Co za pajac doradza wymianę 6950hd do TESO? Wpędziliście go w niepotrzebne koszta jeszcze doradzając zakup kastrata GTX 1050. Wystarczy rozszerzyć pamięć RAM do 8GB, żeby dane nie były mielone do wirtualnej pamięci na HDD. Oczywiście nie pogra na ultra high, ale przy podobnej wydajnościowo karcie (560 Ti) gram w TESO na high przy stałej liczbie 60 klatek. Jako, że jest to wersja MSI GTX560 Twin Frozr II, mam jeszcze zapas wykręcenia rdzenia z 880 nawet do 1000Mhz ale nie czuje takiej potrzeby bo do tego typu gier spokojnie wystarcza mi stockowe taktowanie. Również posiadam 2500K więc mam dokładne odniesienie do tej sytuacji. Prosta zasada "nie znam się, nie wypowiadam się". I to jeszcze redaktor takie mądre porady serwuje.
Jaką wersję gry zakupić? Czy ESO będzie działało jak trzeba?
Co za pajac doradza wymianę 6950hd do TESO? Wpędziliście go w niepotrzebne koszta jeszcze doradzając zakup kastrata GTX 1050. Wystarczy rozszerzyć pamięć RAM do 8GB, żeby dane nie były mielone do wirtualnej pamięci na HDD. Oczywiście nie pogra na ultra high, ale przy podobnej wydajnościowo karcie (560 Ti) gram w TESO na high przy stałej liczbie 60 klatek. Jako, że jest to wersja MSI GTX560 Twin Frozr II, mam jeszcze zapas wykręcenia rdzenia z 880 nawet do 1000Mhz ale nie czuje takiej potrzeby bo do tego typu gier spokojnie wystarcza mi stockowe taktowanie. Również posiadam 2500K więc mam dokładne odniesienie do tej sytuacji. Prosta zasada "nie znam się, nie wypowiadam się". I to jeszcze redaktor takie mądre porady serwuje.
No na 6950 to sobie triali czy PvP nie pogra, bo jak mu zjadą fpsy do 5 to na tym się skończy kariera w tym contencie.
Tego typu problem istnieje również przy znacznie mocniejszych konfiguracjach, chyba nie uważasz że zakup GTX 1050 coś tu pomoże? Ta karta to szrot i zakup jej to strzał w kolano, problem w tym, że mocniejsze układy bardzo drożeją i są ciężko dostępne, ogólnie doradzanie obecnie zakupu GPU jest niepoważne przy aktualnej sytuacji z kryptowalutą. Oczywiście obecna konfiguracja wiąże się z obniżeniem ustawień w podanych przez Ciebie przypadkach ale autor tematu pytał o możliwość gry na niższych detalach co jest możliwe przy posiadanej przez niego GPU. Jak już pisałem wcześniej posiadam podobny sprzęt i gram komfortowo.
No niestety ceny kart graficznych poszły w górę, gdyż ludzie wręcz biorą kredyty by kupić kilka sztuk kart do kopania.
Plusem tego jest to, że w ciągu kilku miesięcy będzie można zobaczyć najnowsze GTXy za połowę ceny jak nie mniej jak bańka pęknie
Kupiłem GTX 1050, kupiłem TESO: Morrowind i od 5 dni walczę z samym sobą, bo wydałem 550 zł chyba na marne? Gra mi klatkuje, zacina, nieważne czy mam detale ultra-high czy low - efekt ten sam. Jest to serio męczące. Komputer wyczyszczony, w panelu NVIDIA wszystko poustawiane jak trzeba - co ja jeszcze mogę zrobić?
Odświeżam, bo nie umiem poradzić sobie z problemem, a nie wiem czy narażać się na kolejne koszty w postaci zakupu RAM.
Odświeżam, bo nie umiem poradzić sobie z problemem, a nie wiem czy narażać się na kolejne koszty w postaci zakupu RAM.
Takie głupie pytanie: czy po zamontowaniu nowego komponentu w postaci karty sformatowałeś dysk systemowy? Jeśli nie to warto to zrobić, bo możesz mieć konflikty sterowników i dlatego takie cuda się dzieją.
