Może spróbuj Majesty 2, naprawdę fajna jaki i trudna strategia fantasy.
Jakaś strategia or fps
Slay - bardzo fajna, ciekawa gra strategiczna. Wyglada paskudnie, ale dzieki temu jest czytelna. Zasady banalne, jest samoucze, wiec zasady do opanowania w 5 minut.
Ode mnie jeszcze Natural Selection 2 ;p
Dwa w jednym : Strategia/Fps
Ja jako ja polecę ci tak:
FPS: Painkiller. Gra nastawiona na robienie totalnego rozp... gulaszu z licznych przeciwników. Jeśli cię interesuje załatw sobie pierwszego Painkillera, jaki wyszedł, nazywa się po prostu Painkiller. Po drugie, jeśli ma być wymagający daruj sobie sen na jawie i drzemkę (poziomy trudności) i bierz się od razu za koszmar lub traumę.
Dodam jeszcze jako edit, że dla mnie gra jest już łatwa i na traumie, tylko już trochę wiem co i jak siekać, by padło i nie paść samemu. Szukam takiego moda na nowy poziom trudności i może niedługo założę taki temat.
Co do strategii to Paraworld - trafiasz do świata zamieszkanego przez dinozaury, szablozębnych itd. Jest pewna kampania, gdzie ratujesz zaginionych towarzyszy a potem chyba powstrzymujesz kogoś przed czymś - standard.
@down
Zgadza się, jest jedno "mobilne" plemię. Co do jakiegoś wymagającego elementu gra ogranicza nieco ilość jednostek w 5 tierach, gdzie można je prawie dowolnie lvlować - zależy od jednostki, tj który tier jest jej początkowym.
Co do Paraworld to warto dodać, że jednostki to dinazaury. Są 3 nacje z których każda jest inna. Jedna z nich ma dinozaury jako budynki (one noszą te budynki na sobie).
Może spróbuj Majesty 2, naprawdę fajna jaki i trudna strategia fantasy.
Majesty (jedynka) z dodatkiem Northern Expansion nie jest w większości trudna ale przyznam, że pewne Ekspertowe dwie czy trzy misje są niemożliwe (z dodatku), plus ta gdzie trzeba było zebrać kasę dla demona (z podstawki), to musiałem trochę sztucznie przechodzić. Gra ogólnie jest moim ulubionym RTSem, po prostu genialnym, ale taki Majesty 2 z powodu grafiki 3D traci cały urok, a samą grę wywaliłem po 20 minutach gry.
większość gier znam, aczkolwiek trafiły się takie o których kompletnie nic nie słyszałem.
@Spawn - zastanowie się : ) nie mam czasu na granie z Wami tak jak kiedyś graliśmy w RE czy alien swarmy
Wracając do Tzar'a, mistrzem strategii nie jestem nie będę takim mianem się określać, chociaż gra na 'Bardzo Trudny' 2vs6 w AoE II to również było wyzwanie, ale jeśli chodzi o Tzara to nigdy w swoim życiu nie spotkałem się z podobnie trudną strategią byłbym nawet w szoku gdyby te Kroniki okazały się chociaż w jakimś stopniu trudniejsze. Oczywiście nie będę tutaj mówił o rozgrywce z innym graczem np w Warcrafta bo to również kompletnie inny wymiar poziomu trudności.
Przepatrzę te których nie znam, dzięki.
Jak w temacie, szukam jakiegoś fpsa, czy strategii.
Ze strategii coś a'la Civ 5, z tym, że średnia jest akurat ta część, zaraz ma być dodatek także zobaczy się ; )
Gry muszą być extreme hard, nie lubię łatwych gierek, mogę sie pomęczyć jeśli się tylko da. Fps w sumie byłby optymalny, może jakiś survival horror.
Nie chcę, metraa, stalkerów, dishonored, codów, batków, sof'ów itp. Z tym, że stalkery i metra mi podeszły.
Jakby mnie ktoś podał gierkę a'la RE2, gdzie trzeba było nieźle pogłówkować przy niektórych etapach to dam mu buziii