) zamiast mountów, które swoją drogą też są w tej grze potrzebne jak nawigacja w zabytkowym samochodzie.

Popieram, niech otworzą serwery 7.4-8.0. Powrót do 50k+ graczy online nastąpiłby w tydzień :D A teraz to już nawet nie ma żadnego otsa z moich ulubionych wersji. Albo same real mapy kopiuj-wklej albo jakieś pomylone naruto czy dragon ball czy cokolwiek to, niestety, jest. Oj ciężkie czasy nastały w Tibii, bardzo ciężkie. Kiedyś trudno było się zdecydować gdzie grać a teraz nawet nie ma gdzie.

każdy krzyczy "7.6 najlepsza" tylko dlatego że jego kolega tak krzyczy. Czujecie ze powstał taki "mit" w okół 7.6? Może dlatego, że wtedy grało najwięcej ludzi a to ludzie tworzą community i klimat w grze.

Dla mnie najlepszą wersją jest 8.0, ale doskonale rozumiem tych, którzy twierdzą, że najlepsza jest wersja 7.6 i to nie jest żadne "krzyczenie" i mit tylko uzasadniony pogląd. Po tej wersji zaczęły wchodzić zmiany, które wielu mogły się bardzo nie spodobać. Ale nie wiedzieli, że najgorsze miało dopiero nadejść w wersjach 8.1 i wyżej, szczególnie powyżej 8.6.

A wedlug mnie nie bylo gorszej czy lepszej wersji...

Kazda wersja wprowadzala ciekawe nowe rzeczy, jak komus sie nie podobaly mogl grac na otsach, a narzekanie na to ze teraz tibia jest beznadziejna to nie jest argument.

Dla mnie najlepsza była ta, w której jeszcze druid i mag musieli bić z broni, bo różdzek nie było, niestety nie znam wersji gry, za tamtych czasów nie interesowałem się takimi rzeczami :P

Najlepsza wersja była od 8.1 do 8.4 - a potem to juz... straciło wszystko swój klimat :)

warn_ico.png
Warn za archeologię. - Might

do 8.6 jest ok.

Witam.

Normalna dyskusja. Jaka według was wersja Tibii była najlepsza i dlaczego?

Osobiście grając od wersji 7.4 do 8 coś najlepiej zapamiętałem 7.6 i 7.92. 7.92 ze względu, że na tej wersji pierwszy raz liznąłem OTSów (Kormoran OTS <3) a 7.6 jako to, że to była już chyba ostatnia wersja na której nie dało się ustawiać pod hotkey'ami run. Większą zabawę mi to dawało i wysiłek niż ustawienie sobie pod F1 UHa i spamowanie na sobie.