Takie głupie pytanie: czy po zamontowaniu nowego komponentu w postaci karty sformatowałeś dysk systemowy? Jeśli nie to warto to zrobić, bo możesz mieć konflikty sterowników i dlatego takie cuda się dzieją.
Nie formatowałem, ale odinstalowałem stary sterownik i wgrałem nowy. Natomiast dzisiaj wieczorem spróbuję sformatować.
Nie formatowałem, ale odinstalowałem stary sterownik i wgrałem nowy. Natomiast dzisiaj wieczorem spróbuję sformatować.
Zawsze mimo odinstalowania sterownika pozostają jakieś ślady także najlepiej pyknąć format i wtedy problem solved.
*patrzy w stronę 4 gb ramu*
*hmm*
Palit GeForce GTX 750 Ti StormX Dual w zupełności Ci wystarczy by grac płynnie w ESO, karta jest w miare tania, uzytkuje ją juz prawie drugi rok i jestem zadowolony. Z resztą sprawdź na yt sa testy z 8gb ram i tą kartą. 499zł wychodzi za Palita i jest on firmowo podkrecony i mozna go jeszcze podkrecac bo sam podkrecałem. Firmowo jest to 6008mhz. Tylko kostka ram 4gb, mhm polecam kingstona HyperX Savage (140) kostka bardzo dobra i szybko się chłodzi. Jeśli chciałbys zejść z ceny to na goodramy a zamiast palita mozesz wziąc np gigabyte 750 ti. Taka moja opinia.
1. https://www.morele.net/pamiec-hyperx-savage-ddr3-4gb-1600mhz-cl9-hx316c9sr-4-661433/
Pierwsza rzecz. Chciałbym mieć dostęp do całego contentu Elder Scrolls Online. I teraz moje pytanie - co mam zrobić? Kupić pudełową wersję Morrowind za 130 zł, która zawiera Tamriel Unlimited i Morrowind. Czy kupić wersję GOLD i osobno dodatek? Totalnie tego nie ogarniam, więc proszę o sprostowanie. Następna sprawa, nie wiem czy sugerować się "Can you ruin it", więc udostępniam specyfikację mojego komputera i proszę o ustosunkowanie się, czy gra powinna mi działać jak trzeba. Pozdrawiam i dziękuję
Palit GeForce GTX 750 Ti StormX Dual w zupełności Ci wystarczy by grac płynnie w ESO, karta jest w miare tania, uzytkuje ją juz prawie drugi rok i jestem zadowolony. Z resztą sprawdź na yt sa testy z 8gb ram i tą kartą. 499zł wychodzi za Palita i jest on firmowo podkrecony i mozna go jeszcze podkrecac bo sam podkrecałem. Firmowo jest to 6008mhz. Tylko kostka ram 4gb, mhm polecam kingstona HyperX Savage (140) kostka bardzo dobra i szybko się chłodzi. Jeśli chciałbys zejść z ceny to na goodramy a zamiast palita mozesz wziąc np gigabyte 750 ti. Taka moja opinia. 1. https://www.morele.net/pamiec-hyperx-savage-ddr3-4gb-1600mhz-cl9-hx316c9sr-4-661433/ 2. https://www.morele.net/karta-graficzna-palit-geforce-gtx-750ti-2gb-ddr5-128-bit-vga-dvi-mhdmi-ne5x75tt1341f-632003/
Kartę już mam kupioną - Gigabyte Geforce GTX 1050
Pozostał mi RAM i rozważam zakup tego: https://www.morele.net/pamiec-ballistix-ddr3-2x8gb-1600mhz-cl9-bls2cp8g3d1609ds1s00ceu-472802/
< - dwóch lub tylko jednej kości. (zależy jak będę stał z kasą, bo te zakupy nie były żadnym priorytetem)
Natomiast w ostatnim poście na 1 stronie opisuję nowy problem. Jeżeli potrafisz to pomóż.
Kartę już mam kupioną - Gigabyte Geforce GTX 1050 Pozostał mi RAM i rozważam zakup tego: https://www.morele.net/pamiec-ballistix-ddr3-2x8gb-1600mhz-cl9-bls2cp8g3d1609ds1s00ceu-472802/ < - dwóch lub tylko jednej kości. (zależy jak będę stał z kasą, bo te zakupy nie były żadnym priorytetem) Natomiast w ostatnim poście na 1 stronie opisuję nowy problem. Jeżeli potrafisz to pomóż.
