Jaką wersję gry zakupić? Czy ESO będzie działało jak trzeba?

Pierwsza rzecz. Chciałbym mieć dostęp do całego contentu Elder Scrolls Online. I teraz moje pytanie - co mam zrobić?

Kupić pudełową wersję Morrowind za 130 zł, która zawiera Tamriel Unlimited i Morrowind.

Czy kupić wersję GOLD i osobno dodatek? Totalnie tego nie ogarniam, więc proszę o sprostowanie.

Następna sprawa, nie wiem czy sugerować się "Can you ruin it", więc udostępniam specyfikację mojego komputera i proszę o ustosunkowanie się, czy gra powinna mi działać jak trzeba.

Pozdrawiam i dziękuję

specyfikacja.jpg

Karta do zmiany. Dopiero potem myśl o zakupie ESO.

Karta do zmiany. Dopiero potem myśl o zakupie ESO. 

Rozumiem, że Radeon HD 6950 sobie nie poradzi totalnie z ESO? Nawet na mniejszych wymaganiach? Jeżeli potrafisz to zaproponuj mi jakąkolwiek sensowną niskobudżetową alternatywę.

Dzięki za odpowiedź.

Podaj ile możesz na kartę wydać oraz jaki masz zasilacz.

Podaj ile możesz na kartę wydać oraz jaki masz zasilacz.

Zasilacz Chieftec (GPS-550A) 550W

Nie byłem przygotowany na zakup nowej karty, więc sam nie wiem. Poszukałbym czegoś używanego w granicach 300 zł (?). Serio nie orientuję się jakiego rzędu są to wydatki, dlatego budżet może wydawać się głupi. Pokaż mi co się nada z "niższej półki" i zweryfikuję, czy chcę tyle kasy wydawać.

Btw. Jeżeli ktoś zna odpowiedź na pierwsze pytanie to też liczę na odpowiedź.

Dzięki forumowicze

Wydaje mi sie że bardziej opłacalne jest kupić Morrowinda który zawiera już wszystkie poprzednie dodatki. A co do karty...to szukaj jakiegoś gtx z serii 7xx lub odpowiednik od AMD r7 270x. Na allegro można kupić za około 400 zł.

Wydaje mi sie że bardziej opłacalne jest kupić Morrowinda który zawiera już wszystkie poprzednie dodatki. A co do karty...to szukaj jakiegoś gtx z serii 7xx lub odpowiednik od AMD r7 270x. Na allegro można kupić za około 400 zł. 

Czyli kupując Morrowind będę miał dostęp już do wszystkiego, tak? Super.

Rozumiem, że karty, które zaproponowałeś dadzą radę przy tym zasilaczu?

Co do zawartości Morrowinda to właśnie sprawdziłem i zawiera on tylko podstawkę eso bez pozostałych dodatków. Tak, te karty dadzą radę. Sam miałem zasilacz 550w i gtx 780ti na pokładzie z i7 i nie było problemów z mocą by to zasilić.

Czesc, dołącze sie troche do tematu, mam podstawową wersje eso, troche zaluje ze nie gold ale juz za pozno, czy jest sens kupowac specjalnie wersje gold zeby miec dlc, bo chce i tak kupic morrowinda. Może mi ktoś doradzic czy te dlc sa warte kupowania specjalnie wersji gold z tymi dlc czy lepiej kupic sobie do podstawki morrowinda i olac te dodatki z golda

Warto. Dodatki są naprawdę fajne i dają sporo nowych mechanik. Polecam zwłaszcza dlc od gildii zabójców i złodzieii. Do autora posta dodam jeszcze tylko żebyś pamiętał o dokupieniu 4 GB ramu....8GB to must Have.

Znajomy ma na sprzedaż kartę:

"GTX 660 2gb na szynie 192"

Za 300 zł. Brać czy nie? Poradzi sobie?

Co do zakupu ESO:

Czyli rozumiem, że żeby w pełni cieszyć się ze wszystkiego w grze trzeba kupić wersję GOLD + Morrowind, a nie samego Morrowinda, tak?

Czyli rozumiem, że żeby w pełni cieszyć się ze wszystkiego w grze trzeba kupić wersję GOLD + Morrowind, a nie samego Morrowinda, tak?

Gold edycja też nie daje ci wszystkiego bo nie ma w niej dwóch płatny dungeonów, ale bez nich można spokojnie żyć ;) Więc tak, najlepszą opcją jest Gold (niedawno chodził po 60 zł, może znajdziesz jeszcze gdzieś tak tanio) + Morrowind

Najlepiej kupić podstawkę, Morrowind'a i opłacać EsoPlus. Masz dostęp do wszystkiego i możesz sobie zbierać Crowny na DLC, by w późniejszym czasie zrezygnować z abonamentu i cieszyć się całym content'em gry.

Rozważam zakup karty GTX 660 2GB na szynie 192 lub GTX 1050. Czy ktoś potrafi się ustosunkować do obu kart, czy dadzą radę z ESO i tym zasilaczem? Pozdrawiam!

Zasilacz Chieftec (GPS-550A) 550W

GTX 1050 sobie spokojnie poradzi, i zasilacz wystarczy jaki jest.

spróbuj się załapać na promocję:

https://www.pepper.pl/promocje/palit-geforce-gtx-1050-stormx-2gb-gddr5-128bit-za-402-z-z-visa-checkout-45821

GTX 1050 sobie spokojnie poradzi, i zasilacz wystarczy jaki jest.

spróbuj się załapać na promocję:

https://www.pepper.pl/promocje/palit-geforce-gtx-1050-stormx-2gb-gddr5-128bit-za-402-z-z-visa-checkout-45821

A która jest lepsza? Ten GTX 1050 czy GTX 660 na szynie 192? Nie znam się na tym, a mam opcję kupienia tego 660 za 300 zł.

Wg. techpowerup GTX1050 jest średnio 16% szybszy od GTX950, który z kolei był 18% szybszy od GTX660. Wychodzi 34% wydajniej przy ponad 40% mniejszym poborze energii. Przy tej promocji co podałem płacisz 100zł więcej do tego masz gwarancje i ciszę.

Ok, kupię GTX 1050. Co z RAMEM?

No dokup go, akurat RAM jest najtańszą rzeczą więc jego kupno nie powinno być problemem. 4 GB Na dzisiejsze standardy to mało, ja nawet bym śmiało stwierdziła, że czasem i te 16 GB to za mało na dzisiejsze czasy :P

No dokup go, akurat RAM jest najtańszą rzeczą więc jego kupno nie powinno być problemem. 4 GB Na dzisiejsze standardy to mało, ja nawet bym śmiało stwierdziła, że czasem i te 16 GB to za mało na dzisiejsze czasy  

http://www.euro.com.pl/pamieci-ram/goodram-ddr3-4096mb-1600-cl11_2.bhtml

Dokupienie takiej kostki styknie do tych 4GB co posiadam?