Czasem jest tak, ze karta graficzna czeka na ruch procesora albo procesor na doczytanie danych z karty poniewaz któreś z nich jest za mocne albo za słabe , byc może masz coś ze sterownikami. Usuń cały config z ESO i zrób nowy, pobierz sterowniki http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl i zobacz czy zadziała. Jeżeli masz duży monitor to zawsze zuzywa to wiecej mocy obliczeniowej i fps spada. Jeśli wymieniałes karte graficzna to powinienes przed wymianą zrobic format inaczej w rejestrze zostawiasz dane ze starych sterowników od karty graficznej i na tej drodze moze dochodzic to błędów. Nie musisz formatowac całego kompa, zrób to tylko z dyskiem systemowym, usun config i logi z ESO a potem wgraj od nowa ze sterownikami do gtxa i dla mnie to powinno działac
Faktem jest, że GTX 1050 to jedna ze słabszych, o ile nie najsłabsza, karta z najnowszej generacji, co nie zmienia faktu, że nadal jest "świeżą" kartą.
Widziałem, że ładnie sobie radzi z takimi grami jak Wiedzmin 3 itd. więc TESO nie powinno być żadnym problemem.
Tym bardziej, że zmiana ustawień nie pomaga.
Jakie wyniki masz w innych grach?
Faktem jest, że GTX 1050 to jedna ze słabszych, o ile nie najsłabsza, karta z najnowszej generacji, co nie zmienia faktu, że nadal jest "świeżą" kartą. Widziałem, że ładnie sobie radzi z takimi grami jak Wiedzmin 3 itd. więc TESO nie powinno być żadnym problemem. Tym bardziej, że zmiana ustawień nie pomaga. Jakie wyniki masz w innych grach?
Widzisz, graficznie to ja nie mam zastrzeżen żadnych do gry, bo wszystko wygląda pięknie. Problem w tym, że mam straszne spadki FPS na każdych ustawieniach. Chociażbym wyczyścił ESO do 0, wszystko powyłączał to zachowywać się będzie tak samo, więc ciężko sprecyzować w czym leży problem. W weekend planuję zrobić format, wtedy będę myślał, czy czasem nie trzeba dokupić RAMu.
Osobiście jestem w posiadaniu tamriel Unlimited + Digital Morrowind, jeżeli zaczne grac od zera na tym to bez problemu nazbieram sobie w grze crowny na DLC ?
Osobiście jestem w posiadaniu tamriel Unlimited + Digital Morrowind, jeżeli zaczne grac od zera na tym to bez problemu nazbieram sobie w grze crowny na DLC ?
Korony dostaje się za ESO+, albo można sobie je po prostu kupić nie da się inaczej koron nazbierać.
Korony dostaje się za ESO+, albo można sobie je po prostu kupić nie da się inaczej koron nazbierać.
Spoko to wezme sobie eso plus na 2 miesiace jak wroce do domu Dzieki za odpowiedź.
Powiem tak ja mam GTX'a 660 i 4gb ram. Z takimi podzespołami grać mogę aczkolwiek nie jest to super wydajna konfiguracja. Jestem pewien, że dodatkowe 4 gb ram zapewni mi stałe 60 fps bo teraz odczuwam właśnie brak ramu w niektórych momentach. Nie jestem pewien co jest przyczyną Twojego problemu ale karta była ok, myślę, że powinno to chodzić.
Pierwsza rzecz. Chciałbym mieć dostęp do całego contentu Elder Scrolls Online. I teraz moje pytanie - co mam zrobić?
Kupić pudełową wersję Morrowind za 130 zł, która zawiera Tamriel Unlimited i Morrowind.
Czy kupić wersję GOLD i osobno dodatek? Totalnie tego nie ogarniam, więc proszę o sprostowanie.
Następna sprawa, nie wiem czy sugerować się "Can you ruin it", więc udostępniam specyfikację mojego komputera i proszę o ustosunkowanie się, czy gra powinna mi działać jak trzeba.
Pozdrawiam i dziękuję